15 november 2018

Uranus’ ringen vanaf de zijkant bekeken

uranus1.jpg

Vanaf de Aarde gezien kijken we eens per 42 jaar precies tegen de zijkant van de ringen van Uranus aan. De situatie deed zich onlangs weer voor en dat was reden voor vele sterrenkundigen om met hun instrumenten naar Uranus te kijken. De ringen van Uranus werden pas in 1977 ontdekt, dus het was de eerste keer dat de ringen edge-on konden worden gezien. Uit waarnemingen gedaan met de Keck II telescoop op Hawai

Reacties

 1. jacqueline zegt:

  Vertel!!!!!!!!!!!!!! Vertel!!!!!!!!!!!!!

 2. jacqueline zegt:

  Was de barbecue gezellig en zonnig??

  Ik ben benieuwd wat je nog meer te vertellen hebt over Uranus!!!!!!

 3. Ja, de bbq was erg leuk. Het hele weekend was goed weer en we konden toen tot ‘s avonds laat nog buiten zitten. Wat Uranus betreft: ze hopen dat er vanaf 7 december, als de omstandigheden met de ringen erg gunstig zijn, weer enkele nieuwe maantjes ontdekt zullen worden. We moeten dus nog even geduld hebben.

  Grz,

  Adrianus

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.