25 mei 2019

Geen water op Gliese 581c, wel op 581d?

Voorstelling van Gliese 581c eh... 581dBegin dit jaar kondigden sterrenkundigen de ontdekking aan van de eerste Aardachtige planeet, waar de condities gunstig zouden zijn om leven te kunnen herbergen: Gliese 581c1. Maar computersimulaties, verricht door een team sterrenkundigen onder leiding van Werner von Bloh van het Institute for Climate Impact Research in Potsdam (Duitsland), laten zien dat Gliese 581c te warm is voor water en dat de planeet eerder op Venus lijkt dan op de Aarde.

 1. zie ook het Gliese 581c-dossier []

Reacties

 1. Hoi,ik heb laatst iets gelezen over het BEERDIERTJE behorend tot de stam TADIGRADA,wat ‘traagvoortbewegend’ betekent.
  Hij kan 100 jaar zonder water,je kan hem koken,invriezen,in de alcohol leggen en hij overleeft het allemaal……
  Wie weet leeft hij wel op GLIESE 581c.????

  groetjes Paula

 2. Jacqueline zegt

  Ja, wie weet leeft dat beestje daar wel!
  Hij overleeft vacuum!!
  Aangetoond is dat hij na 20 uur bij -272.95 graden celcius (dit is kouder dan het heelal) weer tot leven komt. Dit houdt dan wel in dat hij bij heelal-temperaturen niet bepaald een feestje aan het bouwen is, maar hij LIJKT dan dood.Maar wie weet he, Paula, want het lijkt een onverwoestbaar beestje!!!!!!!!!!!!

 3. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ik geloof jullie direct. Per slot heb je ook pantoffeldiertjes, die uiterst klein schijnen te zijn en ook behoorlijk opgewassen zijn tegen de hen omringende natuur. Ik zat net even te kijken op wikipedia en ik moet zeggen dat die beerdiertjes inderdaad behoorlijk taai zijn. Goh, weer wat geleerd. 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: