13 november 2018

De klimaatdiscussie: best wel heftig!

vervuiling.gifZoals uit de uitzending afgelopen donderdag van de Britse documentaire The great global warming swindle en het daarop volgende studiodebat mocht blijken is er een heftige discussie gaande rondom de vraag wat nou precies de klimaatverandering veroorzaakt. Ik heb de documentaire zelf helaas niet gezien (ik had ‘s avonds een etentje met collega’s, ook erg gezellig), maar de volgende dag had ik een hele discussie met Jan, die de uitzending wel gezien had. De vraag gaat inmiddels niet alleen over de oorzaak van de huidige klimaatverandering (de mens, de zon of een combi?), maar ook over de vraag of er nog wel puur objectief naar de klimaatverandering kan worden gekeken. Zoals ik zei heb ik de docu niet gezien1, maar ik begreep wel dat de trend de laatste tijd is dat door politieke druk klimaatsceptici nogal in de hoek worden gedreven. En da’s voor de klimaatwetenschap uiteraard geen goede zaak. Jan en ik hadden het er over dat het goed zou zijn om op de

Noten
  1. hij is te bekijken via uitzending gemist []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.