23 september 2023

Komen de UFO’s uit Nederland?

070724_flying_saucer_02.jpg

credit: CleanEra, Delft University of Technology.

Nee, de komkommertijd is niet aangebroken en ik ga het niet hebben over de hoos van waarnemingen van UFO’s door dronken campinggasten. Het gaat alleen maar over de bouw van UFO’s in Nederland [1]bouw? Nou ja, eigenlijk het ontwerp. Huh? Adrianus V, leg es effe uit! Welnu, ik kwam vandaag het bericht tegen dat ene Etnel Straatsma van de Technische Universiteit Delft het plan heeft gemaakt voor een nieuwe ecologisch verantwoorde manier van vliegen, middels een toestel dat verdacht veel lijkt op een vliegende schotel. Straatsma is hoofd van het CleanEra-project, dat tot doel heeft om een manier van vliegen te vinden die milieuvriendelijker is dan de gewone vliegmethodes, geluidsstiller is en die tot 50% minder uitstoot leidt van kooldioxide. Na veel ontwerpsessies kwam er een ‘greenliner‘ uit, die aan de gestelde eisen voldoet en die ook nog eens voldoet aan de richtlijnen van de European Aerospace Commission, ACARE. Ik heb geen idee hoe het toestel precies omhoog komt, maar ik vind dat alleen al het ontwerp een schoonheidsprijs verdient. Kortom: alle UFO’s die we binnenkort vanaf de camping zien zijn gewoon testvluchten van de greenliner van Straatsma en haar team. Made in Holland! 😀 Bron: Livescience.com.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 bouw? Nou ja, eigenlijk het ontwerp

Comments

  1. “Na veel ontwerpsessies kwam er een ‘greenliner‘ uit, die aan de gestelde eisen voldoet…”
    Weten jullie iets dat ik nog niet weet? Een eigen interpretatie van het livescience artikel? Voor de duidelijkheid: we beginnen net en hebben geen voorkeur voor wat dan ook. De schotel is een artist impressie om aan te geven dat we een team zijn dat out-of-the-box denkt! Kijk ook op onze website:
    http://www.cleanera.tudelft.nl

  2. Nee, ik heb geen geheime info over de greenliner. Noem het vrije interpretatie. Wel leuk dat u reageert, als hoofd-ontwerper of hoe het ook mag heten. Chief-designer misschien? 😉 Succes d’r verder mee en hou mij eh… het astroblog-lezersvolk op de hoogte van de vorderingen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: