3 oktober 2023

Effe reclame maken

oktober2007.jpg

Credit: St. de Koepel

Paar dingen die een highlight kunnen gebruiken:

 • In het oktobernummer van Zenit staat een artikel van Jan Brandt over een astrovakantie in Devon (Engeland). Jan Brandt, trouw astrobloglezer (ahum), fanatiek astrofotograaf én daimler- en 2CV-rijder, schrijft daarin over z’n astrobelevenissen in Engeland. Voor de meesten zal Engeland het summum zijn van mist en bewolkte nachten, maar Jan heeft daar een heel andere mening over. Kortom: kopen dat nummer!
 • Binnenkort start voor voortgezet onderwijsscholen weer een nieuwe satellietwedstrijd. Ik heb daar eerder al over geschreven en de bedoeling is dat middelbare scholieren de kans krijgen om in een frisdrankblikje (Can) hun eigen satelliet (Sat) te bouwen: een CanSat. De CanSat competitie is vorig jaar opgezet door de TU Delft en ruimtevaartbedrijf ISIS. Na het enorme succes van het pilot programma zal de competitie 2007-2008 tien keer zoveel deelnemers tellen, maar liefst 250 jongeren. Scholen uit heel Nederland worden uitgedaagd om zich in te schrijven voor 12 oktober voor de CanSat competitie op www.cansat.nl.
 • Nog even die website over zonnewijzers: Analemma. Gisteravond een lezing over die zonnewijzers gehoord en daarom raad ik iedereen aan daar eens een kijkje op te nemen. De foto’s van die lezing zijn trouwens te zien op de astroblog-fotosite. De foto’s van voorgaande bijeenkomsten zijn te bewonderen via de fototab hierboven.
 • Ben je geïnteresseerd om sterrenkunde met vakantie te combineren ? Neem dan eens een kijkje op www.sasteria.com. Op het Griekse eiland Kreta staat daar een sterrenwacht helemaal in het zuiden, lokatie Agios-Stéfanos, waarvan je gebruik kunt maken. Zo’n beetje á  la Danny Cardoen dus, maar dan in het zonnige Kreta. Benieuwd wat er allemaal voor telescopen staan? In ieder geval een Newton Dobson diameter 500 mm F/2400 mm en een Tal Klevzov Cassegrain diameter 250 mm F/2130 mm GOTO. Voor de rest moet je maar even naar die site surfen.

Zo, kan iedereen het afgesproken geldbedrag voor deze reclame naar m’n gironummer overmaken? Onder vermelding van ‘Help Adrianus de winter door’ 😉

Share

Comments

 1. Jacqueline zegt

  Hoi Adrianus!
  Ik was net ff de fotootjes aan ’t bekijken.
  Ik vroeg me af wat dat is op foto 16????????????????????????????????
  Ik wilde daar een reactie plaatsen, maar dat lukte niet, dus vraag ik’t maar ff hier…
  groetjes!

 2. Volgens mij is dat een massief perspex zonnewijzer. Het licht valt door het perspex en zal dan gefocust worden en de tijd aangeven. Raar trouwens dat je geen reactie kan plaatsen. Moet op zich kunnen op die zoom-site.

 3. Jacqueline zegt

  Is er een reden dat het licht via dat perspex gaat?????????????
  (zucht…..die Jacqueline wil ook altijd ALLES weten he!!!! 😉 )
  Of is het gewoon ‘voor de leuk’???

  Ja, gek he van die reactie. Ik kreeg 2x ‘error’.
  Leuk weekend nog, Adrianus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dat zonlicht schijnt gewoon door het perspex. Afhankelijk van de plaats van de zon aan de hemel wordt het licht gefocust op de juiste tijd. Ik heb het apparaat niet in werking gezien, maar vermoed dat het zo ongeveer gaat. Jij ook nog een fijn weekend.

 5. Jacqueline zegt

  Ok, dus het is gewoon ‘voor de leuk’ want de werking blijft hetzelfde..
  Ipv schaduw geeft licht de tijd aan. Leuk hoor!
  thanx! 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: