15 augustus 2020

Hubble-reparatie door NASA gepland

De bemanning van STS-125, die de Hubble gaan reparerenPak allemaal je agenda! De NASA heeft namelijk laten weten dat Space Shuttlevlucht STS-125, die in het teken zal staan van reparatie van de Hubble ruimtetelescoop, op 10 september 2008 zal worden gelanceerd. Om precies te zijn vanaf lanceerplatform 39-A. Met de reparatiemissie hoopt de NASA dat de Hubble weer kan worden opgekalefaterd, zoals ze dat zo mooi in Dordrecht en omstreken noemen, zodat hij tot 2013 weer prachtige plaatjes kan schieten. STS-125 zal worden uitgevoerd door de Space Shuttle Endeavour of Discovery. Dus niet de Atlantis, die komende nacht zal worden gelanceerd (als zijnde STS-117; ik weet even uit m’n blote hoofd niet of het nou om 00.38 of 01.38 uur was; s.v.p. graag zelf effe checken op de NASA-site). In het geval dat het met STS-125 mis z

Comments

 1. avondvierdaagse en snoep ????
  dat kan toch niet he!!!
  Ik dacht misschien iets te horen over hoe het met het karretje op
  Mars is.
  Is hij niet in de krater gevallen????
  En vooral de foto’s van Mars vond ik heel mooi.
  Ik heb er een als Back Ground op m’n laptop.

  Heel veel groetjes van een gewone huisvrouw……Paula…x

 2. Ja, de link snoep-avondvierdaagse is hier in Dordrecht een beetje erg innig. Kinderen worden de laatste avond altijd overstelpt met snoep. Vroeger was het snoep van pa, ma en de oma’s en opa’s, maar tegenwordig geeft de halve klas elkaar ook snoep. Niet echt fijn voor de gezondheid, geef ik direct toe.

  Wat dat Marsvehikel betreft: ik zal es kijken wat daarover te melden valt.

 3. Over die afdaling van de Opportunity: zie m’n astroblog van vandaag.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: