23 juli 2019

Is de Toengoeska-krater gevonden?

Kaart van het gebied van de inslagOp 30 juni 1908 vond in Toengoeska in Oost-Siberi

Reacties

 1. beste,

  het is mss ook nog een beetje te naiëf om ervanuit te gaan dat dit om een meteoorinslag ging. Rusland staat bekend om zijn vele grondstoffen, waaronder zeer grote ondergrondse methaangrotten.
  Het is dus niet uit te sluiten dat er zich op de plaats van het epicentrum een grote openbarsting van de bodem heeft voorgedaan, waardoor deze gassen emt enorme kracht ontsnapt zijn. Deze grote hoeveelheid gas in combinatie met een kleine vonk (bliksem,…) zou een enorme explosie veroorzaken, samen met een enorme luchtdrukgolf die vele km ver zou rijken.

  een paar rare feiten:
  in het epicentrum stonden de bomen nog recht, verbrand maar echt. dit zou logich zijn indien de explosie zich rond de bodem bevond.
  de bodem in de omtrek lagen om. dit is te verklaren door de grote luchtdrukverplaatsing.
  indien er dan toch echt een krater zou gevonden worden, dan is deze gewoon een verzakking van waar voordien het gas zat.

  denk er maar eens over na 🙂

 2. Is dat niet een theorie van de sterrenkundige Wolfgang Kundt, die stelt dat er tien miljoen ton gas uit de bodem tevoorschijn kwam en explodeerde? Interessante gedachte inderdaad. Thanx!

 3. patrick lentze zegt

  ik vind het een groot mysterie. er bestaan verschillende theorieën, maar het meest ongeloofwaardige is wel met het ruimteschip. ik zou het niet willen onderzoeken, want volgens mij is het heel erg koud en afgelegen daar.

 4. eh.. waar ben je dat van dat ruimteschip tegengekomen?

  • patrick lentze zegt

   sorry dat ik zo laat reageer, maar ik heb uw reactie nu pas gelezen. als u toengoeska op google zoekt, dan krijgt men vele links. over het ruimteschip wordt onder andere in wikipedia vermeld, maar u moet gewoon maar ook de andere links bestuderen als u dat wilt tenminste.

 5. rudiev zegt

  Ik zat het artikel zo eens te lezen tot ik op de een-na-laatste regel las over een eeuwfeest. Ik dacht ‘huh?’ die eeuw is allang voorbij! Toen ik naar de datum keek zag ik dat het een artikel uit 2007 was 🙂

  Ik vind dat patrick wel humor heeft om na ongeveer 7 jaar te zeggen ‘sorry dat ik zo laat reageer’ 🙂

  Volgens mij was het een ruimteschip dat gecrasht was of een ruimteschip dat juist een meteoriet vernietigde voordat de meteoriet ons zou vernietigen.
  http://phys.org/news766.html
  http://beforeitsnews.com/beyond-science/2013/02/alien-spaceship-found-in-meteor-crater-in-tunguska-russian-tv-news-and-videos-2440996.html
  http://www.whatsupinthesky.com/index.php/2013-04-24-00-44-09/earth/75-sensation-alien-spaceship-found-in-russia-patomskiy-crater-tunguska-event
  http://history1900s.about.com/od/1900s/qt/Tunguska.htm

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9418
  http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?i=13783

  • patrick+lentze zegt

   ik wilde u graag bedanken voor de informatie over de u.f.o. van toengoeska. ik heb daarna jaren lang niet meer deze site bezocht, ik was het allang weer vergeten.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: