16 juli 2024

Finalisten van de sterrenkunde-olympiade zijn bekend

De jury

Credit: NOVA

De twintig finalisten van de allereerste Nederlandse sterrenkunde olympiade zijn bekend! Veel enthousiaste scholieren uit heel Nederland hebben aan de voorronde meegedaan en de jury heeft de resultaten van de sterrenkunde-opgaven vergeleken en vervolgens de twintig finalisten geselecteerd. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de antwoorden van de opgaven: kijk hier maar es. De finalisten zullen van 2 t/m 5 juli meedoen aan de Masterclass in Leiden en dan zal tenslotte worden bepaald wie de winnaar wordt van de olympiade. Die gelukkige zal een vliegreis naar de Canarische Eilanden aangeboden worden, inclusief een nacht waarnemen op de professionele sterrenwacht van La Palma. Op de foto hierboven de jury van de sterrenkunde olympiade. Finalisten: zet ‘m op! (vooral die ene uit Dordrecht 😀 )

Share

Speak Your Mind

*