1 november 2020

Ga Venus overdag bekijken

Foto van Venus overdag door Denis JoyeDe laatste tijd is Venus erg mooi ‘s avonds in het westen te zien. Het is de helderste ‘ster’ aan de hemel en nog lange tijd na zonsondergang is hij zichtbaar. Maar hij is zo helder dat hij met gemak in een verrekijker of kleine telescoop ook overdag te zien is. En komende dinsdag, 5 juni dus, is het extra gemakkelijk. Want de Zon en Venus hebben dan dezelfde declinatie. Het verschil in Rechte Klimming tussen beide objecten bedraagt die dag 3 uur en 17 minuten. Dit betekent dat je je verrekijker of telescoop op een statief moet zetten en dan midden in de dag op de Zon moet richten. Kijk uiteraard

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.