30 november 2023

Schrijf ’t in je agenda: 21 december 2012 einde van de wereld

[Vooraf: onderstaande Astroblog is bedoeld om aan te geven dat het doemverhaal van 2012 ONZIN is! Yep, de titel is verwarrend, maar is puur ironisch. Lees de hele blog en je snapt waarom ’t Mayaverhaal onzin is.

De zon passeert het centrum van de Melkweg

Credit: Starry Night

Pak allemaal je agenda en schrijf bij vrijdag 21 december 2012: Einde van de wereld!! Geen daaropvolgend weekend dus, tenminste, als je in de zogenaamde Maya-kalender gelooft. Die kalender van dit Zuid-Amerikaanse indianenvolk kent enkele tijdsperioden en één daarvan is de baktun, die 144.000 dagen lang is. In sommige geschriften van de Maya’s start na 13 baktuns (precies 1.872.000 dagen) weer een nieuwe periode van de zogenaamde Lange Telling. Waarschijnlijk zal op 21 december 2012 de Lange Telling van de Mayakalender zo’n nieuwe periode beginnen. Interessant voor sterrenkundigen is dat niet alleen de Zon die dag  z’n winterzonnewende [1]D.w.z. dat de winter dan begint. Zie m’n eerdere uitleg van de zonnewende of solstitium. meemaakt, maar dat ook Aarde, Zon en het centrum van de Melkweg op één lijn staan. Het is met name door dit laatste fenomeen dat de Engelsman John Major Jenkins die 21e december 2012 als fatale datum noemt dat de Aarde zal vergaan. Betekent dit dat we nog slechts vijf jaar te gaan hebben en dat we er maar één groot afscheidsfeest van moeten maken? Nee, wees gerust: je kan zaterdag de 22e december 2012 echt uitslapen. 😉 Al weer een poosje geleden hebben ze bij het Sterrenkundig Instituut van de Universiteit van Utrecht op een rijtje gezet waarom die datum net zo’n gewone datum is als bijvoorbeeld 16 oktober 2007. Hier even kort de argumenten:De fatale datum in Mayaschrift

 • De Melkweg is een brede band aan de hemel die de Zon niet eventjes in één dag passeert, maar dat duurt jaren.
 • Die einddatum van de Lange Telling is slechts een vermoeden en geen zekerheid. Het precieze verband tussen de Lange Telling en moderne kalenders is verloren gegaan toen de Spaanse veroveraars in de 16e eeuw veel van de geschriften van de Maya’s hebben vernietigd. In de loop van de tijd is de begindatum van de Lange Telling aan veel verschillende data in onze kalenders gekoppeld die soms wel 1000 jaar uit elkaar lagen.
 • Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Maya’s, die hun kalender zo’n 2.500 jaar geleden bedachten, uitgingen van een datum die voor hen ruim 2.500 jaar in de toekomst lag. Bijna alle volkeren hebben een kalender die uitgaat van een historische datum, zoals in de Christelijke kalender de geboorte van Jezus en in de Romeinse kalender de (mythische) stichting van de stad Rome.
 • Het preciese middelpunt van de Melkweg was niet bekend bij de Maya’s, dus een exacte voorspelling wanneer de Zon tijdens z’n zonnewende over dat middelpunt gaat was niet te berekenen.

Er worden op de site van het Sterrenkundig Instituut nog meer argumenten aangedragen, dus genoeg reden om gerust te gaan slapen. Bron: DailyGalaxy.com.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 D.w.z. dat de winter dan begint. Zie m’n eerdere uitleg van de zonnewende of solstitium.

Comments

 1. Ik hoop dat de maya's het fout hebben.
  Maar ik zal jullie allen komen ophalen met men rubber bootje moest het nodig zijn

  • Neen het is de interpretatie van de hedendaagse mens die fout is, maar ok.. ik zal spaghetti maken dan hebben we ook iets te eten in da bootje 🙂

 2. Matteus 24: 36-42. "Maar van dien dag en dat uur weet niemand iets; zelfs de engelen der hemelen of de Zoon niet; de Vader alleen weet het. Want evenals het ging in de dagen van Noach, zo zal de Mensenzoon verschijnen. Gelijk men in de dagen voor den Zondvloed at en dronk, huwde en ten huwelijk gaf, tot op den dag waarop Noach in de ark ging, en zij er niets van begrepen voordat de Zondvloed kwam en allen wegrukte, zo zal het bij de komst van den Mensenzoon gaan. Dan zullen twee op den akker zijn; de een wordt meegenomen, de ander achtergelaten; twee vrouwen malen aan den handmolen; de ene wordt meegenomen, de andere achtergelaten. Waakt dan; want gij weet niet, op welken dag uw Heer komt.

  Lucas 21: 34-36." Geeft acht op uzelf; laat uw harten niet bezwaard worden in brasserij, dronkenschap en wereldse zorgen; opdat die dag u niet plotseling als een strik overvalle; want hij zal komen over allen die op de gehele aarde wonen. Waakt dus te allen tijd, biddend dat gij in staat moogt zijn te ontkomen aan dit alles dat ophanden is en te treden voor den Mensenzoon."

  Dus ook niet op 21-12-2012.

  wij weten het niet dat is aan God.

 3. Nee, Noorwegen moet je zijn, daar zijn ze al jaren bezig met ondergrondse bunkers te bouwen. In het noorden hebben ze een bunker waar ze 2 miljoen verschillende zaden bewaren. Een soort van Ark van Noah. Een Noorse politicus is met dit verhaal naar buiten gekomen. Ook met foto's van de bunkers e.d. Hij kan niet met de wetenschap leven dus wil hij het klootjesvolk waarschuwen. Hij heeft het ook over een planeet X die hiernaartoe onderweg is..

 4. ja ze zeiden dat in 2000 de wereld ook zul vergaan maar het is nu al 9 jaar veder en we zijn er nog steeds dus gwn onzin

 5. Echt erg he dat er steeds weer mensen zijn die iedereen bang willen maken, voor degene onder ons die niet zo sterk in hun schoenen staan kan dit net de druppel zijn, als het allemaal zou gebeuren doe je er verder toch niets aan.

  • Even voor alle duidelijkheid: wie m'n astroblog leest (helemaal bovenin deze discussie) zal zien dat ik NIETS geloof van dat 2012 gedoe. Ja, NIETS dus. Niente, nada. Plus argumenten waarom niet.

 6. Wat pas echt verdrietig is, dat is dat jullie allemaal heel hard jullie meningen blazen, terwijl jullie geen onderzoek doen. Het kenschetst de luie geldingsdrang onder u lieden. Als je niets weet, dan interesseert het je ook niet, en dan moet je daar vooral ook geen mening over uitblazen; daarmee zet je de levens van onschuldigen op het spel, dat maakt je een schijn-heilige, een hinderaar, ja een gedoofd licht, een satanskind… Zwijg !

 7. Inderdaad Marcus, ik heb al wat onderzoek gedaan omtrend de Maya Kalender. Als je de Maya cultuur probeert te begrijpen dan merk je pas hoe onze westerse visie is. Trouwens het gaat niet zozeer om de correctheid van de datum. Denken jullie echt dat deze westerse maatschappij op deze manier nog lang zal blijven bestaan? En dit wil ik ook nog even rechtzetten, de Maya cultuur is niet volledig verdwenen voor de Spanjaarden er waren. Know your history to understand your future. Soms is het wel nuttig om je geest te veruimen met andere dingen dan een playstation.

 8. t is allemaal onzin toen in 2000 zaten ze ook al te zijken dat wereld zou vergaan en nu weer het zijn gwn die gekken die da weer verzinnen

  • Wie zei dat eigenlijk?

   DE MAYA'S ZEGGEN NIET DAT DE WERELD VERGAAAAAAAAAT!!!!!!

   Integendeel, hij zal beteren, dus geen zorgen meer voor de mensen die bang zijn.

 9. omfg. Dat gaat wel dikke shit zijn als er niets gebeurt en ze allemaal bunkers enzo gemaakt hebben ._.

 10. heey ik ben n btj deze meningen aant lezen, want we zijn er met levensbeschouwing mee bezig geweest en ik heb al het nodige over de maya's opgezocht de zogenaamde 21-12 zou het einde zijn van de kalender en het begin van een nieuwe tijd *kalender begint dus opnieuw en 21-12 zou waarschijnlijk ook niet kloppen omdat onze jaartelling niet klopt met die van de maya's dus waarschijnlijk is het nog een andere dag ook. niets om bang voor te zijn dus.:)

 11. hoef ik ook geen kerstkado's te kopen dat jaar dus…….

 12. Een nieuwe "computertijd" kalender loopt vanaf 1 januari 1970 en telt het aantal milliseconden. Alle data-aanduidingen die je op je scherm ziet zijn een afgeleide van de systeemtijd in milliseconden vanaf 00:00:00:000 op 1 januari 1970.

 13. lol maritaa , ik ook , ik verjaar dan ook :p

 14. Ik hoop dat de maya's het fout hebben.
  Maar ik zal jullie allen komen ophalen met men rubber bootje moest het nodig zijn

  • Ik hoop dat de wereld niet vergaat

  • Waarom zou de wereld vergaan ik las laatst dat ze ook hadden voorspelt dat die een paar jaar geleden zou moeten vergaan maar dat gebeurde ook niet. Het probleem is nu als iedereen weet dat het zogenaamde einde van de wereld op 21.12.12 plaatsvind waarom maken ze dan al reclame voor 2013 en hebben ze het wk voetbal al georganiseerd voor 2014 dit zijn allemaal tekens dat er niks gebeurd die maya's mochten het misschien denken maar gebeuren zou het niet=)

   • ze maken de mensen niet ongerust het is alle maal gerust stelling ik hoop dat de wereld vergaat dan wil ik de mensen wel eens zien die het niet geloven en dat ze die dag in hun broek schijten van agst dat de aarde wel vergaat dan lag ik

  • haha, misschien heb je dan een iets steviger bootje nodig! ;D

  • laat die gaan liever inheen keer of je je wordt door de regering opgevreten

  • hey gasten ik heb ook gezien op tv kijk meschien waren die maya's gasten wel slim maar niet slim genoeg want hun hebben hun eigen dood op hun naam staan ze halen hun water uit een soort slootje om het zo te zegen maar daar deden ze ook offers in dus mensen offers bloed weet ik het allemaal voor de goden dus zo slim waren ze niet lol zie jullie wel in 22-12-12 laterrrrrrrr

  • hallo ik heb op internet overal gezien en ze zeggen dat de maya’s fout zitten met hun kalender dat de wereld niet gaat vergaan in 2012 maar in 2208
   geen stress

  • de wereld zal niet vergaan.Er treed een nieuw tijdperk aan en we zullen er beter op worden..wacht maar af..groeten erwin

  • Ik kom jullie ophalen MOCHT het gebeuren

  • De wereld gaat niet vergaan in 2012 ,WANT IK GELOOF DAT ANG DE WERELD GAAT REDDEN ! 🙂

   • 🙂
    jasper heeft gelijk ik denk ook dat ang de wereld kan redden:)
    de wereld is mooi zo moooi zo mooi zo biba boeba vreslijkmooi
    zo mooi zoooooooo mooooooooooooooooi
    het gebeurt niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    jinte 🙂
    en
    jasper

   • haha

  • luister ze zeggen me dat het niet waar is de majas begine een nieuwe leventje

 15. Matteus 24: 36-42. “Maar van dien dag en dat uur weet niemand iets; zelfs de engelen der hemelen of de Zoon niet; de Vader alleen weet het. Want evenals het ging in de dagen van Noach, zo zal de Mensenzoon verschijnen. Gelijk men in de dagen voor den Zondvloed at en dronk, huwde en ten huwelijk gaf, tot op den dag waarop Noach in de ark ging, en zij er niets van begrepen voordat de Zondvloed kwam en allen wegrukte, zo zal het bij de komst van den Mensenzoon gaan. Dan zullen twee op den akker zijn; de een wordt meegenomen, de ander achtergelaten; twee vrouwen malen aan den handmolen; de ene wordt meegenomen, de andere achtergelaten. Waakt dan; want gij weet niet, op welken dag uw Heer komt.

  Lucas 21: 34-36.” Geeft acht op uzelf; laat uw harten niet bezwaard worden in brasserij, dronkenschap en wereldse zorgen; opdat die dag u niet plotseling als een strik overvalle; want hij zal komen over allen die op de gehele aarde wonen. Waakt dus te allen tijd, biddend dat gij in staat moogt zijn te ontkomen aan dit alles dat ophanden is en te treden voor den Mensenzoon.”

  Dus ook niet op 21-12-2012.

  wij weten het niet dat is aan God.

  • en als er nu geen god is?

   zoveel shit in de wereld dat god niet echt om het hoekje is komen kijken.

   maar uiteraard kan dat afgeschoven op de volgende zin "Dat is gods wil"

   dan is god niet echt een zorgzaam persoon.

   Voor de rest is er op 21-12-2012 een galactische uitlijning. Wat niets anders in houdt dat de de zon, de planeten en het melkwegstelsel zich uitlijnen,

   je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat het papier van de maya's op was.

   Er is kortom gezegd niet veel reden om je zorgen te maken voor deze "doemdatum"

   • Slimbo,

    God bestaat zeker, verklaar anders hoe het komt dat er leven is op Aarde? En dat wij de enige zijn die intelligent zijn…. Een andere verklaring dan een God is er simpelweg niet.

    Enneeee, Maya's schreven niet op papier maar op stenen….. Rofl

    • Voor het ontstaan van het universum, dus daarmee ook de aarde was er "NIETS", dus ook geen geen god.

     Dus kan god de aarde niet hebben geschapen, beetje logisch nadenken.

     En Graatje ooit van logisch relativeren gehoord? En van ooit van de evolutie gehoord?

     God en het christendom en alle andere godsdiensten zijn een geloof, dus niet gebaseerd op feiten,

     heeft iedereen recht op, begrijp me niet verkeerd.

     Wou ik even kwijt.

    • duuhh ooit wel eens van evolutie gehoort tuurlijk bestaat er geen god je bent echt naief als je in iemand geloofd die zogenaamd de wereld heeft geschapen in 6 dagen get real

     • Dat is nou het verschil tussen wetenschap en geloof… en zijn daarom zoooo tegenstrijdig 😛 leuk om te zien

   • gerard ruedisueli zegt

    Helaas is het niet God die momenteel over de aarde heerst maar Satan

    Als Jesus in de woestijn is wordt hij door Satan benaderd en deze zecht

    Doe 1 vorm van aanbidding aan mij en ik geef je alle koninkrijken en regeringen van deze aarde

    Dat kan hij niet als hij daar de macht niet over heeft

    Mensen geven God de schuld van alles wat verkeerd gaat maar beseffen niet dat God hier niets mee te maken heeft maar wij als mens wel de mogelijkheid hebben om voor Hem te kiezen inplaats van geld , macht , nog beter nog mooier

    1 dag geen geld aan wapens uitgeven = 1 jaar eten voor de derde wereld

    we produceren 2 x de behoefte aan voedsel voor de wereld toch heeft 2/3 van de wereld honger

    groet

    Gerard

  • niet het gaat hellemaal niet vergaan je moet weten dat het een wereld is weten jullie wel dat het niet kan de
   wereld is zo groot het zal mesgien wel een gebeuren maar wij zijn dan all lang uit gestorven
   dat is nu is egt luister hoe kan da nu het kan niet gebeuren

 16. Is het ook waar dat je alleen in Peru veilig zou zijn en op de rest van de wereld niet?
  Ik geloof het opzich wel..
  Stel nou dat het zo is en je geloofde het niet,dan heb je een probleem vrees ik.
  Dus het zekere voor het onzekere nemen;)

  Greetzz

 17. Nee, Noorwegen moet je zijn, daar zijn ze al jaren bezig met ondergrondse bunkers te bouwen. In het noorden hebben ze een bunker waar ze 2 miljoen verschillende zaden bewaren. Een soort van Ark van Noah. Een Noorse politicus is met dit verhaal naar buiten gekomen. Ook met foto's van de bunkers e.d. Hij kan niet met de wetenschap leven dus wil hij het klootjesvolk waarschuwen. Hij heeft het ook over een planeet X die hiernaartoe onderweg is..

  • Die bunker met die zaden bestaat al heel lang en heeft helemaal niets met 2012 te maken. Dat verhaal van die politicus is een hoax. Pure bangmakerij is dat. Ik vraag me af of die mensen nu echt niets anders te doen hebben dan goedgelovingen de stuipen op het lijf te jagen.

 18. HOU EENS OP MET DAT ZEVER YO IEDEREEN ZIJN AAN HET BANG MAKEN DOOR DE AARDE OVER 2012!!!!! JULLIE ZIJN ECHT STOP MET DAT ZEVER IK GELOOF DAT GEWOON NIET JULLIE MAAK ME GEWOON BANG
  IK HAAT DAT ZEVERENVERHAAALL STOP DAARMEEE MET DAT STOMMEE DINGEN ZEVER!!!!

  IK GELOOF GOD !!!!!
  god verzorgen over kinderen en mensen volwassen die maak goed wereld zo blijff!!!

  EH MENSE STOP MET DA ZEVER OVER AARDE ONPLOFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! verdorie yo !!!! alissa

  • als god echt bestaat waarom gaan er mensen dood en worden ze ziek soms zo ziek dat ze dood gaan ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • je hebt gelijk

  • thaha…

   Believers and non-believers…

   So what als de aarde op 21/12/2012 zal vergaan…

   Als dit niet zo is, zullen wij 'de mensheid' dit zeker

   binnen 250j verwezenlijken… Of vind je onze levens-

   wijze zo 'normaal'… ons egoïsme en onze gemakzucht

   zullen ons de das om doen… tal van voorbeelden/gevolgen

   om dit te illustreren… Denk goed: Verandering begint bij jezelf!!

   De Filosoof

  • Stargazer zegt

   Lastig te lezen, deze SCREAMING CAPITALS. Zullen we nu afspreken dat we vanaf vandaag nuttige en inhoudelijke stukjes op dit forum gaan zetten? Fijn. Het gaat hier namelijk over wetenschap; fysica. En niet over de ongefundeerde ideeen van dwaallichtjes. Jammer, hoor.

 19. Beste Vortex,

  Voor het programma Man Bijt Hond zijn we op zoek naar mensen die bezig zijn met voorbereidingen voor 2012. Graag zouden we aandacht besteden aan dit onderwerp. Kunt u ons hier bij helpen?

  Vriendelijke groeten,
  Redactie MBH

 20. ja ze zeiden dat in 2000 de wereld ook zul vergaan maar het is nu al 9 jaar veder en we zijn er nog steeds dus gwn onzin

 21. Echt erg he dat er steeds weer mensen zijn die iedereen bang willen maken, voor degene onder ons die niet zo sterk in hun schoenen staan kan dit net de druppel zijn, als het allemaal zou gebeuren doe je er verder toch niets aan.

 22. michael kloosterman, zegt

  ik geloof het niet helemaal, maar ik vind het wel eng.
  wat gebeurt er dan precies????
  ik vind het maar niks. 🙁

 23. Wat pas echt verdrietig is, dat is dat jullie allemaal heel hard jullie meningen blazen, terwijl jullie geen onderzoek doen. Het kenschetst de luie geldingsdrang onder u lieden. Als je niets weet, dan interesseert het je ook niet, en dan moet je daar vooral ook geen mening over uitblazen; daarmee zet je de levens van onschuldigen op het spel, dat maakt je een schijn-heilige, een hinderaar, ja een gedoofd licht, een satanskind… Zwijg !

 24. Inderdaad Marcus, ik heb al wat onderzoek gedaan omtrend de Maya Kalender. Als je de Maya cultuur probeert te begrijpen dan merk je pas hoe onze westerse visie is. Trouwens het gaat niet zozeer om de correctheid van de datum. Denken jullie echt dat deze westerse maatschappij op deze manier nog lang zal blijven bestaan? En dit wil ik ook nog even rechtzetten, de Maya cultuur is niet volledig verdwenen voor de Spanjaarden er waren. Know your history to understand your future. Soms is het wel nuttig om je geest te veruimen met andere dingen dan een playstation.

 25. Nee, dat laatste geloven we inderdaad niet, omdat we het zeker weten.

 26. owja niet alleen die rampen. . stel je voor geen poolkappen meer
  enkel water
  europa leidt daar onder
  azie leidt daaronder
  en amerika gaat vallen

  wat gebeurd er daarna?

  de temperatuur zal gaan stijgen!!

  dat betekend waterdamp ./ al het zee water zal verdwijnen
  en dan eindigen wij in de een ijstijd

 27. t is allemaal onzin toen in 2000 zaten ze ook al te zijken dat wereld zou vergaan en nu weer het zijn gwn die gekken die da weer verzinnen

  • ja inderdaad, toen was in het jaar 1999 dat zou iedereen denken dat einde van het jaar 2000 maar bleeek niet zo komt door stroom waren probleem gekomen… als was stroom voor lampen en computeren enz… probleem voorkomen zoals in het jaar 1900 zou terugkomen… blijkbaar niet…. waren opgelost veranderen gemaakt hebben in het milleumjaar !! ik dacht zou einde was 2000 !!! was op 31 dec op 1 jan!! maar niks gebeuren…. nu 2012 zou einde 21ste dec????

   maar ik heb andere boek gelezen enzo… het is zo verre weg van deze aarde…. nog over 100 jaar of zo 1 mijloen jaren later zal deze aarde verdween als ster !!! nu kan niet mogelijkheid om einde de wereld!!!!!

   greetz

 28. We gaan het hier toch niet met elkaar eens worden..

  Peru is vreselijk mooi, en de Maya cultuur is iets om een puntje aan te zuigen (op het gebied van respect voor de aarde). Ik boek gewoon een retourtje Cusco (ligt op 3600 meter, de watergrens zou tot de 2000 meter komen.. zegt men..) en dan zien we wel, wat God of de rest van het planeten stelsel voor ons verdorven mens 😉 in petto heeft!

 29. Welke god hebben we het over, Enki of Enlil?

 30. Ten eerste:
  De kalender loopt af op 28 oktober 2011
  Ten tweede:
  De maya's geloofden niet in het einde der tijden.
  De kalender is simpelweg niet meer nodig omdat iedereen oppie toppie 1 is met het universum.

  Ga lekker in jezelf doomdenken. Je liegt dat je barst

  • Ik vind dat je gelijk hebt volgens mij moesten ze gewoon een einddatum hebben anders moesten ze eewen door blijven gaan nu denken die malloten dat de wereld daardoor vergaat

   COMPLETE ONZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 31. Hallo,
  ik ben een non-gelover is dat ook goed?

 32. omfg. Dat gaat wel dikke shit zijn als er niets gebeurt en ze allemaal bunkers enzo gemaakt hebben ._.

 33. heey ik ben n btj deze meningen aant lezen, want we zijn er met levensbeschouwing mee bezig geweest en ik heb al het nodige over de maya's opgezocht de zogenaamde 21-12 zou het einde zijn van de kalender en het begin van een nieuwe tijd *kalender begint dus opnieuw en 21-12 zou waarschijnlijk ook niet kloppen omdat onze jaartelling niet klopt met die van de maya's dus waarschijnlijk is het nog een andere dag ook. niets om bang voor te zijn dus.:)

 34. hoef ik ook geen kerstkado's te kopen dat jaar dus…….

 35. Een nieuwe “computertijd” kalender loopt vanaf 1 januari 1970 en telt het aantal milliseconden. Alle data-aanduidingen die je op je scherm ziet zijn een afgeleide van de systeemtijd in milliseconden vanaf 00:00:00:000 op 1 januari 1970.

 36. lol, zo van 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1….
  uhm zeg sjaak, zekerste weten de 21 he?

 37. Yo, Leer eerst eens normaal nederlands te schrijven, Okidee????

  • Mooi post David.

   Helemaal mee eens. We zijn als mensen mijn een deeltje in het geheel maar wel een deeltje die van het geheel deel maak. Alles is met elkaar verbonden en een mens die zich nooit hier bij stil heeft gestaan kan ook moeilijk begrijpen waar we hier over hebben.
   Een zijn met het all is wat we allemaal kunnen leren..hier is geen geloof voor nodig alleen een open hart en mind om te kunnen ontvangen en mee verbinden. Wel eens van syncronisiteit gehoord? Kosmos stuurt regelmatig berichtjes in vorm van situaties en gebeurtenissen waar we veel uit kunnen lezen en waaruit we kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren..en alleen digenen die hier goed naar kunnen luisteren hebben geen geloof voor nodig om te weten wat er gaat gebeuren.
   Dus, blijf open voor “onzichtbaare” maar duidelijk volebaare kosmos!

   warme groet to all

   Venus

 38. haha, de wereld gaat ten onder op mijn verjaardag.
  XD

 39. lol maritaa , ik ook , ik verjaar dan ook :p

 40. Ik heb echt zin in 2012
  Kan niet wachten
  😀
  Volgensmij ga ik echt lachen die dag

 41. Jezus leeft!!!

  Hij zal terugkomen en iedereen meenemen die in HEM gelooft naar Zijn Vader God!!!

  I(L)Jesus!

  • Hoi,

   Kan iedereen hierover ophouden!!!!!!!

   De wereld vergaat echt niet!!!!!!

   Het is een nieuw tijdperk wat de maya's zouden voorspellen!!!!!

   Ga verder met jullie dagelijkse leven.

   Tip, geniet van de kleine dingen in je leven. Leef bewuster!!!

   Ajuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. SJEEZUS!! hoeso gelofen jullei dit???
  ga is lekkr van het positieve uit!
  >:-|
  VOLGENS MIJ IS HET ALLEMAAL ROTZOOI!

 43. Is het ook waar dat je alleen in Peru veilig zou zijn en op de rest van de wereld niet?
  Ik geloof het opzich wel..
  Stel nou dat het zo is en je geloofde het niet,dan heb je een probleem vrees ik.
  Dus het zekere voor het onzekere nemen;)

  Greetzz

 44. HOU EENS OP MET DAT ZEVER YO IEDEREEN ZIJN AAN HET BANG MAKEN DOOR DE AARDE OVER 2012!!!!! JULLIE ZIJN ECHT STOP MET DAT ZEVER IK GELOOF DAT GEWOON NIET JULLIE MAAK ME GEWOON BANG
  IK HAAT DAT ZEVERENVERHAAALL STOP DAARMEEE MET DAT STOMMEE DINGEN ZEVER!!!!

  IK GELOOF GOD !!!!!
  god verzorgen over kinderen en mensen volwassen die maak goed wereld zo blijff!!!

  EH MENSE STOP MET DA ZEVER OVER AARDE ONPLOFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! verdorie yo !!!! alissa

 45. michael kloosterman, zegt

  ik geloof het niet helemaal, maar ik vind het wel eng.

  wat gebeurt er dan precies????

  ik vind het maar niks. 🙁

  • Je vind het niet alleen niks, er gebeurt ook helemaal niks. Het 2012-verhaal is nonsens, snappie?

   • tokayoto zegt

    zie mannen ik lees veel dat zeggen,als god bestaat dan zal dat niet gebeuren.god bestaat maar dat zijn de mensen die niet naar god willen keren daarom dat al die ellende gebeuren.en dat van 2012 is gewoon bullshit als je logisch nadenkt. ze zeggen al da gedoe omdat krisis is.op die manier gaan mense denken,tis bijna het einde dus gaan ze beginne met hun geldt te gooie bewijze van spreken.V.B de nieuwe axe van 2012 die kost bijna 6eu .tanke,huize,electrisiteit,gas ook duurder de film van 2012 da zijn zon trukjes da ze gebruiken.die pakken als onderwerp en make allerlei reclames van om ons in't zak te steken

 46. het is ook heelmaal niet de bedoeling om iemand schrik aan te jagen. Het gaat hier gewoon over de manier hoe de Maya's met tijd omgaan en hoe wij met tijd omgaan. Wij westerlingen denken dat we bijna alles weten en slimmer zijn dan andere rassen, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Waar het vooral om gaat zijn deze veranderingen. Niet zozeer of het wel echt op die genoemde datum zal gebeuren. Het maakt niet uit welke datum. Ik denk dat we nog veel kunnen leren van die kalenders.

 47. ik was er eerst misselijk van geworden van al dat gedoe met 2012 maar ik heb is goed allemaal dingen opgezocht en er zullen meer rampen gebeuren enzo maar iende van de wereld ech niet

 48. We gaan het hier toch niet met elkaar eens worden..

  Peru is vreselijk mooi, en de Maya cultuur is iets om een puntje aan te zuigen (op het gebied van respect voor de aarde). Ik boek gewoon een retourtje Cusco (ligt op 3600 meter, de watergrens zou tot de 2000 meter komen.. zegt men..) en dan zien we wel, wat God of de rest van het planeten stelsel voor ons verdorven mens 😉 in petto heeft!

 49. Hé marit, da's een mooi voorstel. Ik doe mee! 🙂

 50. met al die poolkappen gebeurd ook pas in 2048

 51. SJEEZUS!! hoeso gelofen jullei dit???

  ga is lekkr van het positieve uit!

  >:-|

  VOLGENS MIJ IS HET ALLEMAAL ROTZOOI!

 52. A) De aarde ontploft.

  B) De aarde overstroomd uit het niets op één keer.

  C) De aarde is POEF-weg.

  D) De aarde krijgt massaal een aardbeving.

 53. Ten eerste:

  De kalender loopt af op 28 oktober 2011

  Ten tweede:

  De maya's geloofden niet in het einde der tijden.

  De kalender is simpelweg niet meer nodig omdat iedereen oppie toppie 1 is met het universum.

  Ga lekker in jezelf doomdenken. Je liegt dat je barst

 54. lol, zo van 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1….

  uhm zeg sjaak, zekerste weten de 21 he?

 55. Ik vindt jullie allemaal gewoon dom.

 56. Anoniem laat een fris nieuw geluid horen.

  Zeker een jong iemand, die verdwaald is zeker.

  Wel grappig om te bedenken dat wetenschap en religie in één klap aan de kant geveegd kunnen worden door een barbaar die het allemaal gewoon dom vindt.

  Zo is het leven in de realiteit.

 57. Hallo iedereen,

  De Maya's voorspellen niet het einde van de wereld hé.

  Hun Kalender loopt tot die datum ok, maar dat wil niet zeggen dat de wereld vergaat. Ik heb respect voor alle mensen die hier hun idee schrijven, want tenslotte zijn jullie allen een ander 'ik'. Laten we dus elkaar niet uitlachen om geloof of ongeloof. Want wat als je verkeerd dacht?

  Ik ben juist begonnen met een cursus over de Mayakalenders en moet zeggen dat wat ik tot nu toe geleerd heb, veel natuurlijker en normaler is dan de toch wel domme gregoriaanse kalender die wij gebruiken. Een kalender die afgestemd is op de betaling van Tol. Waar Augustus net als kijzer Julius 31 dagen in de naar hun naam genoemde maand wou en zo dus maar van februari een dag heeft gestolen. Voor de mensen die hier dus schrijven dat de mayakalender belachelijk en dom is, denk even na. Ik zeg niet dat jullie de mayakalender moeten volgen. Alles is aan jezelf om te ontdekken.

  Maar geloof me vrij, we zijn natuurlijke schepsels, het zou wel eens best kunnen zijn dat als we de stroom van de natuur volgen het ons beter zal gaan niet?

  Je hoeft niet in God, Jaweh, Jehova, Boedha, Mohamed…. te geloven om te weten dat we voortkomen uit een gigantische energie. Noem het hoe je het wilt, maar iedereen weet dat ze er is. Daar is geen bewijs voor nodig. Wat de Mayakalender voorspelt is dat die energie een verschuiving zal teweegbrengen die op alles invloed zal hebben ( kosmos, natuur, lichaam geest ziel enz.. ) Als je gelooft in de oerknal ( denk even, die is ontstaan door een energie niet, dan is de vraag: wat was die onverklaarbare energie dan? Wel zoals ik al zij, noem het zoals je het wil god of… ) dan kan het niet anders dan daar ook in te geloven.

  De planeten hebben nu éénmaal invloed op ons. De stand van de maan bvb. De Maya's hadden een zo enorm grote kennis over het universum ( in een tijd waar geen app was voor de ruimte te verkennen, straf niet? ) dat zij daar hun kalender op gebasseerd hebben en dus hem laat stoppen op een moment waar een nieuw begin dient te komen.

  Ik kan nog uren doorgaan maar wat ik maar even kwijt wou, zeg niet te snel, daar geloof ik niet in. Kruip eerst eens diep in jezelf, denk er over na. Ik denk dat de Maya kalender voor iedereen ten goede kan zijn, omdat ze jou duidelijk maakt welke energie van de dag jou het meest beinvloed en jou het best in een bewuste verbinding met het universum, het al, kan brengen.

  Maar dat is wat ik denk, daarom is dat niet het juiste natuurlijk, want ik ben maar een heel gewone simpele jongen met het volgens vele, naieve idee, dat we allen voortkomen uit 1 grote energie.

  In lak'ech

  David

 58. haha, de wereld gaat ten onder op mijn verjaardag.

  XD

 59. Ik heb echt zin in 2012

  Kan niet wachten

  😀

  Volgensmij ga ik echt lachen die dag

 60. Een van de komende dagen verschijnt de Nederlandse vertaling van het artikel over de Maya-voorspelling in The Skepdic’s Dictionary. Surfen naar: http://nederlands.skepdic.com

 61. Staat genoteerd!

 62. Het artikeltje is nu in het Nederlands beschikbaar.

 63. Heb je een link naar die vertaling? Op die website hierboven zie ik ‘m niet staan.

 64. Jacqueline zegt

  Ik klikte op de link hierboven, maar: page not found!….
  En ik ben toch wel een beetje nieuwschierig, wie helpt mij aan de juiste link??????????? Alvast bedankt!

 65. Sorry, klein foutje gemaakt. Nu werkt de link wel…

 66. Jacqueline zegt

  Dat is snel! 🙂
  Bedankt!!!!!!!!!!!!!!

 67. Wij leren nú van de Bijbel dat de *Rapture* is op 21 mei 2011 AD.
  Vijf maanden* later is de grote verschrikking, de Dag van het Oordeel op 21 oktober 2011 AD
  * … maar dat zij hen vijf maanden zouden pijnigen; en hun pijniging was als de pijniging van een schorpioen wanneer hij een mens steekt. (Openbaring 9:5)

  The Bible is a Book that is absolutely true and trustworthy. It is the centerpiece, the keystone of this study.
  Website Family Radio: Time Has An End – A Biblical History of the World 11.013 BC – AD 2011 http://www.timehasanend.org/

 68. @Kees:

  Laat ik even meegaan in jouw geloof. Als er in de Bijbel vijf maanden staat, wat voor maanden zijn dat dan?

  Immers, de maanden ten tijde dat de Bijbel is geschreven waren anders dan de maanden nu. Er is immers ondertussen nogal wat gesleuteld aan onze kalender.

  En stel nu dat er die dag niets gebeurt, zal je dan de Bijbel afvallen, of zal je er dan een draai aan geven?

 69. Eh… gelieve de discussie over het einde van de Aarde voort te zetten op m’n forum. Zie deze topic. Deze astroblog heeft al tien reacties opgeleverd. Het forum is een geschikter medium voor discussies.

 70. de reden dat de maya’s dit dachten heeft te maken met de planeet nibiru. deze planeet heeft een omloop van 3600 jaar en komt weer deze kant op. De mensen op het zuidelijk halfrond kunnen hem al zien, alle andere mensen op de aarde zullen deze planeet in 2009 zien.In het jaar 2012 zal nibiru tussen de zon en aarde komen te staan.Wat er dan gebeurt heeft wel degelijk met het einde van de wereld te maken. De magnetische kracht van deze planeet zal de poolkappen doen kantelen en de aarde zal dan een paar dagen STIL staan met alle gevolgen van dien, tsunami’s orkanen aardbevingen vulkanen zullen uitbarsten oogsten zullen mislukken enz enz enz. Dit is GEEN onzin, de oude sumeriers met hun spijkerschrift(kleitabletten) hadden ook al de omloop van deze planeet beschreven en deze geschriften zijn meer als 6000 jaar oud!!!!! waar hadden deze mensen hun kennis vandaan? Zeer zeker niet van hun eigen maar van een volk die niet van de aarde kwam, nl de ANNUNAKI. ook wel in de bijbel the nefilim genoemd. ( de reuzen)
  dit buitenaards volk heeft ons ( de moderne mens) “gemaakt”‘.
  je kunt alle informatie over de annunaki vinden op het net,anders wordt het een heel lang verhaal. om het kort te houden volgens mij hebben de sumiers deze informatie van de annunaki gekregen, want zelf de ruimte in gaan konden deze mensen natuurlijk niet. Trouwens wisten jullie dat de bijbel afgeleid is van de de kleitabletten? alleen is de bijbel “geromantiseerd”. lees de boeken van sitchin maar eens, dat is de man die het spijkerschrift vertaald heeft. of luister naar bram vermeulen , “in den beginne”. Er zijn zoveel bewijzen gevonden van zijn bevindingen, en de bijbel zijn maar aan elkaar geplakte verhalen die de mensen maar moeten “geloven”, de bijbel is geschreven door mensen die zijn eigen voordeelbij hebben. dus wie geloof je?

  • @steven, wat een raar verhaal over die nibiru als deze een omloop heeft van 3600 jaar zou dat betekenen dat we die dus ook al eerder gehad hebben? als de aarde dan tot stilstand komt betekend dat dat er werkelijk niets van overblijft.

 71. @Steven:

  Gesteld dat die planeet bestaand, waarrond draait die dan? (Ze draait ergens rond want je spreekt zelf over een omlooptijd.)
  Rond onze zon? Onmogelijk, want fysisch niet plausibel.

  Graag jouw uitleg hierover.

  Kan je ook even zeggen om exact welke kleitabletten het gaat?

  En wat zijn die ‘zoveel bewijzen’ waar je het over hebt? Enkel verhalen of ook staalharde bewijzen? In het laatste geval, om welke staalharde bewijzen gaat het dan?

 72. Ik sluit mij even bij Sereniteit z’n vragen aan.

 73. Ik heb een theorie:
  De dag vóór 21 december is het 20 december, oftewel 20-12-2012.
  Die dag is het laatste mooie getal, want 20-13-2013 kan niet.
  Er bestaat geen 13e maand.

 74. eh.. tsja, zou kunnen.

 75. jah., klopt.
  Kijk op de Wikipedis ., Bij de jaar 2012 staat :

  Oktober

  November

  * 13 november – Totale zonsverduistering in Noord-Australië.

  December

  * December: ingebruikname Hanzelijn
  * 12 december – De speciale “twaalf-twaalf”-dag : 12/12/12.
  * 21 of 23 december[1] – Einde van de dertiende baktun van de
  * 21 december De aarde vergaat

  en als je bij de jaar 2013 or verder kijkt… staat er hellemal nix.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 76. het stond er , want als je nu gaat kijken staat het er niet meer bij van , de aarde vergaat, dit is wel gek :s

 77. het stond er , want als je nu gaat kijken staat het er niet meer bij van , de aarde vergaat, dit is wel gek :s, of niet

 78. now vergelyk het met andere kalenders. hindoe is een van ze

 79. Ja? En wat zegt die hindoekalender over het einde van de wereld?

 80. cristian negureanu zegt

  2012, NASA, Planet X

  *** Google (www.ufodigest.com):
  1)Eris – the Red Planet and the Worlds in Collision
  2)Eris – the Planet of the Cross and the Natural Extreme Phenomena
  3)Modern Science and the Ancient Writings on the Genesis of the Solar System, etc.
  *** NASA AND PLANET X:
  http://www.australia.to/story/0,25197,23040466-937,00,00.html
  *** Details in the book “Planet Eris and the Global Warming” (can be found at Amazon).

 81. Eh.. what’s your point? That Eris will destroy our Earth? I haven’t read those books/sites, so can you explain the link between Eris and the doomyear 2012? ❓

 82. boehoe, dacht even leuk te kijken, maar hier krijg ik slapeloze nachten van…

 83. Eh.. Astrid, heb je m’n blog wel goed gelezen? D’r staan talloze argumenten waarom de Aarde NIET vergaat op 21 december 2012! 🙂

 84. vincent zegt

  He he leuk nieuws op mijn verjaardag!!

 85. Hé Vincent, gefeliciteerd! 🙂

 86. adenis zegt

  Ik verheug me op de dag 22-12-2012. Dan zal de wereld verlost zijn! ik krijg dit door vanuit mijn linkerhersenkwab. Die geeft mij door dat de wereld op 22-12-2012 verlost zal zijn van alle lange discussies rond niburu en andere doem verhalen omtrent 21-12-2012.

 87. Yep, die dag moeten we gewoon weer boodschappen doen, stofzuigen en andere leuke dingen. 🙂

 88. adenis zegt

  Ik heb het even nagekeken. 21-12 valt in 2012 op een zaterdag. Dus ik VOORSPEL dat we massaal de 22e van december naar de kertsmarkt gaan om kerst inkopen te doen.
  😉

 89. wat lopen jullie hier leip te doen man xD

  waarom is het niet met oud en nieuw 2000 😛

  of op de 6e dag in de 6e maand van 2006, om 06:06 😛

  jongens hoe zou jij kunnen weten dat op 21 december 2012 einde van de wereld zou zijn omdat je dan precies allemaal 1 en 2 hebt

  gaan jullie echt in je agenda bij 21 december 2012 schrijven: einde van de wereld???? dan ben je gek, dikke agenda’s hebben jullie trouwens, die van mij is 2008/2009 hoor :S

  lol als je nu al zou weten van 21 december 2012, dan is dat ook niet onverwachts, er zijn al duizende keren voorspellingen gedaan van het einde van de wereld, nou, wat is er van gekomen?

 90. http://www.astro.uu.nl/~strous/AA/nl/2012.html

  hier worden jullie keihard gedist 😉

 91. Anoniem zegt

  de evolutie spreekt zichzelf keihard tegen

  lees http://www.astro.uu.nl/~strous/AA/nl/2012.html maar eens heel erg goed

 92. Unknown zegt

  de evolutie spreekt zichzelf keihard tegen

  lees http://www.astro.uu.nl/~strous/AA/nl/2012.html maar eens heel erg goed

 93. adenis zegt

  Ik geloof ook niet in het 2012 gedoe, maar deze site vind ik niet echt overtuigend. ik kom dit soort dingen iets te vaak tegen:

  “Het lijkt mij onwaarschijnlijk”
  “Volgens mij”
  “Het is aannemelijk”

 94. Hoi Adenius,

  Even voor de duidelijkheid: ik geloof helemaal niet dat de aarde december 2012 vergaat! Argumenten daarvoor staan bovenaan de pagina in m’n astroblog. Ik ben het helemaal met je eens: het is allemaal gedoe! 🙂

 95. omg een vriendin vertelde het me.
  en ik dacht dat het waar was dus ik zoeken op internet.
  ze zei tegen mij dat een notradamus ofzo het had voorspelt.
  ik vind het aan de ene kant eng stel dat het echt gebeurt !
  ik zit soms ook wel is te denken van hoe zijn die planeten ontstaan als die er niet waren waren wij er niet geweest en had dit ook allemaal niet kunnen gebeuren.
  ik vind het eng om te denken dat de wereld vergaat.
  terwijl ik ook weer denk ik zie tegen die tijd wel het zal wel niet.
  bléh beetje eng allemaal.

 96. @ Adrianus

  Ik bedoel niet deze site (astroblogs), maar die site die bullshit gepost had. Die heeft dan wel tegen argumenten over 2012, maar ik vind het geen overtuigende site. Dit vanwege de dingen die ik eerder vermelde.

 97. allerlei gekke suggesties van ik heb gelijk…
  je weet het nooit zeker toch.
  ik leef elke dag, om op die dag de aarde zien te vergaan.

  ik geloof in al die bullshit, waarom ook niet?

 98. DomBlondje zegt

  Uhh ik wil niets zeggen ,, maar ik heb nog geen agenda van het jaar 2012 gekocht,,, loop ik nou achter?? 😛

 99. Nou ja zeg, heb je die nog niet? Tssss…. 🙂

 100. De enige effecten die zijn te verwachten in verband met de samenstand van 21 december 2012 hebben te maken met de ophef die mensen maken over die datum. Als mensen verwachten dat er op een bepaalde datum ongewone dingen zullen gebeuren, dan zullen ze zich op die datum anders gedragen dan gewoonlijk, en dat is dan zelf al een ongewoon ding. Op deze manier kunnen ze zelf hun eigen verwachtingen waar maken.

  bron: http://www.astro.uu.nl/~strous/AA/nl/2012.html

  dus niet je pensioen opzeggen of ontslag nemen.. hahah

 101. Hoi Peter,

  Je hebt helemaal gelijk, ik zal d’r geen seconde minder om slapen. Je haalt overigens de bron aan (www.astro.uu.nl) die ik ook heb gebruikt voor m’n argumenten tégen de onzin van 21 december 2012. 🙂

 102. M.A. Serati zegt

  Op youtube staat een erg mooi filmpje over 21-12-2012, met een goede songtekst. Luister vooral naar het refrein:

 103. ALLEMAAAL DOMME BULLSHIT :$
  IK GELOOF ER NIKS VAN ! DOMME SHIT

 104. dit is onzin !!

 105. Ja.. Als je zo gaat doen dan laat je jezelf er in geloven……. Dit slaat nergens op.. er werd ookal voorspeld dat de wereld vandaag zou vergaan 🙂 Nou ik leef nogsteeds hoor, en morgen ook nog en in 2020 ook nog (tenzei ik een autoongeluk krijg -.-)

 106. Weet niet goed wat ik ervan moet geloven.
  In ieder geval ga ik er mij niet druk om maken, als het tijd is om te gaan in 2012 dan is het zo , zowel mijn lot als dat van iemand anders ligt vast, dus ga ik niet laten van slapen en zeker niet beginnen paniekeren om angst door te geven aan mijn zoontje tristan die nu 4 jaar is.
  Wij gaan samen nog hele leuke dingen doen.
  En ik zeg altijd, hoe minder je weet goe beter dat ge slaapt, dus wil ik nog heel lang goe slapen.
  We zien wel als’t zover is en dan nog kunnen we er dan niks aan veranderen.
  En als’t zo is, eigen schuld, dikke bult vo de mens, want wij maken zelf de aarde kapot!
  P.S: ben geen melieuactivist of groene, maar t’is toch de waarheid é.
  In ieder geval gaat mijn volledige aandacht naar mijn zoontje tristan en niet naar 12.12.2012!!!!

 107. Amy, ik geef je alle gelijk van de wereld. Je hebt wel wat beters te doen dan je druk te maken om voorspellingen die niet uitkomen. Doe Tristan de groeten. 🙂

 108. 1. ik heb geen agenda van 2O12:S
  2. laatst was ook al zo iets op tv dat het dinsdag zou gebeuren
  3. dit is gewooooon FUCKIN ONZIN!!!!!!!!!!!!!!!

 109. NO SURFER ZEGT zegt

  mijn maatje naast me vraagt zich af of er een super
  getijde golf komt , want hij wil een mooie rit maken op zijn surfplankie , t gaat over een afstand van Den-helder
  tot Hoek van Holland , wel ik denk dat ik probeer om wat
  zandzakjes neer te leggen

 110. we all gonna die!!!!!!!!!!
  mwuhahahahahaha
  HE HE HE HE HE
  see u all in hell.

  swimming lessons 25 euro
  bunkers for 25.000 (onder eigen huis of in tuin)
  tickets to the moon 90.000 euro
  please call 0906 END or mail the-end@fuckedupplanet.com

 111. we all gonna die!!!!!!!!!!
  mwuhahahahahaha
  HE HE HE HE HE
  see u all in hell.

  swimming lessons 25 euro
  bunkers for 25.000 (onder eigen huis of in tuin)
  tickets to the moon 90.000 euro
  please call 0906 END or mail the-end@fuckedupplanet.com

 112. nou dan weet ik in iedergeval geen eten te koken

 113. danny schreef:

  nou dan weet ik in iedergeval geen eten te koken

  Ieder nadeel heb z’n voordeel zou Cruyff zeggen. 😀

 114. jullie zijn allemaal dommerikken wie er niet in gelooft.
  de maya’s hadden een ongeloofelijke kennis van astrologie en spiritualiteit,meer dan wat de wetenschappers van vandaag weten.ge moet maar nekeer boeken beginnen lezen en wakker worden.er gaat iets gebeuren in 2012 en eigenlek ist al bezig met de opwarming van de aarde of geloven jullie daar ook al nie?

 115. @Vortex:

  Uiteraard zal er vanalles gebeuren in 2012: natuurrampen, zware ongelukken, terroristische aanslagen, enzovoort.

  Maar… die gebeuren elk jaar wel.

  Maar leg me eens één ding uit: als die Maya’s zo ontzettend slim waren en zo intelligent, en zoveel wisten over wat er gebeuren zou dat ze zelfs een grote ramp duizenden jaren in de toekomst konden voorspellen, waarom waren ze dan niet in staat hun eigen beschaving in stand te houden (let wel: de maya’s waren al ten onder gegaan nog vóór de Spanjaarden er aankwamen), laat staan de ondergang van hun eigen beschaving te voorspellen?

  Nu jij…

  • nou toevallig hebben ze ook hun eigen ondergang voorspelt en de komst van de spanjaarden mischien moet jiij maar wat meer gaan lezen

  • Hoe kunnen ze ten onder zijn gegaan als we hun beschaving nog steeds handstaven?

   Als we nog steeds ( met 'we' bedoel ik dus de mensen die wel in hun spirituele en intiligentie geloven )hun voorbeeld trachten te volgen?

   Als dat niet " in stand houden" is, dan weet ik het ook niet meer.

   weer aan u 🙂

 116. @ Adrianus V:
  haha ik ben ook op 6 juli jarig 😉
  al tijdje terug…
  ik geloof ook niks van die voorspelling.
  de maya’s waren goed in sterrenkunde maar dit gaat te ver.
  in dat artikel (die link) staat dat we een hoger geestelijk niveau krijgen. betekend dat, dat iedereen slimmer ofzo word??
  grtz.

  • Eerder minder dom, zou ik zeggen.

   Kijk even wat wetenschap:

   Met slechts 6% van de DNA die we beschikken, zouden we exact hetzelfde lichaam kunnen maken. We gebruiken maar 6% van ons verstand ( ik waarschijnlijk maar 2% hahaha )

   m.a.w is er 94% van ons 'ik' dat we niet gebruiken. Dat noemt men in moderne term het onderbewust zijn. Wel in die 94% zit dus heel wat begaafdheid. Als we ons daar al bewust van zouden maken en die gave trachten te gebruiken zullen we inderdaad slimmer worden. Meer dan 3000 informaties krijgen we binnen per minuut, waar we er maar een paar honderd van opslagen (degene die we opslagen zijn de gewoontes, de dingen die ons dagelijks herhaaldelijk binnen komen en dus het makkelijkste te onthouden zijn )

   Maar al bij al draait het niet om slimmer worden, maar om van de wereld een plaats te maken die mooier, warmer, liefdevoller, possitiever en aangenamer te maken.

   Is dat dan enkel iets dat de ' Slimme" willen?

   Dacht ik ook niet 🙂

 117. freek schreef:

  in dat artikel (die link) staat dat we een hoger geestelijk niveau krijgen. betekend dat, dat iedereen slimmer ofzo word??
  grtz.

  Geen idee. Wellicht dat je ’t Nirvana of zoiets bereikt. Maar ’t is onzin, dus weinig zin om daarover na te denken.

  • Je noemt het juist onzin, omdat je er niet hebt over nagedacht.

   Waarom geloven mensen nooit zolang er geen bewijs is?

   Toch geloof je dat kak vies smaakt hé? Heb je het ooit geproefd? 🙂

 118. weet ge waarom ik er niet in geloof? omdat de ene zegt da we nieuw niveau of zo krijge , de andere zeggen poolverwisseling (is al vaker gebeurt dus toch geen gevaar voor mensheid) en de andere natuurrampen en nog een heeleboel dingen , je ziet wel dat het verzonnen is om de mens heid bang te maken en hun “boeken” te laten kopen het draait allemaal om geld!

  • owja niet alleen die rampen. . stel je voor geen poolkappen meer

   enkel water

   europa leidt daar onder

   azie leidt daaronder

   en amerika gaat vallen

   wat gebeurd er daarna?

   de temperatuur zal gaan stijgen!!

   dat betekend waterdamp ./ al het zee water zal verdwijnen

   en dan eindigen wij in de een ijstijd

  • Dit is hier de eerste tegenspraak die ik lees waar ik begrijp waarom je er niet in kan geloven.

   Verder ( lager hier op blog )heb ik uitgelegd dat de Maya's niet het einde van de wereld voorspellen. Maar een spirituele verschuiving.

   Het spirituele bewustzijns niveau dat zal plaats nemen is juist hetgene dat "geld" zal doen afnemen of zelf wegnemen.

   Geld is uitgevonden door de mens om zijn te bewandelende weg te controleren.

   door ons laag spiritueel niveau is het eigenlijk anders gelopen

   Geld heeft de controle over de door de mens bewandelende weg uitgevonden.

   Kijk, iedereen staat in contact met elkaar, wie het dichts bij je staat zal jou gedachten ook het meest delen. En wie met hem in contact staat ook enz…

   Helaas denkt iedereen aan geld heel de tijd en is die collectieve gedachte zo groot, dat geld zo een sterke plaats in ons leven heeft genomen.

   Je zal dus inderdaad ( ik hoop het voor jou met heel mijn hart ) een hoger niveau krijgen waardoor geld minder van belang zal zijn en zo dan ook weer van die persoon naast je enz.. tot dat het er niet meer is.

   Vermits wij ook in contact staan is de steen in de vijver gevallen en beginnen de kronkels van het water zich over heel de vijver te verspreiden.

   In lak'ech

 119. en ik verjaar op 20/12 da vnd ik wel stom lol

 120. robin schreef:

  en ik verjaar op 20/12 da vnd ik wel stom lol

  Robin, maak je geen zorgen. ’t Is allemaal onzin. De volgende dag kan je gewoon weer naar school (of werk, geen idee hoe oud je bent). 🙂

 121. ik word er 19 dan , en ik ben blij da ik anders nie 18 jaar werd anders vond ik het echt geen toeval =)

 122. anonymous zegt

  aahh mensen de wereld gaat echt niet onder ofzow!!

  Er zijn zoooo vaak voorspellingen geweest dat de wereld kapot ging ook toen bij de eeuwenwisseling (2000) toen dachten ook veel mensen dat de aarde uiteen zou knallen enzo! nou ik geloof er niet in want de maya´s hebben niet voorspeld dat de aarde kapot gaat of dat er enge/erge dingen gebeuren dat staat nergens dat ze dat hebben voorspeld de voorspelde dat: er iets nieuws ging gebeuren! we zouden naar een hoger niveau(level of hoe je het ook wil noemen) gaan…

  Ik weet het allemaal niet maar ik geloof er niet in dat de wereld kapot gaat en dat er enge dingen gebeuren!

  We zien het wel op 21 december 2012!

 123. anonymous zegt
 124. ik ga iedeeen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllll echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllll erg uitlachen als er geen vernietiging komt en ik ga je feliciteren als het wel gebeurd

 125. ik ga iedeeen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllll echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllll erg uitlachen als er geen vernietiging komt en ik ga je feliciteren als het wel gebeurd

 126. Nolleke zegt

  Hallelujah! De aarde kan helemaal niet in 2012 vergaan! Want als Jezus terug komt,zal Hij nog 1000jaar heersen op DEZE aarde! Mensen, lees de Bijbel, daar kom je er achter hoe het werkelijk in elkaar steekt, wordt je ook nog eens wijs van.

 127. Nolleke zegt

  Amen, ik ben het daar helemaal mee eens. Belangrijk is,dat een ieder die in Jezus gelooft, NIET voor eeuwig verloren zal gaat, maar Eeuwig leven zal hebben. Staat in de Bijbel.

 128. Ik vind jullie allemaal gewoon dom.

 129. Ik vind jullie allemaal gewoon dom.

 130. God heeft alles in Zijn hand..

  Maak je geen zorgen:

  Maar vertrouw op HEM (L)

  Johannes 3:16 geldt voor jullie allemaal !!!

 131. God heeft alles in Zijn hand..

  Maak je geen zorgen:

  Maar vertrouw op HEM (L)

  Johannes 3:16 geldt voor jullie allemaal !!!

 132. lol

 133. ik heb zin in 21 December 2012 :D:D:D:D wordt echt lachen al die nerdjes zelfmoord plegen omdat ze denken dat de wereld vergaat terwijl er helemaal niets gaat gebeuren 😀

 134. ik heb zin in 21 December 2012 :D:D:D:D wordt echt lachen al die nerdjes zelfmoord plegen omdat ze denken dat de wereld vergaat terwijl er helemaal niets gaat gebeuren 😀

 135. jep….de aarde warmt op….pfff ik heb het zo warm…-.-

 136. onzin2012 zegt

  2012 einde van de wereld. denk het niet zeiden ze ook in 1999 200 2004 2005 en dan zou het in eens in 2012 moeten gebeuren waarom dan niet in 2009? niemand kan voorspellen wanneer de wereld vergaat. echt kansloos is dit allemaal. en als er niks gebeurd dan heb je echt om niks druk gemaakt

  alvast succes;)

 137. onzin2012 zegt

  2012 einde van de wereld. denk het niet zeiden ze ook in 1999 200 2004 2005 en dan zou het in eens in 2012 moeten gebeuren waarom dan niet in 2009? niemand kan voorspellen wanneer de wereld vergaat. echt kansloos is dit allemaal. en als er niks gebeurd dan heb je echt om niks druk gemaakt

  alvast succes;)

 138. Anoniem zegt

  De verwarring van de jaartallen komt doordat er mogelijk jaartallen zijn "kwijtgeraakt". zo is jezus waarschijnlijk niet in het jaar 0 maar in het jaar 3 geboren. er zijn meer van die gebeurtenissen en daarom dacht men eerst dat de verrandering plaats vond in 2007. Waarschijnlijk zullen er wel rampen komen doordat de computers "op hol" slaan. Dit komt doordat de "computertijd" is ingegaan vanaf 00:00:00:000 op 01-01-1970. Computers tellen in millieconden en op 21 12 2012 zal die tijd "vol" zijn. De tijd begint dan dus opnieuw wat tot verwarring brengt bij ALLE soorten computers. Zoals vlegtuigen en computers bij kerncentrales.

  Maar of de wereld vergaat??? Ik weet het niet…

 139. http://www.daanspeak.com/Maya01.html

  Doe allemaal s niet zo dramatisch??

 140. Anoniem zegt

  De verwarring van de jaartallen komt doordat er mogelijk jaartallen zijn "kwijtgeraakt". zo is jezus waarschijnlijk niet in het jaar 0 maar in het jaar 3 geboren. er zijn meer van die gebeurtenissen en daarom dacht men eerst dat de verrandering plaats vond in 2007. Waarschijnlijk zullen er wel rampen komen doordat de computers "op hol" slaan. Dit komt doordat de "computertijd" is ingegaan vanaf 00:00:00:000 op 01-01-1970. Computers tellen in millieconden en op 21 12 2012 zal die tijd "vol" zijn. De tijd begint dan dus opnieuw wat tot verwarring brengt bij ALLE soorten computers. Zoals vlegtuigen en computers bij kerncentrales.
  Maar of de wereld vergaat??? Ik weet het niet…

 141. http://www.daanspeak.com/Maya01.html

  Doe allemaal s niet zo dramatisch??

 142. leer eerst nederlands dn praten we verder;)

 143. Anoniem zegt

  Mensen, trek niet te snel conclusies :). Wees vooral niet bang. 2012 is niet het einde van de wereld. Het is een nieuw begin, je kan het zien als een nieuw tijdperk. Net zoiets als de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw (1600-1700) en noem maar op. De Maya's hebben in het verleden veel gebeurtenissen voorspelt die precies uit zijn gekomen. Ik verwacht niet van jullie mij meteen te geloven, maar het zou fijn zijn als iedereen zich er wat meer in zou verdiepen. Ga zoveel mogelijk sites af en lees je suf.

  Mijn idee is dat we naar een hoger bewustzijnsniveau gaan waar angst geen plek kent, alleen liefde, licht en geluk. Ons DNA is aan het veranderen. Wij krijgen assistentie van beschavingen van andere planeten. Er komt een dag dat ze zichzelf aan ons laten zien, zodat wij nog sneller en beter naar de 5e dimensie kunnen overstappen.

  Ik zal jullie wat informatie geven waar je wat aan hebt:

  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=3441 (over ons DNA en de veranderingen. Ook een site met heel veel andere informatie)

  http://www.blossomgoodchild.com (een channeler die contact heeft met de beschaving 'Galactic Federation of Light'

  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/con  De rest moet je zelf maar even zoeken 😉

  M.

 144. Anoniem zegt

  Update: Ik heb een hele goede informatieve site gevonden, dat jullie verder op weg kan helpen:

  http://www.opwegnaardevijfde.nl/2012.html

  M.

 145. Anoniem zegt

  Mensen, trek niet te snel conclusies :). Wees vooral niet bang. 2012 is niet het einde van de wereld. Het is een nieuw begin, je kan het zien als een nieuw tijdperk. Net zoiets als de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw (1600-1700) en noem maar op. De Maya's hebben in het verleden veel gebeurtenissen voorspelt die precies uit zijn gekomen. Ik verwacht niet van jullie mij meteen te geloven, maar het zou fijn zijn als iedereen zich er wat meer in zou verdiepen. Ga zoveel mogelijk sites af en lees je suf.

  Mijn idee is dat we naar een hoger bewustzijnsniveau gaan waar angst geen plek kent, alleen liefde, licht en geluk. Ons DNA is aan het veranderen. Wij krijgen assistentie van beschavingen van andere planeten. Er komt een dag dat ze zichzelf aan ons laten zien, zodat wij nog sneller en beter naar de 5e dimensie kunnen overstappen.
  Ik zal jullie wat informatie geven waar je wat aan hebt:

  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=3441 (over ons DNA en de veranderingen. Ook een site met heel veel andere informatie)

  " target="_blank"&gt <a href="http://;www.blossomgoodchild.com” target=”_blank”>;www.blossomgoodchild.com (een channeler die contact heeft met de beschaving 'Galactic Federation of Light'

  http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/con  De rest moet je zelf maar even zoeken 😉

  M.

 146. @anoniem (durf je je niet bekend maken??)

  Geef eens een voorbeeld van wat de Maya's precies hebben voorspeld… Ben ik echt benieuwd naar.

 147. @anoniem (durf je je niet bekend maken??)

  Geef eens een voorbeeld van wat de Maya's precies hebben voorspeld… Ben ik echt benieuwd naar.

 148. Anoniem zegt

  Niet alleen de Maya's hebben voorspelt dat er in 2012 wat gaat gebeuren, ook de Hopi's (indianen), de oude Chinese I-Ching en nog een aantal volkeren.

  Voorspellingen Maya's:

  Op 5 mei in het jaar 1519 mensen kwamen met baarden en een witte huid. Op die precieze datum ontdekte Cortez en zijn Conquistadors Zuid-Amerika. http://nl.wikipedia.org/wiki/1519

  Het regeren van Napoleon en Hitler

  De 1e en 2e wereldoorlog

  De Spaanse griep, vogelgriep

  Etcetera

  Voor meer informatie raad ik je aan om een boek over de Maya-kalender te kopen of op internet zelf verder te kijken.

  M.

 149. Anoniem zegt

  Niet alleen de Maya's hebben voorspelt dat er in 2012 wat gaat gebeuren, ook de Hopi's (indianen), de oude Chinese I-Ching en nog een aantal volkeren.

  Voorspellingen Maya's:
  Op 5 mei in het jaar 1519 mensen kwamen met baarden en een witte huid. Op die precieze datum ontdekte Cortez en zijn Conquistadors Zuid-Amerika. http://nl.wikipedia.org/wiki/1519

  Het regeren van Napoleon en Hitler

  De 1e en 2e wereldoorlog

  De Spaanse griep, vogelgriep

  Etcetera

  Voor meer informatie raad ik je aan om een boek over de Maya-kalender te kopen of op internet zelf verder te kijken.

  M.

 150. je hebt ook het amerikaanse ''NETbot'' systeem.

  dat heeft weer te maken met het afzoeken van het internet,het schijnt alle aanslagen tot heden toe voorspelt te hebben (ligt aan hoe je het opvat natuurlijk)

  dit systeem zou op een of andere manier ook via berekeningen zijn uitgekomen op die datum door te zoeken naar de woorden apocalyps en terrorisme maar natuurlijk is (denk ik zelf) dat systeem ALS HET AL BESTAAT ontworpen door mensen dus dan zouden bepaalde mensen dat dus moeten weten maar dat schijnt niet zo te zijn dus denk ik niet dat er echt wat aan de hand is

  (by the way, mn oma zegt dat dit soort dingen al zo vaak voorspelt zijn maar nooit uitgekomen in welke vorm dan ook dus…)

 151. je hebt ook het amerikaanse ''NETbot'' systeem.
  dat heeft weer te maken met het afzoeken van het internet,het schijnt alle aanslagen tot heden toe voorspelt te hebben (ligt aan hoe je het opvat natuurlijk)
  dit systeem zou op een of andere manier ook via berekeningen zijn uitgekomen op die datum door te zoeken naar de woorden apocalyps en terrorisme maar natuurlijk is (denk ik zelf) dat systeem ALS HET AL BESTAAT ontworpen door mensen dus dan zouden bepaalde mensen dat dus moeten weten maar dat schijnt niet zo te zijn dus denk ik niet dat er echt wat aan de hand is

  (by the way, mn oma zegt dat dit soort dingen al zo vaak voorspelt zijn maar nooit uitgekomen in welke vorm dan ook dus…)

 152. Ik weet niet wat voor agenda jij hebt, maar die van mij loopt niet tot 2012 😉

 153. Ik weet niet wat voor agenda jij hebt, maar die van mij loopt niet tot 2012 😉

 154. hallo,

  zelf vind ik het nu wel een beetje eng, of het in 2012 zo echt gaat gebeuren..ik kan nu niet zeggen dat het gaat gebeuren of niet want alles ligt in de handen van Allah.

  groetjes.

  • Jeroen?? zegt

   of in de spaghetti slierten van het

   F S M

   l p o

   y a n

   i g s

   n h t

   g e e

   t r

   t

   i

   e

  • ocean pacifue zegt

   ALLA BESTAAT NIET , hebje dat nog altijd niet door ???? julie hebbe nog ni eens een bewijs ,

   en trouwens , de maya's zijn niet super experts en kunne vroeger een foutje gemaakt hebbe ,

   en als da geen fout is , isda toch allemaal brol , nasa zou da wel zegge als we in gevaar zijn , ni de maya's

   • 32 Dollars zegt

    Allah bestaat wel, en we hebben wel véél bewijzen .

    En toon eerst en vooral respect voor ons geloof en voor die van andere .

    Alles is in de Koran geschreven duizenden jaren geleden.

    En 't komt één voor één uit. 😉

    • De Koran is wel oud, maar niet zo oud als jij zegt hoor. Mohammed heeft de teksten ervan volgens de overlevering in de periode 610-632 na Chr. geopenbaard gekregen en na z'n dood in 632 zijn ze verzameld en compleet op schrift gesteld.

     Discussies of God of Allah wel of niet bestaan zijn trouwens zinloos, want bewijzen ervoor zijn er toch niet, dus graag on topic blijven, d.w.z. over 2012. 🙂

   • ja idd NASA heeft ook gemeld da er wat staat te gebeuren die datum effen korte uitleg

    op 12 december 2012 zouden paar planeten recht op een lijn staan op die moment zou er ook zone uitbarsting zijn zoals in 2001 alleen 30 tot 50 procent harder dat is bewezen door nasa nu wat zegge wetenschappers om dat het magnetisch veld van de aarde al zo zwak is zou da het niet aankunnen dat zou een ramp zijn ze beweren ook dat de magnetische Polen noord en zuid zouden omdraaien dat wil zegge dat alles anders word en dat allemaal door de kracht van die zone uitbarsting maar dat zegge wetenschapper dat daar door zou kunne zijn maar bewezen is wel dat er op 21 december 2012 wel iets te gebeuren staat maar miss niet direct einde van de wereld aleen als ge verder denk over da machinaties veld kan je ook denken dat er stormen overstromingen vulkaan uitbarstingen aardbevingen ook want als de polen noord en zuid verwisselen stop de aarde plots met draaien dus kan je voorstelen wat dat geeft maar da is allemaal niet zeker maar zeker is wel zon uitbarsting en da gedoe met die planeten

  • De Koran is wel oud, maar niet zo oud als jij zegt hoor. Mohammed heeft de teksten ervan volgens de overlevering in de periode 610-632 na Chr. geopenbaard gekregen en na z’n dood in 632 zijn ze verzameld en compleet op schrift gesteld.

   Discussies of God of Allah wel of niet bestaan zijn trouwens zinloos, want bewijzen ervoor zijn er toch niet, dus graag on topic blijven, d.w.z. over 2012.

   ?????????????????????????????

   WAAAR SLAAAAT DIT NOU WEER OP ? ECHT FOCKING DOM HOOOR ! HEBBEN JULLIE HET NOU OVER DAT DE WERELD VERGAAT ? OF OVER OF ALLAH WEL BESTAAAT ? OMG ECHT ZOOOO DOM .. EN ALS DE WERELD VERGAAT IS HET ALLEMAAL ONS SCHULD, IEDEREENSE DOMME RIJKE MENSEN DENKEN DAT ZE WAT ZYN GAAN ZE ZOVEEEEEL ELEKRTICITEIT GEBRUIKEN ! ALS WENIET ZOVEEL ELEKTRICITEIT GEBRUIKEN ZAL DR NIKS GEBEUREN (HOOP IK) DUS ! MAAK GEEN RUZIE OF ALLAH WEL OF NIET BESTAAT EN NOG IETS: IEDEREN IS FAMILIE VAN ELKAAR DUS WEL RAAR DAT DE ENE IN GOD EN DE ANDER IN ALLAH GELOOFT ! ZOOOO DOM HEAAA ! GEKKE MENSEN OP DE AARDE ! PFFFFF, VERSPIL IK MYN TYD OOK NOG AAN DOMME MENSEN ! iK WEET ZELF NIET OF DE AARDE VERGAAT ! MAAAR AAN DE ENE KANT WEL EN AAN DE ENE KANT NIET .. XX

 155. hallo,

  zelf vind ik het nu wel een beetje eng, of het in 2012 zo echt gaat gebeuren..ik kan nu niet zeggen dat het gaat gebeuren of niet want alles ligt in de handen van Allah.

  groetjes.

 156. Anoniem zegt

  Eigenlijk zeiden de Maya’s dat er dan een nieuw begin zou komen! Misschien komt de Kredietcrisis op 21 December wel tot zijn einde!

 157. Anoniem zegt

  inderdaad, wat jou oma zegt klopt, ik kan alleen even geen voorbeelden noemen…

 158. de realist zegt

  Het werd tijd want met deze jongeren kunnen we de wereld zeker niet redden..

  en op 50 jaar is de wereldbevolking verdubbeld..mexicaanse griep zorgt voor uitwas..de natuur regelt alles zelf…en idd misschien wel dat de zon ff dichtbij komt en alles verbrand..kijk maar naar de opwarming..ach make fun..en geniet..meer kun je niet doen.

  • Sander zegt

   Als Reactie op "de realist"..

   Jij bent zeker zo'n figuur dat mijn opa of oma had kunnen zijn?

   De ouderen van JOUW tijd zeiden hetzelfde over JOUW generatie, toen jij nog jeugdig was..

   Heeft iemand overigens ook al weleens gezegd dat de klimaat verandering te danken is aan JOUW generatie???

 159. Jeroen zegt

  Tog een beetje eng maar het zal vast nie gebeuren.(hoop ik)

 160. onzin ze zijden ook dat in 2000.

  de aarde aan zijn einde zou komen.

  deze man , vrouw probeert julie aleen maar bang te maken.

  gewoon niet naar hem liusteren

 161. Hoe hebben die Maya's dat voor speld en hoe vergaat de aarde?

 162. een van mn vrienden geloofd dat dat dus ook echt gebeurd,

  hoor nou zelf alles eens aan en denk eens na, 2 seconden,

  die mensen zitten achterover op hun steen en denken dat de aarde vergaat na 2500 jaar..

  of ze hebben heel veel gedronken, of 't is een beste grap en dachten ze dat de mensen die er nu leven wel zooo dom zouden zijn dat ze het allemaal geloven

  zulke gekken zijn er dus..toppers

 163. Patrick zegt

  Hoe je er ook over nadenkt maakt niks uit.(mooi eigenlijk al die verschillende gedachtens)

  Je zou ook kunnen zeggen dat je in 2012 het beste terug kan kijken naar het jaar 2000. En dat zal je snel tot een conclusie komen dat de aarde inderdaad aan het veranderen is. Het word warmer… poolkappen en gletsjers gaan smelten dat lijkt onontkomenlijk, bijna elk jaar breken we de warmte records. Water zal meters hoger komen te staan. Das niet best….

  Ook het voedsel te kort stijgt. Niet in het westen maar wel in de armere landen. Althans nog niet in het westen… Maar een warmer klimaat zal niet goed zijn voor onze gewassen.Maarja goed… Het is zoals het is. Ik zou hier uren op door kunnen gaan maar dat heeft geen elke zin. Maar in zekere zin zal er wel een deel van waarheid in zitten. Je moet alleen goed kijken naar alles om je heen en wat er allemaal aan het veranderen is. De wereld die wij kennen zal veranderen. Hoe de wereld zal veranderen kunnen we alleen maar naar gissen. Maar de schade die wij doen word als maar zichtbaarder. En mischien wel heel helder rond 2012. Maar het einde lijkt ongelofelijk op 2012. Maar zoals wij mensen omgaan met onze planeet is het alleen maar een kwestie van tijd. Althans zo lijkt het.

  • Patrick zegt

   Maar de aarde zal niet vergaan. Zij overleefd ons wel. Zij begint gewoon weer opnieuw zoals dat al meerder malen is gebeurd.

 164. @ duv
  die mensen.. Maya’s die waren al een stuk intelligenter dan jij,
  Ga je eens verdiepen in die maya kalender, ze hebben ook alle maans- en zonsverduisteringen op die kalender voorspeld tot op heden klopt het nog steeds..
  Volgens de Maya’s is 21 dec 2012 het einde van een tijdperk, de maya’s noemde dat de lange telling… en dan begint er een nieuwe lange telling.
  Het is al 4x gebeurd en we gaan nu voor de 5de x.
  Zelfs Nostradamus heeft het voorspeld, de I tjing wat al 4000jaar bestaat daar houdt de kalendertelling ook op na 21 december 2012, en zo zijn er veel meer.
  Er gaat wel iets gebeuren.. wat ik er van heb begrepen met alles wat ik weet, gaan we inderdaad naar een “5de dimensie” of tijdperk hoe je het noemen wil, waar volgens de voorspelling van Nostradamus 1000jaar vrede volgt, alleen kan/mag niet iedereen mee. De 1 denkt dat we een zonnestorm krijgen waardoor ongeveer alles wat op stroom gaat ontploft, de ander denkt dat de continentale platen in een paar dagen tijd terug “schuiven” naar waar ze stonden ( dan krijgen we weer 1 supercontinent wat ze voorheen Pangea noemde)google het maar. Dus @duv
  “zulke gekken zijn er dus..toppers”
  Dan maar gek, ik noem het prettig gestoord.
  Mensen zoals als jij heb ik al mn hele leven mee te maken, laat een ieder in zijn eigenwaarde, niemand weet wat er gaat gebeuren, dus kunnen we alleen wachten tot 21 december 2012..
  De aarde vergaat niet, hooguit de mensheid.

  En dan nog iets heb ik ook even voor je gegoogled:
  Aquarius tijdperk

  Het aquarius tijdperk is een periode gebaseerd op de stand van de sterren ten opzichte van de aarde en zon. De sterrenhemel is ingedeeld in 12 dierenriemtekens die ieder een bepaalde invloed op de aarde en haar bewoners zouden hebben. De aarde doorloopt ieder jaar door haar rondgang rond de zon al deze 12 dierenriem tekens. Op haar beurt loopt de zon zelf in 26.000 jaar een baan waarbij zij ook deze dierenriemtekens doorloopt in omgekeerde volgorde.
  We staan nu op het punt waarbij de zon overgaat van het vissersman teken naar het aquarius(waterman) teken. Deze overgang vindt plaats tussen 1986 en 2012 waarbij het jaar 2012 een belangrijk punt is volgens verschillende voorspellingen onder andere vanuit de Maya cultuur. Vanaf het jaar 2012 gaat er een nieuwe fase in waarin vrede en harmonie centraal staan. In dit tijdperk is er een vernieuwd contact met onze goddelijke bron. Volgens deze gedachte leven we nu in een overgangsfase waarin er veel gebeurd in de wereld zowel op natuurlijk als spiritueel vlak die dit nieuwe tijdperk aankondigen.

  Dus ja.. geen idee duv, maar zoals ik het lees overal op internet ben jij 1 van de weinige “normale” mensen op de wereld, maar ja wat is normaal??

  Groetjes Essie

 165. misschien waren de Maya's gewoon lui en dachten ze: "Dan leeft onze stam toch nie meer dus wrm zouden we de moeite nemen nog door te rekenen". After all: ze hadden hun ondergang door de blanken al voorspelt.

  Kan nog duizend van dit soort theorieen verzinnen, net als iedereen doet met dat stomme 2012. Hou er over op. Paar blije astrologen die op tv zelfs toegeven dat astrologie bullshit is zitten nu helmaal te pijnigen over wat ze zelf gewoon verzonnen hebben… zielige mensen hoor.

  Ojah: ik ben een steenbok: dat zijn mensen die niet in astrologie geloven, hou tch op met die bullshit. Niemand kan je lot bepalen behalve JIJ ZELF!

 166. Superwurm zegt

  Ik weet wat er op 21-12-2012 gaat gebeuren!!!
  Namelijk dat Michael Jackson niet dood blijkt te zijn maar leeft!!!!
  Hij staat op uit zijn graf, maakt een paar rondjes in de achtbaan, knuffelt wat kinderen en brengt dan zijn nieuwe album uit.
  Bij het horen van dat nieuwe album schrikt iedereen zich letterlijk dood en zo sterft de mensheid uit, behalve dan de mensen die doof zijn of gewoon niet naar cd hebben geluistert om wat voor reden dan ook

  zij zullen allemaal gelukkig en vrolijk verder leven

  aldus de exacte ontcijfering vn Nostradamus geheime kruiswoordpuzzel

 167. ze zeggen 2012 maar datkan van alle tijdlijnen zijn ,, chineense tijdperk ,, maya tijdperk dus als het bv : nu 1496 is bij de mayas dan gebeurt het over 8 jaar want toen ze die kalender maakte was er nog geen christelijke tijd. geef een reactie op dit ik weet er geen antwoord op . groetz

 168. ik spreek altijd de zegt

  ach wat een onzin

  ik durf er mijn hamster op te verwedden dat 21 december 2012 een dood normale dag word. dat mensen voorspellingen geloven van mensen die nu fossiel zijn is gewoon dom. laat je maar niet bang maken door de leipo's die er wel in geloven.

  mvg

  het persoon dat altijd de waarheid spreekt

 169. Bob Marley zegt

  ik durf er nen 20ger op te wedde dater nix go gebeure ma wete agolle wint ebdem toch ni en ge krijgt er ng ne pot looksaus by oek wnt kebber ier ene staan mor klust dani

  micheal jackson rest in peace

 170. de 3 piramide`s van gizeh komen ook precies op de miljoenste millimeter tegenover 3 sterren te staan ?

  hoe kan dat ?

 171. Anoniempjeee zegt

  Ik geloof er geen ene hol van.

 172. Jammer dat het internet voor iedereen toegankelijk is.

  Aan de commentaren die op dit forum te lezen zijn kan je afleiden wat voor een mongolen er op de wereld rondlopen.

 173. ik wil niemand bang maken maar ik denk dat deze keer toch wel iets op het spel staat nou heb ik het alleen over de stand vanwat word genoemd wat wel een waarheid is het kan gebeuren dat de poolkappen zich omdraaien magneties dan heb je inderdaad met onze aarde een groot probleem

 174. oh mijn god we gaan allemaal kapot redt je zelf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 175. Ik heb nu een heleboel reacties en speculaties gelezen, en nu zal ik mijn mening er nog even aan toevoegen. Ik denk namelijk dat de wereld niet zal vergaan op 21 december 2012, want al je de Bijbel gaat lezen, en ik hoop dat jullie dat ook (gaan) doen, dan vind je daarin dat niemand dan God alleen weet wanneer de aarde vergaat en als iedereen nu al weet dat de aarde in 2012 vergaat, dan zal dat dus niet zo zijn. Wel moet ik toegeven dat de Bijbel aangeeft dat we in het einde der tijden leven. Het zou dus kunnen zijn dat de aarde voor 2012 al vergaan is, maar het kan dus net zo goed 500 jaar later zijn. Zoals ik al zei, niemand dan God alleen weet wanneer de aarde echt tot zijn einde zal komen, maar weet wel dat je ooit moet sterven en Hem moet ontmoeten. Aan wie heb jij je ziel dan gegeven…

 176. Bootzilla zegt

  Heb toevallig die bijbel eens gelezen (wat me ongeveer een jaar kostte) en op een aantal saaie stamboomopsommingen na bevatte deze boekenbundel wel wat interesante verhalen. Dus ik zal me verder niet negatief uitlaten over deze verzameling hebreeuwse geschriften. Wel is het af en toe genant om te zien hoe sommigen na het lezen van dit boek getroffen lijken te worden door een soort spasmodische neurose om hun sociale omgeving te spammen met allerlei religieuse reclamefoldertjes. Het is leuk om te zien dat iemand enthousiast is vanwege een goed boek, maar men kan ook overdrijven.

  Maar om ff inhoudelijk op je posting te reageren. Ik meen me te herrinderen dat jezus, een v/d hoofdpersonen in de bijbel, het volgende zei: niemand weet het dag noch het uur van het einde.

  Daarmee zegt jezus dus dat je bijvoorbeeld de week of maand wel kan uitrekenen. Dus dat de grote dag van zijn eventuele comeback ergens tussen 21 en 23 december 2012 is? Wie weet?

  Maar dat is dan weer een kwestie van geloof, geloof ik

 177. ik denk dat we gewoon met z'n allen af moeten wachten tot 21-12-2012 en het zou jammer zijn als het dan wel officieel op hield, maar als het leven gewoon doorgaat heb je eigelijk gewoon voor niks gewacht en in spanning gezeten. naja je moet zelf weten wat je gaat doen maar laat je niet op jagen ofzo en zet gewoon door 😀

 178. Als je het moet geloven dan vergaat de aarde de komende 20 jaar wel vaker:
  http://www.abhota.info/end6.htm

  Maar even serieus, mensen zijn blijkbaar geobsedeerd door het einde der tijden. Daar kunnen we om lachen, maar het wordt minder grappig wanneer het een self fullfilling prophecy dreigt te worden. Ik werd niet vrolijk van de documentaire Doomsday Code van Tony Robinson (ja, inderdaad voorheen bekend als acteur die Baldrick in Blackadder speelde):
  http://video.google.com/videoplay?docid=643929552
  Kortom: blijven bestrijden, deze gekte.

 179. square eye zegt

  hmmmm einde van de wereld,weer een rand debiel die denkt dat ie het bij het juiste einde heeft en de mensen angst inboezemt.het is helemaal niet zeker wat er gaat gebeuren.het kan van alles zijn.en voor de hoeveelste keer vegaat de wereld dan wel niet?

 180. dag allemaal.mensen blijf altijd helder denke. geloof niet elk bulshit.WEET dat GOD bestaat GELOOF IN GOD. probeer zoveel mogelijk juist en goed te leven niemand kwaad doen. en laat wat GOD met ons beslist heeft zijn plan uit te voeren. dat is iet wat allenGOD kan weten wa jullie praten is van somigge van jullie ziekelijke fantasie. warrom moeje julie u met god zijn plannen. leef geloof leven na de dood. als je er wil geraken. en de jeugd van tegenwoordig wil ik goeie raad geven heb schrik van god. denk10keer beslis er 1keer. als je iets doet probeer te beseffe of dat tegen u geloof is iets is wat god nie graag heeft. en veel meer, maar de belangrijkste is,GELOOF IN GOD. en allees komt goed)))))

 181. Armenia,from sint tr zegt

  jullie moeten leren BLINDELINGS TE GELOVEN, dan ga je geen ziekelijke fantasien hebbe.en als toch hoe somigge van julie beveren 2012 het einde van de wereld is. laat dat dan zo zijn.zijt blij da je van deze ellendige leven af zijt en de witte licht nadert. is allen maar voor ons voordeel. nu is de tijd van sataan, sataan is aan het heersen over het wereld.hebben julie nie opgemerkt dat bijna al de mensen die goed zijn vroegtijdig de aarde verlaten.het moet, en heeft een reden erachter. maar zoek niet te diep achter die reden. want dan wij de mensen raken er in verdwaald. dat is omdat god nie wilt dat we achter de waarheid komen. niet in deze leven toch. want tegenwoordig leven zoveel ratten van mensen da hoe meer ze weten hoe meer rat ze worden. en dat kan leiden tot eind van de wereld, niet de maya kalender of wat dan ook. maarja ik zit hier te zagge. wettende da er veel te weinig mense zijn die er iets uit kunne halle. are good nicht

 182. Hoe vaak de aarde al is vergaan door de jaren heen, dat wil ik niet eens meer tellen. Net zomin als laatst toen die buitenaardse wezens zouden verschijnen.

  Er zal ongetwijfeld wel iets gebeuren in 2012, maar niet het einde van de mensheid of de wereld.

  Speculeren en/of doemdenken is voor mij dan ook uit den boze. Ik geniet van alle dagen in 2012 en dan kijk ik wat er dat jaar gaat gebeuren, en maak me dan op voor de volgende jaren.

  En jullie?

 183. St iphone uit hoogla zegt

  DaT was wel duidelijk dat jij meent juist te kunnen denken met een flinke slok op. Wel meer alcoholisten hebben van zichzelf niet door dat ze flink voor lul staan

 184. is dat nou waar wat ze zeggen 2012 gaat het dusss gebeuren eeerst zeiden ze in 2007 en toen in 2008 en nu in 2012

 185. als het door meerdere verschillende voken is voorspeld, zal er wel iets gaan gebeuren. het einde van de aarde geloof ik niet, maar misschien krijgen we dan nog wat moois te zien als we naar boven kijken, weetikveel, een aantal planeten die dan goed te zien zijn?

 186. Dat de agenda ophoud wil niet zeggen dan de wereld ook ophoud.

  volgend jaar verloop mijn agenda, ow neeej mijn leven vergaat.

  denk eens na….

  volgens de maya's zouden de magnestische velden veranderen omdat de zon, de maan, de aarde ( en waarschijnlijk dus ook de rest van de melkweg in 1 lijn staan.) Maar blijkt NU dat er een invloeden van buiten onze melkweg meespelen. een meteoor. dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de polen zullen verplaatsen maar de wereld zal niet vergaan. vanwege de aantrekkingskracht van de rots zelf

  ZEKER, wij gaan het moeilijk krijgen. ZEKER, er gaan mensen sterven hierdoor. MAAR de mensheid vergaat niet, ze gaat een doorstart maken. Een nieuwe evolutie.

  dus met andere woorden, de wereld zoals wij die NU kennen zal vergaan. dit zal plaats maken voor iets nieuws. zoals de natuur altijd doet en heeft gedaan

  niet alles lettelijk nemen. anders zou ik nu over water kunnen lopen.

 187. Wel grappig, ik hoord het vandaag van een collega…ja ik heb er eerder nooit echt bij stil gestaan waarschijnlijk… ik bedoel je hoort zoveel…. maar ik hou wel van friten en een feit is dat volkeren het al hebben voorspelt waarvan hun andere voorspellingen ook uitkwamen. Zeker als het met het sterrenstelsel te maken heeft dan neem ik dat zeer serieus !!!

  Het begin van de rescties waren behoorlijk serieus daarna werd het helaas een beetje minder door de gekke reavties, ik bedoel onderbouw gewoon wat je vind en klaar joh… ik zelf kreeg er wel kippevel van en ben nu alles aan het lezen, ik zie dat ik 2 jaar achter loop met dit onderwerp…. dusse heb veel in te halen.

  Maar ik weet niet ik ben best wel spiritueel aangelegd (ja ga nou ni gelijk kotsen) maar toen ik het vandaag hoode kreeg ik zomaar kippevel…. next time vertel ik nog wel waarom prcs, als ik dat durf te delen…. maar iets zegt mij dat er idd een onwijze verandering opkomst is , zo'n drastische !!!

 188. Sorry van al die spelfouten, ik zie dat ik het geen eens achteraf kan verbeteren… ziet er echt stom uit zeg… nou ja…

 189. bon, eerst en vooral die zogenaamde GOD van sommige bestaat NIET!!!!!!! net zomin satan bestaat.(je mag er in geloven he, dat zeg ik niet maar leef er niet naar)wij zijn niet geschapen en de aarde is zeker niet onstaan in 7 dagen. daar heeft een paar miljoen jaar overgegaan. wat er wel bestaat zijn hogere machten zoals ze in de spirituele wereld genoemd worden. met andere woorden engelen,aartsengelen,aardengelen, gidsen,…… .en nee ze werken niet voor GOD

  wat de mayans betreft, dom waren ze zeker niet, ze waren zeker niet aan een "grapje" bezig ook toen die kalender maakten, zit jij mss te denken om een kalender te maken waar op staat dat de aarde in 3012 zal vergaan, ik denk het niet.

  op 21-12-2012 zal er een nieuw begin zijn alle negatieve elementen zullen weg zijn, dat is nu al een aantal jaren bezig. wij, degene die gaan overblijven tenminste gaan een evolutie ondergaan waardoor we weer 1 kunnen worden met de kosmos, we gaan onze hersenen weer de volle 100% kunnen gebruiken en tot bovennatuurlijke dingen in staat zijn. we gaan weer multidimensionale wezens zijn.en nee dat gaat niet op 1 dag gebeuren maar over 5 jaar, je moet maar eens 12 strengen dna in google zoeken.

  oja hier een link met meer uitleg http://www.opwegnaardevijfde.nl/2012.html

 190. Jos Haring zegt

  Allen die hebben gereageerd,

  Arie Nouwen is de schrijver van een van de boeiendste blogs die er bestaan en doet dat op onnavolgbare wijze en -uitermate belangrijk voor iedereen die wetenschappelijk geëngageerd is- met een gezonde dosis skepsis, waar nodig met de nodige spot en hij is bovenal niet geremd in zijn onderwerpskeuze.

  Was deze rationaliteit maar aanwezig in de oververhitte reacties… niks dan onderbuikgevoelens en onaantoonbare flauwekul. "Voorspellen is lastig, vooral waar het de toekomst betreft" schreef Mark Twain ooit. Hoe waar is dat! Als iedereen die claimt het bij het rechte eind te hebben nu eens feiten en bewijzen laat zien, dan zouden ze wellicht nog kunnen overtuigen. Maar, beste mensen, hou alsjeblieft op met die halve new age flauwekul ("hele goede informatieve website") en zogenaamde godsbewijzen. Dat heeft niks met wetenschap te maken en het is een kwaliteitsblog als deze volstrekt onwaardig.

 191. tjah, het is maar hoe je het bekijkt. kijk, de mensheid gaat niet dood, want we hebben spaceshuttles. en daar zitten mensen in

  daarna waarom zou in godsnaam, van alle voorspellingen deze wel kloppen?? bedoel als je als een mogool gaat roepen ja we gaan dood daar en daar en daarom, je gooit er wat lastige dingen tussen, heaj hij heeft gelijk.

  ook dat de polen omdraaien omdat we dan in 1 lijn met het een of ander staat is ook niet waar want de polen die smelten net….

 192. Sorry Jos Haring, bij deze zal ik mij weer terug trekken, bedankt voor de gastvrijheid, ook dat bestaat anno 2009 nog, maar niet bij jou he Jos Haring, ''niks dan onderbuikgevoelens en onaantoonbare flauwekul'' goh misschien moet je liever niet zo generaliseren, want ik zou werkelijk niet weten waar het opslaat maar je richt je ook tot mij met je opmerking ''Allen die hebben gereageerd''

  Daaaaaag Josje

 193. op wikipedia leggen ze het uit hoe je het uitrekent en dan kom de datum uit op 21 of 23 december 2012 en dat dat dan het einde van de 5e cyclus is.

  Elk einde van een cyclus de 1e tot de 4e dus was er een enorme natuurramp dus er kan van alles gebeuren.

 194. Ik heb dit ff van wikipedia gehaald:

  De einddatum van de huidige kringloop wordt soms weergegeven als 13.0.0.0.0 en dit valt op 21 december 2012. Deze dag is echter 4 Ahau 3 Kankin (niet 4 Ahau 8 Cumku) en is daarmee geen (her-)scheppingsdatum. De Maya zouden deze dag dus niet met angst en beven begroet hebben. De huidige pictun komt pas op 15 oktober 4772 ten einde.

  Dus 21 december is niet de einde van de wereld !

 195. lover (L)she don&#03 zegt

  volgens mij moeten ze meer op onderzoek gaan .

  En ja het geloof kan ook iets ermee te maken hebben als het allemaal hetzelfde naatuurlijk is 😛

  Maar ik denk daat je het ff meto laten en dan pas in 2012 gaat denken van : o shit ff kijken wat er natuurlijk egt gaat gebeuren :P'

  greets

 196. ok ik heb me er dus een beetje in verdiept, en ik kom tot deze conclusie:

  Mening vanaf god kant; Met alle respect, maar ik wil bewijzen zien dat er een dergelijke ''god'' is, van wat ik er aan kan gelofen is het iemand(wie zegt dat het een mens is????) die dus de wereld beheerst(waarom de wereld, en waarom zijn we hem niet tegengekomen onderweg, toen we ruimteschepen de ruimte in stuurden??).

  Mijn mening; Er gebeurt niks. Hoe ik daar bij kom?? Omdat alles, maar dan ook alles verzonnen is door de mens en dat is nou juist het leuke, wij willen iets om in te gelofen, dat hoeft nou niet perse god of allah te zijn, kan ook een beroemdheid op tv zijn, of iets dergelijks. Wat waren de Maya's? mensen, wat hebben zij ''gemaakt'' oftewel, verzonnen, ongeacht of het ook waar is, ondanks dat ze alle zonsverduistering en zo voorspeld hebben, een maya-kalender. Waarop staat dat op 21-12-2012 alle planeten op een lijn komen te staan. maar mijn vraag is dan weer, waar dient die lijn voor en waar wijst die naar?? Ze beweren dan dat de polen worden omgekeerd(val ik dan van de aarde af?).

  0k ik denk dat ik mijn punt wel heb duidelijk gemaakt, maar voor mij is 21-12-2012 voor nu nog een doodnormale dag UNTIL SOMEONE WILL GIVE ME SOME GOD-DAMN PROOF!!!! 😉

  amen

 197. ik wil even weten of het echt waar is.

  ik wil niet geloven.

 198. Weet je wat ik ga doen..? Ik bouw een helikopter op zonne-energie en neem eten mee voor een paar weken. Vlieg ik naar de meest rustige plekjes als de hel losbarst. Nee maar serieus, ik geloof wel dat er verandering zal komen, kwa klimaat etc denk ik, maar niet zoals men dat hier beweert. Maar wat ik hoop wat het gebeurd is dat we contact krijgen met de Goddelijke bron, dus dat er echt een God bestaat. Op het moment dat ik daar 100% zeker van zou zijn, zou ik, indien gevraagd netjes naar de kerk gaan, maarja dat weet ik helaas niet zeker.

 199. jfskdjfkd zegt

  Wetenschappers hebben bewezen dat er niks in gaat storten.. gullie zijt allemaal losers 😛

  • de profeet zegt

   omg da is nie waar 2012 is het eeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiinde!

   De maya's hebben hebben het voorspeld en de aliens zullen deze planeet over nemen!

   • jfskdjfkd zegt

    écht waar?

    kunnen hoe kan ik voorzorgsmaatregelen nemen?

    MENSEN GENIET VAN JE TIJD, WE HEBBEN NOG MAAR EVEN TE LEVEN NOG MAAR 1165 dagen 3uurs 12 MINUTEN EN 10 SECONDEN

    ELKE SECONDE IS DIERBAAR!!

    • De profeet zegt

     Dit zijn wijze woorden jfskdjfkd!

     Ja je kunt voorzorgsmaatregelen nemen je kunte een beschermende batmuts dragen. Je kunt ook je kelder al als schuilkelder inrichten, maar tegen de aliens kunnen we niets beginnen.

  • Michiel Cootjans zegt

   degeen die da geloofd moete ze uitlache gewoonweg hahaha.

 200. kritiekus zegt

  Haha, prachtig om deze idiote comments te zien, c u @ doomsday! ..

  "er is geen god!! maar er zijn wel geesten enzo!!" <– hahah wat een idioot is deze kerel

 201. Wazaaaaaa zegt

  ik heb ergens gelezen dat de zonne energie verandert en dat we dan opnieuw beginnen zonder elektriciteit maar dan op een hoger niveau. Dus dat we de dingen die we hebben uitgevonden niet meer kunnen gebruiken omdat de energie niet meer klopt ofso.

 202. Ik geloof niet dat de Maya,s gelijk hebben of gelijk krijgen. Ik geloof meer dat de Bijbel gelijk gaat krijgen. Waar halen ze 2012 vandaan. Op grond van welke berekingen baseren zij dit. Niet uit de Bijbel die geeft een heel andere berekening. Volgens de Bijbel zal dit pas in 2034 geschieden. Dat deze wereld ( niet de aarde), of Bijbels gezegt. Dit samenstel van dingen. (Satans wereld), ten onder zal gaan. 1 Thessalonicenzen 5; vers 3 tot 5; Waneer zij zeggen " Vrede en zekerheid", dan zal een plotselingen vernietiging ogenblikkelijk over hen komen zoals het barens wee over een zwangere vrouw, en zij zullen geenzins ontkomen. Wij leven nu in de dagen van Noach. Of in de tegenwoordigheid van christus. Noach bouwde voor de zondvloed de ark in 120 jaar. En vanaf 1914 een Bijbels magies jaar gerekend is 1914 plus 120 jaar dus 2034. Om 1914 te verklaren moeten we uit Daniel 4; vers 13 tot 16; vernemen dat er zeven tijden der heidenen zijn. In het jaar 606 voor christus moest de laatste koning van Israel Zedekia zijn kroon afzetten. Van 606 V.C tot 1914 N.C is 2520 jaar. Het tijdsbestek van de zeven tijden der heidenen. zie ook Mattheus 24; vers 37 tot 42.

  • Hannah,

   Je noemt het jaar 2034. Je weet toch dat het Wachttoren-Genootschap al véél vaker jaartallen heeft berekend die niet klopten ?

   • Ja Hans,

    De Bijbel liegt niet. Het is echt waar wat er staat. ja het Wachttoren-Genootschap, dat zijn ook allemaal gewone mensen zoals ik en jij. Die hebben ook jaren nodig gehad om te begrijpen wat erin de Bijbel staat net zo als ik. En zijn er in het verleden wat losse uitspraken gedaan. Om dat men het einde van de wereld, of beter gezegt het einde van dit samenstel van dingen ( Satans wereld). eerder verwachtte. Naar mate de tijd verstrijkt hebben die er ook een beter inzicht in gekregen. Vooral ook omdat het een beetje onduidelijk naar voren komt over de tijden en tijdperken. En ook omdat er in Mattheus 24; vers 22; staat: Indien de dagen trouwens niet werden verkort, zou geen vlees worden gered. Hoe die tijdverkorting in elkaar zit weet ik niet precies. Ik ga er van uit dat de dagen van Noach eindigen in 2034. Je moet er alleen in geloven.

  • @Hannah, Alleen lullig dat de Bijbel ook vermeldt dat er al eens een doomsday is geweest op Aarde. ( denk aan de Ark van Noah) wetenschappers weten dat er in de geschiedenis van onze Aarde vaker polarshifts hebben plaatsgevonden. De noordpool is niet altijd op dezelfde plek gweest, de zuidpool evenmin. De laatste heeft plaatsgevonden in 9792 voor Christus. Behalve Mayas voorspellen ook Egyptenaren, Chinezen, Tibetanen, Sumeriërs, Hopi-indianen en Nostradamus een erg belangrijke gebeurtenis op 21-12-2012. Als de polen veranderen zal inderdaad alle elektriciteit uitvallen, in dit geval zullen veel mensen het loodje leggen, geen massaproducties, geen water, geen auto, geen lampen, niks meer.

   Maar zoals sommige zegge dat alles kapot gaat geloof ik niet, mensen in 9792 voor Christus konden het ook navertellen…

   Voor meer info: http://www.howtosurvive2012.com

 203. Bij deze mijn excuus ook hier op jouw blog. Ik probeerde snel via google een bericht te vinden, zag de kop en was eigenlijk, te snel, zeker van de 'conspiracy' die het zou moeten aanprijzen.

  Hopelijk geaccepteerd en misschien wel als extra excuus reden om ook een link naar deze website te plaatsen op mijn 'vrienden' pagina?

  Laat even weten of je dat gepast vindt…

  Met vriendelijke groet,

  Even Gebroken Vulpen

  • Prima hoor! Ik begrijp helemaal dat de kop verwarrend is, maar m'n veronderstelling is dat men dan vervolgens het verhaal leest. Linkje plaatsen mag altijd, maar hoeft niet hoor. Kijk zelf maar. Succes verder met jouw blog.

 204. ik ben bang zegt

  hallo ik ben nu 15 jaar ik ben bang dat in 2012 de einde zal zijn maar geloof jezus zal helpen en god ik hoop dat het goed afloopt wand in 2012 is het ek nederland moet er bij zijn europeeze kampioen schap en ze zijje dat in 2018 wk in nederland

  en ik ben in 2012 17 jaar ik wil gelukig sterfen maar ik denk dat niet het einde zal zijn hoor wand jij zeght dat je 22 december kan uitslaapen je maaktme bang ik ga gewoon de polietsie bellen dit is mensen op stang dus ik ga er van uit dat 2012 gewoon 31 december 2012 naar 2013 gaan yes we gain

  • jongengs en meisjesmoeten jullie deze bullshit echt geloven? dit zijn gewoon rommelpraatjes.

   • tjeezes als gij gelooft dat de wereld ga vergaan dan zal da mss voor jou wel zou zijn (de aantrekkingskracht van het brein) Maar och god ge kunt u echt nergens op bazeren eh als ik u nu zeg dat er morgen Aliëns u komen halen dan ga je dat ook geloven fzo? Onze planeet is nog een superjonge planeet as ge vergelijkt me al de rest en onze zon ook!!

    En denk je dat god de bijbel schreef? srry hoor maar ja ik geloof in een iets dat overstijgd . Maar de bijbelverhalen en zo mag je toch zo letterlijk niet nemen ze zijn gewoon een leidraad om levenslessen uit te halen.

    Ik moet zeggen dat jullie nogal middeleeuws denken hoor

    En begrijp me alstublieft niet verkeert ik heb respect voor het geloof maar gebruik alstublieft ook een beetje jullie verstand!!

 205. ik zeg 1 ding wie hierin geloofd is gwnweg lomp!

 206. Michiel Cootjans zegt

  Ik geloof daar nix van volgens mij denken de mensen het einde omdat ze daar een film van hebben gemaakt nl.:2012 want 10 jaar geleden zeiden ze da ook al da einde aarde is aangebroke en moest het zo zijn zulle we et wel zien e.

 207. Achterveld37 zegt

  De aarde draait al 4 miljard jaar rond zonder ene probleem.Ja soms een valt er wel een een meteoriet maar dat is toch geen ramp.(Als er maar niet een meteoriet van 1 KM diameter op ons neer stoort met een snelheid van 40 KM per sec)Wand dan moet je wel zorgen maken.;)

 208. waar maakt iedereen zich zorgen over we gaan tog allemaal een keer dood

 209. dit is niet waar wand anders wist iedereen het maar iedereen weet het niet dus.

  en ja stefan heeft gelijk we gaan tog is een keer dood.

  dusniet bang zijn

  • FutureLegend zegt

   niemand weet het van 2012?

   amaai wa dachte van de meest verkochte film "2012"?

   de 1000youtube filmkes als ge 2012 bij youtube indrukt (;

 210. hoi…

  De Aarde vergaat niet in 2012, maar 2012 is het einde van een periode van 26.000 jaar.De Maya's waren haarscherp in hun berekeningen en konden in het verlengde hiervan ook haarscherp voorspellen. Ze waren zelfs zo specifiek dat ze in die enorme cyclus van 26.000 jaar tot op de dag nauwkeurig waren: 21 december 2012. Die datum markeert het einde van de grote kalender en van de cyclus van dertien zogenoemde baktuns en waarna de aarde begint aan de 'periode van de vijfde zon'.

  De vijf periodes volgens de Maya's

  Op 21 december 2012 begint een grote nieuwe periode van 26.000 jaar en een kleine periode van 5200 jaar. De Guatamalese 'Mayan Elders of the Eagle Clan' schrijven: 'This is a cycle of wisdom, harmony, peace, love, of consciousness and the return of the natural order. It is not the end of the world as many from outside of the Mayan tradition have misinterpreted it to be. The first cycle (Ajaw/sun) was a feminine energy and its element was fire. The second cycle (Ajaw/sun) was of masculine energy, and its element was earth. The third cycle (Ajaw/sun) was a feminine energy and its element was air. The fourth cycle (Ajaw/sun) is a masculine energy and its element is water. The fifth cycle (Ajaw/sun) will be a fusion of both feminine and masculine energies. It will be a transition where there won't be any more confrontations between the polarities. It will bring balance and there won't be hierarchy of one over the other. Both energies will support each other. It is why this period is called one of harmony, the kingdom of love and the return of consciousness. Its element will be the ether.' Geen plaats meer voor 'deviders' zoals Bush of andere polariserende types, zoals bijvoorbeeld Abou Jahjah. Geen plaats meer voor de geraffineerde, explosieve en vervuilende olie van Bush, maar ruimte voor de natuurlijke, imploderende, schone ether-energie.

  en de rest lees je maar via de website daanspeak.com/maya01.html

  Het wordt eens tijd te stoppen door angst aan praten. De regering/de kerk/Rijken allemaal doen ze er aan mee.Maak mensen(burgers/gelovigen/armen) bang dan luisteren ze wel.

  Hun hebben alle macht en maken hierin handig gebruik van de angst van mensen.

  laat je niet bang maken, soms is er een hele andere verklaring.Wat betreft de Bijbel laat ik daar maar over zwijgen…..

 211. Alles is als een DROOM; • Visualize and meditate on the Tibetan syllable “ah,” in the center of your body.

  • Keep your awareness on it while you are falling asleep.

  • Associate the visual letter with the sound “ahhh.”

  • You will fall asleep with virtually full awareness.

  • This will enable you to maintain awareness of the full presence of the state of natural light both while dreaming and while deeply asleep

 212. “ Rond 21 december vindt er een zeer merkwaardige planetaire gebeurtenis plaats:

  Een groot aantal planeten staan op één lijn met de zon en het centrum van de melkweg,

  iets wat de Maya's al 3000 jaar geleden voorspelden. Volgens wiskundige berekeningen

  zou het einde van hun kalender op 21-12-2012 zijn, maar er vindt dan helemaal niet

  zo'n conjunctie plaats, iets wat wel dit jaar gebeurt.

  Sterrenregen

  Dezer dagen piekt de Geminide-meteorietenregen. Het zal lijken alsof er sterren van de hemel vallen.

  Hiervan zijn al mooie waarnemingen gedaan. Deze regen is in tegenstelling tot andere sterrenregens

  niet afkomstig van een komeet, maar van brokstukken van asteroide 3200 Phaethon. De meterietenregen

  zal tot 19 december duren, en vindt zijn oorsprong in sterrenbeeld Tweelingen.

  Pentagram

  De komende weken is over de oostelijke horizon in de avonduren, de sterren van de stelsels Auriga te

  zien als een pentagram met de heldere ster Capella in de rechterbovenhoek, en de andere vier sterren

  Hassaleh, Elnath, Theta en Mekalinan.

  Conjunctie

  Rond 21-23 december zal er een unieke planetaire samenstand zijn. De volle maan staat dan in conjunctie

  met Mars, dit betekent dat in hoge lengtegraden de rode planeet een totale eclips vormt. Niet alleen staat

  Mars in conjunctie met de maan, hij staat ook in oppositie met de Aarde, dus de zon, de aarde, de maan en

  Mars staan op één lijn. Omdat de aarde tussen de maan en de zon staat, zal de maan rood als bloed worden.

  Daarnaast staat deze lijn in conjunctie met sterrencluster M35 die zich in in lijn met het centrum van de

  melkweg bevindt.

  Mercurius zal rond die tijd in superconjunctie staan, dat betekent dat deze zich precies aan de andere kant

  van de zon bevindt. Niet alleen staat Mercurius dan in superconjunctie, maar ook Jupiter. Dit betekent dat

  Jupiter en Mercurius niet te zien zijn doordat de Zon ervoor geschoven is. Mars is niet te zien is omdat de

  volle maan ervoor geschoven is.

  In de onderstaande afbeelding van de NASA-planeetbaansimulator is te zien hoe Jupiter, de Zon, Mercurius,

  de Aarde en de maan, en Mars op één lijn staan met het centrum van de melkweg (de rode pijl). Pluto staat

  niet geheel op de lijn, maar telt ook niet mee want Pluto is geen planeet meer, maar een planetoide omdat

  zijn baan enorm afwijkt (en niet planeet-achtig is) en er meerde van deze Kuiper-belt objecten gevonden zijn.

  Een andere merkwaardigheid is dat Saturnus in oppositie staat met Venus, en Uranus en Jupiter in conjunctie met

  Venus. Deze planeten en de zon staan de 23e dus bijna op één lijn. Deze lijn staat vrijwel loodrecht op de lijn van

  de planeten die in conjunctie met de aarde staan, wat een soort kruis vormt.

  Vreemde komeet

  De coma van de vreemde komeet Holmes is ook enorm geworden. De stofwolk van komeet Holmes is inmiddels

  2x zo groot als de Zon. De komeet blies op 23 oktober op onbekende wijze een enorme stofwolk om zich heen uit

  en deze is sindsdien onverminderd doorgegaan met zich uitspreiden.

  Maya's

  Een oud volk dat ooit in Mexico woonde, de Maya's, voorspelde deze exacte astronomische gebeurtenis

  reeds 3000 jaar geleden. Zij hadden naar hun zeggen de kennis gekregen van goden die uit de hemel waren

  neergedaald. De Maya-kalender eindigt dan ook op de dag dat twee groepen van de planeten op een lijn staan

  met de zon, en een kruis vormen. Volgens hun hierogliefen vindt er dan een kosmische omwenteling plaats.

  Op basis van de hierogliefen hebben wetenschappers berekend dat de einde van hun kalender mogelijk

  plaatsvindt op 21-12-2012. Op 2012 is echter geen bijzondere samenstand van de planeten te zien.

  Recente herberekeningen hebben echter aangetoond dat sinds de jaartelling er een aantal jaren kunnen missen,

  zo werd Jezus waarschijnlijk niet in het jaar 0 geboren, maar in het jaar 3, en zijn er vermoedelijk nog 2 jaar

  kwijtgeraakt. Dit zou betekenen dat het einde van de Mayakalender rond 21 december 2007 is.

  Brian Ladd

  Deze man documenteert zijn dromen/visioenen, en velen zijn reeds uitgekomen, soms zeer accuraat,

  soms minder accuraat. De helderziende heeft deze afbeeldingen het afgelopen jaar al een aantal malen doorgekregen:

  Is dit het galactische kruis?

  Bron: Xerson

  Vrede zij u,

  il lakech ( een andere jij ) Dj.on50

 213. ik hoop dat het niet gebeurt waarom hebben ze dat bedacht

 214. we gaan alemal dood als we niet de spldaten haalen

 215. WOW mense zijn gek dat ze dit geloven man, allemaal bijgeloof

 216. kom op mensen geleloof julli dit lul verhaal egt wie dit gellooft is gestoord in zijn hoofd.

 217. En deze wijze woorden worden getypt met zoveel spelfouten… hmmm… aan welke mening zo ik nu de meeste waarden hechten? "Egt een moeielijke keuse" 🙂

 218. Ik denk dat je rss feed kapot is! Graag repareren, bedankt

 219. jan van der velde zegt

  Wat zeggen de muslims hierover en de chinezen en de jappanners dat zijn beschavingen die ook al wat langer meelopen. En niet te vergeten de Egyptenaren, Perzen enz,enz,

 220. Ej luister dan ik ben een moslim

  Iedereen heeft zin eigen geloof etc etc…

  En elke moslim of christ of jood wat dan ook

  De einde van de wereld niet op 211212 valt

  Geen 1 mens weet het

  Het kan nu zijn of straks of morgen niemand weet het

  2012 is nep FAKE

  Als je der tot in geloofd

  Zoek echte bewijs

  Succes met het zoeken xD

  • FutureLegend zegt

   wa vind gij echter dan de maya's die da voorspelt hebbe?

   wa bewijs bedoeld gij nou weer me echt bewijs?

   da geloof boeit mij echt nie,

   alst waar is over 2012,

   is er gee geloof meer 😉

   aja geloof da 2012 uiteindlijk toch uitgekome is ;o

 221. ik kan niet op 21 december 2012

 222. Bohhh mense dit slaat echt nergens op De wereld vergaat niet !!! zeggen zo vaak dat ie vergaat duss kappe met die Shitt.

  x

 223. Je moet dit echt niet geloven!

  Wetenschappers zeiden ookal in 2000 dat de wereld zou vergaan, maar nee we leven nog.

  De wereld vergaat over 5 miljard jaar want dan schijnt de zon niet meer. Dus we hebben nog een tijdje te leven :p

 224. wing

  niemand gelooft dit

  behalve domme mensen

  kij nep

  zijn ze naar allah gevlogen of wat ++++++++++ dit is nep

 225. dit is tog niet waar?

 226. het is egt niet waar geke

 227. ik ben de eerste die dit jaar een bericht achterlaat, misschien kunnen we dit jaar een keer onze hersens gebruiken?

  ik ben iemand die niet in god gelooft, of allah of boedha of welke goden er allemaal de afgelopen duizenden jaren door de mens verzonnen zijn.

  het enigste wat je zeker weet is dat je geboren bent en dat je gaat sterven, wat maakt het uit wanneer dit gebeurt ?

  misschien wordt je morgen overreden door een bus, dan heb je je tijd verspilt met rare berrichten te typen op een astroblog.

  ik geloof wel dat er iets gaat gebeuren in 2012 de maya's waren verdomd slim en nauwkeurig en gebruikte concrete bewijzen en wiskundige berekeningen.

  in tegenstelling tot (god) een fictief persoon die zogenaamd in 7 dagen de wereld heeft geschapen en 2 blanken midden in de jungle heeft gezet waar magische appelbomen groeide en pratende slangen waren, beetje raar vind je niet ?

  degene die de bijbel schreef had aan de magische paddestoelen gezeten als je het mij vraagt.

  • FutureLegend zegt

   ja gelooft allemaal nie é,

   al die weteschappers hebbe het gewoon verzonne?

   meer dan 1000filmkes op youtube over 2012?

   er is al nen film gmaakt over 2012 namelijk 2012?

   the day after tommorow?

   ik heb dit totaal nie van die film's,

   mr er moet toch iets gebeure?

   of ga 2012 tbeste jaar ooit zijn fso?

   • @FutureLegend-> ten eerste hebben de wetenschappers geen ene flikker verzonnen, the day after tomorrow is gebaseerd op het verloop van het broeikaseffect, wat pas zal plaatsvinden als jij en ik niks meer als botten in de grond zijn.

    de maya's hebben de ondergang van de wereld helemaal niet voorspelt, ze hebben voorspelt dat op 21 december 2012 de mens een nieuwe stap zal nemen in de evolutie,dat de menselijke beschaving zoals wij hem kennen zal stoppen met bestaan.

    misschien krijgen we wel 2 duimen haha, of gaan we eindelijk de rest van onze hersens gebruiken.

    en even terzijde, je zegt dat je dit totaal niet van films hebt maar je gebruikt wel 2 films als voorbeeld ?

    • FutureLegend zegt

     k'nam toch ook de wetschappers als voorbeeld?

     da boeit tg nie wa ik van voorbeeld neem?

     geweet er wel veel van é?

     ikzou feeste als ikda zeker zou wete da "de mensheid" zou stoppe me bestaan,

     kweet zelfs nie wrm da we leve?

     we leve om te werke,

     als er in 2012 is iets zou gebeure,

     gebeurt er teminste iets in de wereld,

     ookal als gelijk 2012 is en alles kapot is,

     toch zou da wijs zijn ze ;p

     • voor de zoveelste keer: de maya's hebben de ondergang niet voorspelt !!!! laat het nou eens een keer doordringen in die botte belgehersens van je.

      de maya's hadden een kalender van vele jaren die stopt op 21 december 2012, wetenschappers hebben helemaal geen ene fuck bewezen alleen dat er een boel planeten op die dag op dezelfde lijn staan.

      en ja het boeit wel wat je als voorbeeld neemt omdat je dat als uitgangspunt gebruikt voor de rest van je argumenten.

      de mensheid stopt niet met bestaan : de mensheid stopt met bestaan zoals wij hem kennen.

      dat betekent dat we ons gaan ontwikkelen, dat we misschien ineens niks meer om geld geven of dat we een nieuwe energiebron ontdekken waardoor de economie gaat schommelen en mischien wel instorten.

      misschien valt ineens alle stroom uit en gaan we terug naar de middeleeuwen en wordt het totale anarchie.

      zo duidelijk ?

     • FutureLegend zegt

      we zulle zien é

      het enigste wa ik weet is,

      alst 2013 is,

      en er is niks me de mensheid fzo gebeurdt

      dan ga da gewoon een schok zijn voorwie in 2012 geloofde 😉

      en wa je nu uitlegt trekt nie echt op de film 2012 é?

      in 2012 ga gewoon alles kapot door een natuurramp,

      mr er gebeurdt niks mede mense,

      juist da de helft wel dood is ;p

      dan is 2012 eigelijk verzonne?

 228. Ooooohhohhohhhhooooo 2-0-1-2 yeah oooohhh

  (…)

  We gonna party like, like it's 2012

  We gonna pary like, like IT AIN'T THE END OF THE WORLD!

  Ps; Happy new year =D

 229. als de wereld op 12 dec ten onder gaat dan is het aan de andere kant van de wereld 11 of 13 december…..

 230. T'is maar net hoe je de maya kalender intrepeteerd , vast staat dat zij het bestaan op aarde in blokken van 26.000 jaar in hun kalender hebben verwerkt. 21-12-2012 (of 23-12-2012) is het einde

  van het laatste blok. Betekent dat het einde van de wereld of een begin van een nieuw tijdperk? , ik geloof in het laatste, de vraag blijft dan natuurlijk wat dat nieuwe tijdperk gaat inhouden. Dat weet niemand, volgens de aardwetenschap spelen er momenteel wel een aantal zorgwekkende zaken als; smelten van de polen, steiging zee level (overstromingen), vulkanen zijn actiever (Istanboel, Napels ondergronds, tsunamie's rond azie ect ect) , klimaat steiging e.d. De enorme industriele groei van vorige eeuw zal best eens invloed kunnen hebben op enkele van die zorgwekkende zaken.

  Ik laat mij verder niet bang maken en ga ervan uit dat de mensheid in staat te stoppen met het verstoren van de natuur en moedertje aarde betere aandacht gaat geven . . . . . . ben wel benieuwd welke richting dat nieuwe tijdperk heen zal gaan . . . . mocht er een ijstijd om de hoek liggen dan wordt ruimteschip enterprise is nieuwe leven . . . ??

 231. the sixth world fede zegt

  Veel voorspellers hebben zich in de eeuwen van zich laten horen, nostradamus, malachius, Edgar gayce, moeder shipton, Ned Dougherty, Ricky Randolph, Lou Famoso, Cassandra Musgrave,

  Dan heb je de geschriften van de Bijbel, Maya, Azteken, hopi indianen, het sumerisch volk(vroeger Irak),

  Wat is er allemaal van waar !! ik weet het 60%, en wacht op het teken binnen een paar maand om 90% gelijk te hebben

  Wij gaan er niet op wachten, het leven gaat wel verder, maar wij bereiden ons alvast voor, voor het geval dat…… , tenslotte, goed voorbereiden is half werk, en ooit kunnen we het nog eens gebruiken in andere situaties.

  Wij willen een groep oprichten, (vermits in groep samenwerken meer kansen biedt)maar niks van bunker, want je weet niet wat er in de toekomst komt en waar.

  Je moet hier geen geld opsturen, enkel zelf je aankopen doen volgens een lijst, die je stilaan aankoopt met de tijd, Je moet er wel een paar duizend euro voor over hebben per gezin.

  Wil jij mee doen in onze groep: mail ons op sixth_world_f@hotmail.com

 232. TJA,DE DINOS ZIJN OOK INEENS VERDWENEN NA 140MILJOEN JAAR.DOOR WAT? EN METEOOR INSLAG?OF DOOR WAT NU ONS TE WACHTEN STAAT,EN POOLSCHIFT?

 233. Zeg Bobo, we zijn niet doof hoor. En ja, de dino's zijn verdwenen. So what, maakt dat de Maya-voorspelling reëeler of zo?

 234. Fabricius zegt

  Hmmm, deze discussie loopt al meer dan 3 jaar…

  Meer dan de helft van de ons resterende tijd verspild.

  • Er zal 21 december 2012 niets gebeuren, dus wat is er verspild? Wil je ergens een schuilplaats bouwen of zo? Als de aarde vernietigd wordt heeft zo'n schuilplaats weinig zin. Dus 'what's the point?'

 235. Fabricius zegt

  Wat ik bedoelde: degenen die erin geloven hebben meer dan de helft van de resterende tijd verspild aan geklets.

  Degenen die er niet in geloven vinden het sowieso geklets.

 236. nee,ik bedoel,de aarde zal altijdt zijn cyclussen hebben om de zoveel tijd waar het leven op aarde dan de dupe van is.de aarde zal gewoon verder draaien met andere omstanties van klimaat denk ik?er zullen wel mensen er van overleven.maar als die weer alles van 0 moete opbouwen.je ziet nu wel in haiti enz…?

 237. eve voor de gein zegt

  Wat ga je doen als je weet dat je gaat?

  Stel even dat het zou gebeuren hoe zou jouw laatste dag eruit zien?

  Kijk eens heel goed naar de geschiedenis, er zijn zoveel dingen gedaan in naam van een goddienst, we proberen dit aan te nemen als een waarheid.

  Waarom denk je dat er zoveel onzin in de wereld is. Gebrek aan begrip over de beschikbare info. De mens heeft een gigantisch groot probleem, in ons brein zit een

  ingebouwd systeem dat informatie een logische plek wil geven, zodra dit een plek heeft is dit voor vele de waarheid en de enige weg.

  Spirtueel gelovig of niet, denk eens na, gelovigen welke god zou dit toelaten. De mens wil alle informatie in een begrijpbare blokken begrijpbaar maken.

  Als je het goed bekijkt is de wereld allang vergaan. Wij proberen alles te kunnen begrijpen. We worden dagelijks vol gestauwt met negatieve berichtgeving.

  Mocht dit allemaal waar zijn dan wens ik u allen een goed jaar, maar mocht het niet zo zijn dan ja kijk naar je zelf en leer van de situatie.

  Ik kan je wel vertellen als mijn dag komt ga ik in vrede en waarschijnlijk erg bezopen, ik geniet en doe mijn ding. Soms ben ik ook bang maar dat wil niet zeggen dat ik nu helemaal lijp moet gaan doen. Ik kies voor mezelf voor de lol en geluk wat ik voor mezelf kan realiseren.

  Punt van aandacht is wel de evolutie van de afgelopen jaren informatie geeft macht, maar de informatie goed te begrijpen is een gave en helaas is dit niet voor iedereen weggelegd.

  Voor het geval dat het gebeurd proost en anders tot morgen,

  Mvg,

  René

 238. Hallo iedereen,

  laten we ten eerste iedereen hier in zijn of haar waarde laten.

  de mensen die in het einde van de wereld geloven, diegene die er niet in geloven en de mensen die geloven dat jezus iedereen meeneemt die in de Heer gelooft.

  Ik heb zelf geen idee waar ik in geloof. Ik geloof in de Heer, maar niet dat jezus terug keert op aarde om diegene die in hem geloven mee te nemen. God houd immers van iedereen en niet alleen van diegene die in hem geloven. Er zijn verschillende argumenten voor beide dingen. Toch zijn er veel voorspellingen gedaan en daar uit blijkt dat het einde van de wereld zal zijn op 20 12 2012. En voorspellingen zijn meestal waar. kijk naar ons bij het WK, Paula de octopus voorspelde helaas ook dat Spanje won. Ik heb daarna een pittig aantal mensen horen zeggen dat ze nooit meer zullen twijfelen over voorspellingen. Kijk ook eens hoe slecht wij zorgen voor onze planeet, dit is toch niet meer normaal? Oke ik wees eerlijk: ik ben zelf ook niet een persoon die hier erg op let, die geen vlees eet en die nooit eens iets afval op de grond gooit.

  Het zou echter wel een grote grap zijn als iedereen op dit form gaat reageren al is het 21 12 2012. Ik denk zomaar dat er vele feestjes gegeven zullen worden;)

  We zullen zien wie er gelijk heeft! Alvast heel veel plezier het weekend voor het einde van de wereld, maak hier wat geweldigs en onvergetelijks van haha!

  En het puntje van zuid afrika word toch niet onderspoeld?

  want ik denk zomaar dat ik daar zit al is die tijd er,

  sorry maar je moet toch altijd het zekere voor onzekere nemen?

  nou dan! Ik ben benieuwd wie er nog meer met mij mee zullen gaan.

  Voor iedereen die niet hier in geloofd: Ik feliciteer je op 21-12-2012

  Voor iedereen die hier wel in geloofd:Ik zie je in Zuid-Afrika of R.I.P jezelf

  Voor iedereen die in de Heer geloofd: Veel plezier in de hemel en doe God de groetjes van me

  Doeeeeeeeeeeeeiiiiii x

 239. Jos Haring zegt

  Volgens mij verdient deze volkomen absurde blog het om t.z.t. in boekvorm te worden uitgegeven.

 240. Anoniem zegt

  wie gelooft nou in die onzin ik niet

 241. Anoniem zegt

  dit kwam heel toevallig in mijn hoofd.

  09-11-01 zijn heel veel mensen omgekomen.

  12-03-11 zijn heel veel mensen omgekomen.

  21-12-12.

 242. Hier geloof ik toch ook niet in… Volgens mij is die nieuwe dimensie er al sinds de jaren '80 en heeft die de naam 'internet'. Daar hebben jullie de nieuwe dimensie.

  Het enige wat ik wel geloof is dat er dringend iets moet gebeuren aan de angst van velen voor deze oude kalender. Hij moest zo maar eens echt zijn.

  Voor hetzelfde geld is die opgemaakt door één of andere verstotene die wat veel coca had gekauwd en dan sta je daar te wachten op de schepen voor de volgende dimensie.

  Ik heb zoiets van: we zullen zien. Oktober 2011 zouden de eerste tekenen zichtbaar worden en gans dit jaar zullen natuurrampen optreden die de natuurlijke selectie al voor een deel maakt.

  En ja der is der nu één geweest, maar hoeveel jaar is het al geleden dat er geen grote ramp is geweest in het voorjaar + een aantal kleinere?

  In elk geval als er te feesten valt ben ik er ook, 20-12-2012 staat genoteerd 🙂

 243. Anoniem zegt

  ik weet niet of ik dit allemaal moet geloven hoor :s

 244. Daantje zegt

  hallo allemaal

  ik ben sinds een jaar me aan het verdiepen in 2012 en andere complottheorieën.

  11-09: wtc 11:03 japan 11:01 haïti. De wereld zal vergaan op 21-12-2012. 2+1+1+2+2+0+1+2= 11. dit soort teksten daar geloof ik absoluut niet in al is het wel 'toevallig'.

  ik heb zelf de film 2012 (nog) niet gekeken, omdat ik denk dat het een erg humoristische film in 2013 kan worden. maar ik hoorde van verschillende mensen dat er vogels uit het niets naar beneden komen vallen in de film, nou was dat 2 maanden geleden (ongeveer) in het nieuws, dat er een honderdtal naar benden waren gestort. ik zocht dat op en kwam er achter dat het er veel meer waren, en over de hele wereld. of dit een voorteken is, dat blijft de vraag.

  ik was een maand terug weer eens informatie aan het opzoeken, tot ik bij de nieuwe wereld orde en illuminatie kwam. ik verdiep me hier nu dus ook al een tijdje in, en ben er een soort van in geloven.

  ik denk dat in 2012 de nieuwe wereld orde zal plaatsvinden.

  dankzei verschillende (social)media kunnen we al het nieuws over de hele wereld in de gaten houden, en creëert dit een soort van chaos waarna de new world order zal plaats vinden.

  vraag gerust informatie over the new world order of illuminatie aan mij, maar ik denk dat het beter is als je jezelf er iets in 'verdiept' via google zodat je al een klein beeld hebt. (niet dat ik 100% expert ben ofzo, maar vind het erg interessant en weet er al best veel vanaf.)

  groetjes, Daantje

 245. omgg!! gelukkig mn hahaha 🙂

 246. door een klijn filmpje geloven jullie er in dit is onzin ok het gaat gebeuren maar niet om 2012 21december mischien wel moergen of over het zal gebeuren maar niemand weet wanneer alleen god weet het en hij zal op zin dag het doen jullie kunnen nooit iets weten wat alleen god wweet het gebeurd pas wanneer god dat wild

 247. hell yeah zegt

  Tom cruise heeft zich dan blijkbaar zomaar op kosten gejaagd om een bunker te kopen op het hoogste gebied van…???

  Kvind het gewoon erg ze mochten eens alles wat serieuzer neme en nie zomaar beginne broeklulle over zulke dinge!!!

 248. Ik geloof er wel in, maar aan de ene kant ook weer niet.. Ik zal het even vertellen waarom ..

  Wel: Je ziet; er zyn aarbevingen en rampen en de aarde wordt steeds meer warmer dus gaat de noordpool smelten en krijgen we een overstroming..

  niet : weet niet ? Vind gwn raar ! Opeens geen leven meer ? qq En heel raar dat ze tot de dag het zelfs weten ! Okeee bv. 2012 kan wel maar de dag en de maand? Hahahhaha laat me niet lachen.. Maar wie het allerlaatst lacht zien we op 21 december wel.. ahahha xxsorry die andere is fout 😀 !

 249. Wat een waanzin hier. De woede is dermate groot dat punten, komma's, e.d. niet meer direct achter de zin uitgetyped worden, maar met een spatie ertussen. Bah…

  groeten Rein

 250. Fabricius zegt

  Aan het begin staat:

  "Lees de hele blog en je snapt waarom 't Mayaverhaal onzin is". Dat kun je wel zeggen, ja.

  Wie probeert deze blog helemaal te lezen en alle diepe filosofische en religieuze gedachten goed tot zich laat doordringen, is wel eventjes bezig. Tot ver na Doomsday. Want de blog blijft maar doorgroeien.

 251. Zucht, ik bedoel daarmee 'mijn' blog. Niet die bijna 300 reacties die volgden. Ik zou de mogelijkheid tot reageren natuurlijk kunnen stoppen – heb dat ook een poosje gedaan – maar ik laat het zo. Simpelweg omdat op de één of andere manier de mensen altijd geïntereseerd zijn in rampen, welke geweest zijn en welke er aan zitten te komen. En daar wil men over praten, zowel in de meest archaïsche, banale vorm als in hoogtheoretische discussies. Ik laat de mensen maar even spuien, voorzover ze fatsoenlijkheidsgrenzen niet overschrijden.

 252. ze hebben een vergissing gemaakt het wordt 2212

 253. Veerle zegt

  Dit is niet wat de maya's gezegd hebben, maar welk verhaal de ronde doet. De maya's hebben al verschillende periode's voorspelt, o.a. de middeleeuwen etc. Zij zeggen dat in 2012 een verandering van periode zal plaatsvinden. Dat wil niet zeggen dat de wereld vergaat. Wij zitten al lang in die verandering, maar dat weten we zelf nog niet. Ze hebben vastgesteld dat bijvoorbeeld tussen 2000 en 2024 een nieuwe periode van start zal gaan, en toen vonden ze 2012 wel een mooi jaar om de datum vast te prikken. Ze hebben dus helemaal niet gezegd dat de wereld zou vergaan, want dan zou de wereld met de middeleeuwen ook al zijn vergaan. Bullcrap dus.

 254. Oh bla..

  Wanneer houden we nou eens op met ons vast te klampen aan oude geschriften.

  De klei tabletten zijn nog niet eens allemaal vertaald:-S

  Interessant is het zekers, maar 'schrijf in je agende de wereld vergaat' is zooo'n sensatie gezoek.

  Het is in ieder geval een gezonde instelling om er ook wat van te maken vóór die tijd 😉

 255. ze zijn het vergeten om hem af te maken hahaha maar ik weet nog niet of ik het WIL geloven. Ik zie het wel! en zo niet is dit ONZIN!!!

 256. Hoewel deze website einde2012.nl heet werd enige tijd terug bekend gemaakt dat de wereld niet in 2012, maar in 2208 zal vergaan. Een rekenfout zou aan de basis liggen van de “foute” voorspelling. Over het algemeen maakt een dergelijke uitspraak niet bijzonder veel indruk. Deze datum ligt nog ver weg en kwam zomaar uit de lucht vallen terwijl het jaartal 2012 “altijd” al voor opschudding heeft gezorgd. Toen er een wetenschappelijk artikel in het magazine NWT Natuurwetenschap & Techniek met deze titel verscheen konden we echter niet anders dan er ook hier over te berichten. (heb ik van een andere site gehaald.

  dus ik leef dan lange nie meer (hopelijk)

 257. dit zou de schuld zijn van de zon.frank de boosere heeft toch gezegt,dat in 2012,2013 nog een enorme zonnevlam kwam.dus,allemaal insmeren met factor ??

 258. alweer een 21ste van zegt

  Dit is nu al weer de zoveelste 21ste dag van de maand. Ik krijg hier eigenlijk over elke nieuwe berekening en bewering steeds sneller de slappe lach onderhand.

  Maar na aanleiding van onze vriend Harold Camping die er weer eens naast zat. Ben ik de mensen die steeds lopen te beweren wanneer dat de wereld vergaat een beetje SPUUG en SPUUG zat.

  Laat het toch zijn zoals het is mijn god zeg. Wie boeit het nou wanneer de wereld vergaat ? word je daar niet alleen al depressief van. Doe wat met je leven en denk niet na over jou of iemand anders of iedereens dood. Bangmakerij laatste jaren ook altijd.

  Wat mij opvalt is dat sinds 1988 steeds meer achterlijke dwazen proberen het einde van de wereld te voorspellen, is dit een rage geworden die in de mode is of zo ?? Echt ik kan niet wachten tot we weer feestend op oudjaarsavond 2013 in gaan. Gezijver ook altijd over ‘het einde’.

  Ik bedoel als in een Examen vraag van Wiskunde een som over het einde van de wereld zou staan… zouden ze het nog geloven onder die voorspelling. Laat je zelf nakijken zou ik zeggen tegen zo'n volk. 259. is en filmpje van youtube hahhahaha

  ze hebben het over de film 2012 begrijp dat nou niet bang zijn in de film 2012 zie je de wereld vergaan als je de film hebt gezien echt faking nep

 260. we verspillen onze tijd niet geloven klaar punt uit!! het gaat niet gebeuren

 261. natuurlijk geloven de meeste mensen dit niet de angst is te groot om serieus naar de bewijzen te kijken.

  wie het wel aandurft ga naar deze site

  http://www.wetenschap-eindtijd.com/

 262. Het is en blijft jammer dat niemand de maya`s en zo ook de kalender niet begrijpt en in al zijn voorspellingen en mooiheden misplaatst en misbruikt voor doemdenkers. Het is geen fabel of iets dergelijks en ze verkondigen ook zeker geen einde van of vernietiging van aan, maar heel iets anders en dat is begrijpen en snappen van en eens goed uitzoeken van en niet één of ander simpele website erover voor waar aannemen,zoals deze.

 263. Leest allen graham hancock's het ontstaan en het einde van alles of wikipedia de man

  Hij verklaart het wetenschappelijk en is de autoriteit op het einde der tijden

 264. wat een bullshit. moeten ze nog meer films maken met 2012 tjonge jonge in februari 2004 en in juli 1988 en augustus 2006 zou de wereld ook al eens vergaan zijn. we zijn er nog steeds. wat een bullshit. beetje mensen bang zitten maken.

 265. over kalenders gesproken. de maya's hebben de kalender tot 24 dec 2012 gemaakt. verder tellen konden ze niet

 266. kap er mee ik woord er gek van ik wil niet dood gaan ga ik ook niet de anderen ook niet joopie

 267. Mensen, praat er niet over kbegin Bang te worden xD Gaat het Echt Gebeuren ?? Of niet !! 🙁

 268. maar dit voorpellen de maya' en dat niet dus

  maar alsnog is het onzin

  moet jen iet geloven 😉

 269. Ik wil graag een andere invalshoek over dit onderwerp met jullie delen.

  Zie link:

  http://voltare.nl/?p=6093

  Mark

 270. ik ben bang.

 271. Dit is de oplossing:

  Hárde feiten!

 272. hee

  tja wanneer vergaat de aarde??????????????????????????????????????????/

  we weten het toch allemaal niet.

  dusssssssssssssssssssssssssssssssssss…………………niks te zeggen er over denk ik.

  en de maya hoeft niet perse te kloppen, misschien hadden ze geen plek meer.

  MAAAAAAAAAAARR ik WEET HET OOK NIETTTTTTTTTTTTT!!!!!

  (n)iemand weet het.

 273. sjors perukel zegt

  ja stop is met dat rare gedoe. wat een bullshitt man hahahahahhaa. de wereld zal eens een keer vergaan dat zal heus wel een keer gebeuren. maar dat maken wij die hier dit nu allemaal schrijven niet mee. als je dit moet geloven pffff het is van een native amerikaanse teorie de maya s. en die hebben dit voorspeld voor jullie voor jullie grootouders daar voor en daar voor en daar voor ga zomaar door !!! in die tijd hadden ze de kennis daar niet voor .en trouwens hun geloven dat maar oke keep on dreaming.

  maar als we dan gaan in 2012 wat totaal niet het geval is maar ja ALS.

  wees dan gerust want dan gaan we tegelijk , ok IK HEB GESPROKEN zoals hun dat zeggen hahhaa mazzel gr mij

 274. er is inderdaad al veel vaker gezegt dat de wereld vergaat en , we zijn er nog steeds.

  of het 21 dec 2012 zo is, zullen we dan wel zien.

  mensen kunnen speculeren etc maar niemand weet hoe het echt is.

  niemand weet echt of er dagen missen in de maya kalender etc etc , ze hebben nooit , elke dag van de kalender helemaal kunnen volgen en is maar doorgegeven en doorgeven , zijn alleen maar speculaties.

  ik vind t ook eng , mocht t wel waar blijken te zijn , maar door te gaan piekeren etc , houdt je t tog ni tegen 😉

  dus geniet van alle dagen, maak lol en , zie op de dag zelf of t waar is of ni ……

  ik ga iig niet elke dag erom piekere en elke nacht wakker liggen , want mocht t wel zo zijn , haha , dan wil ik elke dagnog genoten hebben , haha

 275. die mayas zijn stoned of zo!! koekwouzen!

 276. Moeder_Overste zegt

  Wat drugs allemaal niet met je doet he!! De mayas moet wel heel strak hebben gestn willen ze dit verzinnen!

  Koekwauzen!!

 277. Filosofje zegt

  Allereerst weet ik dat de prijsvraag al achter de rug is, maar alsnog wil ik mijn motivatie geven waarom de wereld niet vergaat in 2012.

  Toen ik verhalen las op internet dat de aarde zou vergaan lachte ik me ziek Een vulkaanuitbarsting die om de 650.000 jaar plaats vindt, een voorspelling uit een heilig boek, de kalender van de Maya’s, Uitbarstingen van de zon, de polen zouden omkeren, berekeningen van wetenschappers, een nieuwe ijstijd breekt aan enz.

  De vulkaanuitbarsting waar men over speculeerde klopt niet: onze telling is nu pas in de 21ste eeuw… hoe weet men dan dat het om de 650.000 jaar plaats vindt?? ik weet niet hoe het met andere jaartellingen zit zoals in China, maar kan iemand het ons vertellen? Ik ken niemand die 650.000 jaar oud is… en ik heb het nog nooit een pratende Dino meegemaakt…

  Verklaringen uit een heilig boek: Mijn mening is dat een heilig boek is ontstaan om een hou vast te geven aan de mensheid en ze een leidraad te geven in hun leven… daarbij kan een heilig boek door ieder anders geïnterpreteerd worden. Tevens zijn ook veel jaartellingen begonnen om mensen een hou vast te geven, de klok, datums enz. allemaal uitgevonden door de mensheid

  Uitbarstingen van de zon, zou in principe kunnen maar hoe komen wij mensen daar achter?

  De polen die om kunnen keren? heeft iemand het ooit meegemaakt??

  een nieuwe ijstijd breekt aan: waarom zouden er niet meer ijstijden kunnen aanbreken? en hoeveel zijn het er al geweest sinds dat de aarde bestaat? wederom: nobody knows :/ (en kan de mensheid hier ook een berekening aan geven? Laat ze eerst maar eens uitzoeken wanneer het dan precies is geweest)

  Berekeningen van wetenschappers: hoe kunnen wetenschappers “berekenen” dat de aarde zou vergaan?? Ze weten niet eens waar de mensheid vandaan komt, of hoelang deze al bestaat… laat staan dat zij kunnen voorspellen wanneer de aarde zal vergaan..

  Kortom: mensen maak je niet zo druk, met het millennium in 2000 zou de aarde ook vergaan en we zijn er nog steeds. Als de aarde vergaat, zal iedereen dat in een oogopslag merken, en kunnen de mensen niet meer worden ingelicht…

  De mensheid moet zich eens meer zorgen maken over het feit wanneer de aardolie op is, want dat heeft immers ook nooit iemand meegemaakt. Dus mensen, maak je opleiding af, verzeker je toekomst, en ga lekker verder met je leven hoe dat jij het wilt invullen, zolang je maar gelukkig bent. een beetje positiever graag!

  Sinds de tijd dat wij bestaan, zijn er ook mensen die negatief zijn ingesteld, of als doomdenkers worden aangezien. Ze hebben al zo vaak voorspeld dat de aarde vergaat, ik wordt er niet meer bang van…als het gebeurd kunnen we het toch niet meer na vertellen of er een voorspelling, berekening oplos laten

 278. Filosofje zegt

  Toen ik verhalen las op internet dat de aarde zou vergaan lachte ik me ziek Een vulkaanuitbarsting die om de 650.000 jaar plaats vindt, een voorspelling uit een heilig boek, de kalender van de Maya’s, Uitbarstingen van de zon, de polen zouden omkeren, berekeningen van wetenschappers, een nieuwe ijstijd breekt aan enz.

  De vulkaanuitbarsting waar men over speculeerde klopt niet: onze telling is nu pas in de 21ste eeuw… hoe weet men dan dat het om de 650.000 jaar plaats vindt?? ik weet niet hoe het met andere jaartellingen zit zoals in China, maar kan iemand het ons vertellen? Ik ken niemand die 650.000 jaar oud is… en ik heb het nog nooit een pratende Dino meegemaakt…

  Verklaringen uit een heilig boek: Mijn mening is dat een heilig boek is ontstaan om een hou vast te geven aan de mensheid en ze een leidraad te geven in hun leven… daarbij kan een heilig boek door ieder anders geïnterpreteerd worden. Tevens zijn ook veel jaartellingen begonnen om mensen een hou vast te geven, de klok, datums enz. allemaal uitgevonden door de mensheid

  Uitbarstingen van de zon, zou in principe kunnen maar hoe komen wij mensen daar achter?

  De polen die om kunnen keren? heeft iemand het ooit meegemaakt??

  een nieuwe ijstijd breekt aan: waarom zouden er niet meer ijstijden kunnen aanbreken? en hoeveel zijn het er al geweest sinds dat de aarde bestaat? wederom: nobody knows :/ (en kan de mensheid hier ook een berekening aan geven? Laat ze eerst maar eens uitzoeken wanneer het dan precies is geweest)

  Berekeningen van wetenschappers: hoe kunnen wetenschappers “berekenen” dat de aarde zou vergaan?? Ze weten niet eens waar de mensheid vandaan komt, of hoelang deze al bestaat… laat staan dat zij kunnen voorspellen wanneer de aarde zal vergaan..

  Kortom: mensen maak je niet zo druk, met het millennium in 2000 zou de aarde ook vergaan en we zijn er nog steeds. Als de aarde vergaat, zal iedereen dat in een oogopslag merken, en kunnen de mensen niet meer worden ingelicht…

  De mensheid moet zich eens meer zorgen maken over het feit wanneer de aardolie op is, want dat heeft immers ook nooit iemand meegemaakt. Dus mensen, maak je opleiding af, verzeker je toekomst, en ga lekker verder met je leven hoe dat jij het wilt invullen, zolang je maar gelukkig bent. een beetje positiever graag!

  Sinds de tijd dat wij bestaan, zijn er ook mensen die negatief zijn ingesteld, of als doomdenkers worden aangezien. Ze hebben al zo vaak voorspeld dat de aarde vergaat, ik wordt er niet meet bang van…als het gebeurd kunnen we het toch niet meer na vertellen of er een voorspelling, berekening oplos laten

 279. Als ik de zijbalk klik op recente reacies, krijg ik niet die reactie te zien maar het betreffende artikel. Vervolgens moet ik me scheel gaan zoeken in de reacties naar de laatste, die ik dan vaak niet kan vinden omdat het soms een antwoord is op een veel oudere reactie die midden in de draad staat. Kan daar niet iets aan gedaan worden? Ik zoek nu bijvoorbeeld naar de laatste reactie van Filosofje, maar kan die niet vinden.

  • De reactie van Filosofje staat recht boven die van jou hoor, dus even 5 centimeter naar boven scrollen. Maar ik geef grif toe dat de plugin die de reacties regelt niet geweldig is. Maar andere gebruikte plugins hebben ook kuren, zoals reacties die helemaal niet meer te lezen/zien zijn. We moeten het er maar even mee doen. Ik kan binnenkort nog een poging doen om over te gaan op de plugin "Intense Debate', maar succes is niet gegarandeerd.

 280. Ik weet dat die reactie boven die van mij stond, maar dat was pas toen ik iets geplaatst had.

  Nu ik ingelogd ben ziet het scherm er anders uit, misschien gaat het nu beter. 🙂

 281. LOL ik breng een oude topic omhoog -.-
  Toen jullie dit typten moest ik nog geboren worden haha.
  Nu is het inmiddels 2012 ghehe.

  We leven nogsteeds yeuhh.
  xxx

 282. Voordeel is wel, wanneer we dit maar genoeg verspreiden, dat we van een hele hoop retards af zullen zijn voor het zogenaamde einde bijna daar is, omdat ze dit niet mee willen maken en zichzelf van kant maken.

  Scheelt weer een hoop ellende in de wereld!

 283. Als je gaat verder zoeken naar informatie zul je ook zien dat de wereld langzaam vergaat, door o.a. aardbevingen, overstromingen en dergelijke. Ook zal nederland, en een gedeelte van duitsland in het begin van 2012 onder water komen te staan en er zullen veel mensen sterven. Vind het wel erg bijzonder dat juist nu het water overal zo hoog staat, en ze praten niet voor niks over eventuele dijken die kunnen doorbreken, mocht dit gebeuren krijgt Nederland nog een groot probleem….

  En zo zijn er meer dingen die angstig dichtbij de voorspelling liggen (Haiti was ook een voorspelling en de Tsunami etc.)

 284. 2012 superfan zegt

  eindelijk zullen we verlost raken van deze verdoemde planeet!

  DUS DE GROTE SEIZOENSFINALE VAN 2012! nu in december 2012

 285. Ben ik zeker de enige die, ondanks dat ik best spiritueel onderlegd ben, heel nuchter zegt: wat er dan gebeurt? IK ZOU HET NIET WETEN! EN JULLIE WETEN HET OOK NIET!

 286. Nee. Gewoon onaccepteerbaar zo'n dom antwoord over evolutie…

  Christendom, Islam, Jodendom, Hindoeisme, álles is gebaseerd op geloof. Er zijn geen feiten, en zijn geen harde bewijzen niet. Maar daarom is het ook een geloof. Denk dat iedereen het hiermee wel eens moet zijn?

  Dan heb je de evolutie. De evolutie heeft net zo weinig hard bewijs over zijn uitspraken dan Christendom. Het enigste dat bewezen is, is dat er in één bepaalde soort, mutaties kunnen optreden waardoor er bijv. individuen ontstaan met lange oren of korte oren of een andere kleine aanpassing. Dat is het ENIGSTE dat feitelijk bewezen is.

  Alle andere aspecten in de Evolutietheorie zijn alleen veronderstellingen. Deze klinken voor mensen die niet veel Natuurkunde, Biologie en Scheikunde gehad hebben heel logisch. Maar níks van alle andere ideeën in de evolutie is bewezen. Heeft ooit iemand een amfibie uit een vis zien komen? Een Reptiel die een vogel ter wereld bracht?

  Er was niets, dat ontplofte, en daardoor ontstond alles. Klinkt niet erg logisch naar mijn mening. Sowieso, hoe wil iets ontploffen als er niet is? Voor een ontploffing heb je Kracht (druk), een brandstof, een energiebron nodig. Niks ontploft zomaar uit zichzelf?

  Voor mensen die denken dat Evolutie wetenschappelijk is, helaas. Wetenschappelijk is het pas als je het veronderstelt, je er een proef over uitvoerd, en je met eigen ogen waarneemt wat er gebeurd en het op papier zet. 95% van de Evolutietheorie is gewoon THEORIE. Geen wetenschap maar ook een geloof net als Het Christendom.

  • En daar sla je de plank volledig mis. Voor je zegt dat er geen bewijs is voor evolutie raad ik je aan deze wikipediapagina eens door te nemen:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_d
   Het is dus wel degelijk waargenomen, door aan de hand van fossielen en dergelijke. Bovendien kan je ook dingen afleiden uit wat je niet waarneemt – we zien geen nieuwe diersoorten plotseling uit de lucht vallen, en we zien adhv fossielen dat er wel gedurende perioden diersoorten waren die er daarvoor en daarna niet waren – dan is het ergens logisch dat ze geleidelijk ontstaan.

   Verder zegt de Big-bangtheorie niet dat er eerst niks was en dat dat toen ontplofte, heeft bovendien ook niks met evolutie te maken.

   Ten slotte wil ik er op wijzen dat het woord theorie in wetenschap een andere betekenis heeft dan ik de alledaagse taal – in wetenschappelijke termen is een theorie een verifieerbare hypothese die grondig getest is. Om een voorbeeld te geven relativiteit is ook een wetenschappelijke theorie, en klopt wel degelijk.

   Kijk maar na op wikipedia als je me niet gelooft: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory

 287. Hebben jullie wel eens van het NWO (New World Order) gehoord? Zoek maar op. De wereld vergaat door die gekken aan de macht (in de VS en Europa), ze zullen de wereld door middel van oorlogen (zgn. revoluties), economische crises etc. etc…. de macht krijgen over de wereld. Microchips e.d. worden geïmplanteerd, controle controle … mensen ze willen ons MANIPULEREN, ze willen de CONTROLE over alles en iedereen!

  • Dat is een idiote complottheorie van een stel dwaallichten, meer niet.

   • JennyJo, kijk eerst naar de feiten voor je zo'n reactie schrijft (3 min.) En… ooit gehoord van HAARP?

    *TIP* tik is wat in op Google, kan je wat van leren (bijv. NWO) *TIP*

    USE YOUR BRAIN*

    *YOU CAN JUST USE IT, IF YOU GOT IT!

    • Ja hoor, ik heb ooit gehoord van Haarp en de complottheorieën over Haarp. En ik heb ook gehoord van de complottheorieën over de "New World Order". Ik vind het allemaal erg vermakelijk.

 288. BIJ MIJN KINDERFEESTJE ZOU DE WERELD OOK VERGAAN MAAR DAT GEBEURDE OOK NIET. WE STONDEN GEWOON MET Z'N ALLEN AF TE TELLEN.

 289. neem het met een korreltje zout haha eenmaal gaan we allemaal een keer

 290. Mensen… We geloven niet in dit soort verhalen maar weet wel dat je nooit 100% zeker kan zijn. Stel je voor, het is 21 December, en de Apocalyps breekt los, dan sta je met schuld gevoel te kijken door mensen te vertellen dat ze zich niet druk hoeven te maken. Ik wil niemand bang maken maar ik zeg alleen wees nooit zeker op iets waar je niet zeker over kan zijn. En als het gebeurt, je weet wie je gewaarschuwd heeft, de stam. En zal vragen, nee smeken voor vergiffenis bij hen dat je niet wou luisteren.

 291. Ach we kunnen het zien aankomen, in Nieuw zeeland is het, dacht ik, 12 uur eerder 21 december dan hier. Kunnen we nog even afwachten of het daar werkelijkheid wordt.

 292. wojciechowski jeanni zegt

  21 december,zal de wereld niet vergaan ,wel veel rampen en ellende en meer armoede waardoor er nog meer stervende zullen zijn. de 22 ste december zal ik s'morgens opstaan en dan ben ik een jaartje ouder dat zal ik dan vieren met mijn familie en mijn wens zal dan zijn dat de mensen meer respect ,vriendschap ,begrip en liefde schenken aan mekaar.

 293. de weteschapers kennen de cijfers vn de maya's niet het is pas op 2100 dus ze liegen

  en de zon moet de aarde toch vernietige over een paar maanden nou staat de zon dichtbij

  nee dus het is alemaal bulshit

 294. Na 2012 begint er een nieuwe fase wat cyclisch van aard is. Je zou het kunnen vergelijken met een overgang van winter naar lente. In de lente zijn de mensen vrolijker,aardiger, alles in de natuur begint weer te bloeien alles is vol van leven(gouden tijdperk) endan komt er na duizenden jaren weer een periode war het weer winter is. Het is een natuurlijke cyclus.Geniet van de komende gouden tijdperk waar liefde ,vreugde zal zegevieren.

 295. anoniem zegt

  echt dom als je denkt dat het vergaat jezus effe na denken.

 296. alah beslist da oke dus menste een beetje zwijgen

  • Stargazer zegt

   Zwijgen? Niks zwijgen. Dat maak ik zelf wel uit! De vraag is, wat Allah deed voordat het heelal ontstond. Waarschijnlijk ontwierp hij toen de Hel, voor mensen die moeilijke vragen gaan stellen. God moet wel in voortdurend contact staan met 6 miljard mensen die constant tot hem bidden. Dat is toch wel een hele opgave. Tot slot: het mensleijk lichaam is alleen maar bedoeld om het brein in leven te houden. Als het brein kapot gaat (=dood), dan zijn er geen reserve-onderdelen. En er is zeker geen hemel voor kapotte breinen! Zo simpel is het allemaal, Laila.

 297. hebbe die mense nen glazen bol ik denk het ni maar da de wereld morgr verga da kan toch ook

 298. juilie moesten juilie allemaal schamen behalve die er niet in geloven dat de wereld niet zal vergaan de wereld zal niet vergaan luister toch naar me want er is maar 1 god en dat is jezus juilie moeten in hem geloven want hij zal juilie beschermen en als het toch gebeurt ben je in de hemel en dat is leuk heel leuk maar luister naar god ik ben een meisje van 10 jaar en ik gellof er niet in dankje wel doei gr tirz xxxx

 299. SIDNEY zegt

  het is niet zo de wereld vergaat pas over 4 miljard jaar dan is de zon op en dan wordt de wereld opgeslokt door een zwart gat en maak je niet druk mensen kopen zelf moord pillen voor angst

 300. niemand weet dat jong alleen god

 301. Kben bang zal de wereld echt kapot gaan?zweer op u moeder haar hoofd

 302. de profeet zegt

  bangschijters,aanvaard het noodlot.de dino’s zijn ook na 140milj jaar verdwenen.nu is het onze beurt.das gewoon de aardse cyclus.dan komt er gewoon iets anders,en als je het nagaat,de mensheid is de grootste vergissing voor onze planeet.oorlogen vervuiling,uitputting van natuur en etc.dus het werd tijd voor grote schoonmaak.

  spijtig hee????

 303. Candlelight zegt

  Ik heb hier zowat alle reacties even doorgelezen en vraag me werkelijk af hoe het komt dat er zo weinig tot geen mensen zijn die ook maar enig idee hebben hoe het leven straks eruit komt te zien op deze aarde, die gerust niet zal vergaan.
  Wél zal de aarde, en haar bewoners, op een dusdanige manier gaan veranderen totdat er van de huidige, bij ons bekende, aarde niets meer over zal zijn.
  God is geen mens, ook geen dier, maar God is een energiebron, vele malen sterker en groter dan de zon.
  Een krachtige energiebron, bestaande uit Licht en Warmte.
  6000 jaar geleden heeft God de mensen op aarde de kans gegeven om van deze planeet een geweldige leefomgeving te maken voor alles en iedereen die erop leeft. Zoals God het wilt.
  De mens heeft laten zien totaal geen begrip en respect te hebben voor elkaar en de aarde en natuur.
  De mensen denken en doen alleen nog maar uit egoïsme, meer,meer,meer en ikke,ikke,ikke.
  Het opkomen voor de zwakkeren, het delen van liefde, het handelen vanuit liefde is volledig weg en de aarde is een planeet geworden waarop het steeds moeilijker wordt om te overleven.
  Daarom heeft God besloten om drastisch in te grijpen en het tot een ommekeer te laten komen op de aarde.
  Zodat de storende elementen die er nu zo`n puinhoop van maken, straks in “De Nieuwe Wereld” geen ene schijn van kans zullen krijgen.
  En geloof mij maar dat het zo makkelijk verder leeft als je eenmaal beseft hoe het in elkaar steekt en daar ook naar leeft.
  Op de website http://www.the-end.com staan twee boeken waarin dit heel duidelijk wordt uitgelegd en beschreven.
  Gratis te lezen en ook in het Nederlands.
  En na het lezen ben je niet ineens bekeerd!!
  Je beseft alleen beter waar het uiteindelijk allemaal om draait.
  Liefde!!

  • Hephaistos zegt

   Hier sluit ik me voor een deel bij aan. Ik geloof niet dat “god terug komt” – maar dat we als mensheid geworden zijn tot wat Candlelight zegt, het bezwaard me om te zeggen, maar het is in principe wel waar. En ik geloof ik ook in God als een energiebron, sterker nog ik geloof dat wij allemaal god zijn! – dat klinkt misschien wat niburistisch, maar wij zijn een manier voor god om zichzelf te ervaren. En als wij god gelijk stellen met de kosmos (wat volgens mij wel moet) dan zijn wij een manier voor de kosmos om zichzelf te ervaren (inclusief buitenaardse broeders die er al dan niet zijn – al geloof ik serieus dat wij de Enige zijn en dat het bevolken van de Kosmos Onze taak is. Dat klinkt misschien wel wat leeg, maar dat betekent wel een extra reden voor onszelf om te leven naar onze potentie. Het gooit ook gelijk behoorlijk druk op ons mensheid, maar so be it.

 304. Ondanks dat iedereen het een enorme onzin vind van de ondergang van de maja kalander (wat door ons simplistisch mens word gekoppeld aan einde van de wereld) ook behoorlijke kwats.
  het mooie is nu ze vermoeden dat er leven was op mars kunnen we dus als de bliksem onze spullen pakken en daar de komende jaren doorbrengen ff wat leidingen etc aanleggen en go met die banana!!
  sterkte voor de gelovige.
  en alvast een goeie jaarwisseling!!:-)

 305. Nog elf dagen, tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak , tik tak tik tak tik tak tik tak

 306. ik ben 11 ik moet nog zoveel doen in mijn leven ik hoop dat het niet echt gebeurt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 307. ze hebben jaren geleden ook gezegd dat ze wereld zal vergaan dat was in de tijd van mijn oma mijn oma had het paar dagen geleden tegen mij gezegd ik heb op verschillende websites gekeken ze zeggen dat de wereld vergaat en ze zeggen dat mensen helderziend enz gaan worden en dat er een nieuwe wereld komt dit is allemaal onzin en als het gebeurd dan gebeurd het ik was eerst echt bang dat de wereld zou vergaan maar ik maak me niet meer druk we zien van zelf wel wat er gaat gebeuren

 308. Jullie maken mensen zot jullie maken alle mensen ongerust alleen God weet wanneer het vergaatt wanneer het
  einde van wereld gaat zijn , julie hebben geen respect voor mensen,

 309. jan 'its me' de bom zegt

  de werld vergaat niet

 310. ik denk dat er een jaar dusternis komt

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: