Het einde van alles (5): het einde van het zonnestelsel

Credit: NASA

De Zon mag dan op een gegeven moment verdwenen zijn, zoals gisteren beschreven in de Astroblogs, dat betekent niet dat de buitenplaneten in het zonnestelsel, die buiten de hitte van de Rode Reus waren gebleven, ook direct verdwijnen. Onlangs nog werd in Science een artikel gepubliceerd van een planetenstelsel om een witte dwerg heen. Kennelijk kunnen uitgebluste sterren nog een actief planetenstelsel om zich heen hebben. Maar ook daar zal op een gegeven moment door gravitationele werking van de witte dwerg een eind aan komen: sommige planeten zullen langzaam naar de witte dwerg bewegen en daar tegenaan botsen, anderen zullen de interstellaire ruimte in worden gekatapulleert. En dat geldt uiteraard ook voor de massa’s planetoïden, dwergplaneten en meteoroïden in het zonnestelsel. Eh… over die laatste objecten gesproken: houden jullie er erg in dat binnenkort de Perseïden weer te zien zijn? Met name in de nacht van maandag op dinsdag 13/14 augustus zijn er vele vallende sterren van deze meteorenzwerm te zien. Het is dan Nieuwe Maan, dus erg gunstig. Bij helder weer en een donkere hemel kan je dan zo’n 60 tot 90 meteoren per uur zien. Morgen: het einde van de kosmologie.

7 gedachten over “Het einde van alles (5): het einde van het zonnestelsel

 1. Die basic-look was niet mijn bedoeling. Misschien is de K2-look niet helemaal jouw smaak, maar veel extra faciliteiten, zoals die foto van de dag, verdwijnen in de basic-versie.

  • Aarde is een van de belangrijkste van de planeten want er leven mensen op aarde en op andere planeten is er geen leven!!de zon is de belangrijkste ster.plute is geen planeet meer hij is te klein te ver van de zon en is in de andere baan dan de andere planeten draait.

 2. de zon is geen ster en pluto is een dwergplaneet en op mars is water gevonden onder zand er kan wel leven bestaan wijsneus

 3. jah jah bla bla,

  als de planeten recht op een lijn staan,

  zal je zien dat alles gaat veranderen, goed en ook slecht.

  maar bedenk goed de liefde komt terug.

  en wij zullen gelukkig worden na 2012..

  Groetjes Lucy……..

  P.S

  quiestions?

  I don't mind if you have any quiestions about it..

  just comment he're maybe i will see it in my mail..

  or else succes met info zoeken..

  Bye Bye see You after 2012 it's noo doomsday.. B.T.W.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.