1 oktober 2020

Opportunity bereikt 1e doel in de Victoriakrater

Beelden van de lichtgekleurde rotsbodem in de VictoriakraterSinds 11 september j.l. is de Marsrover Opportunity bezig met z’n afdaling in de 800 meter brede Victoriakrater. Afgelopen dinsdag berichtte de NASA dat de Opportunity z’n eerste doel in die krater had bereikt, een stuk lichtgekleurde rotsbodem. De rotsbodem werd in voorzichtige stapjes benaderd: op 11 september startte de afdaling, op 18 september werd 7,45 meter afgedaald, 22 september volgde 2,47 meter en tenslotte werd op 25 september 2,25 meter gedaald. De komende dagen zal de Opportunity de bodem met z’n onderzoeksarmen gaan bestuderen. De hellinghoek ter plekke is groot: 25

Comments

  1. Jacqueline zegt

    Spannend!!!!!!!!!!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: