29 mei 2024

Star Trek digitaal in de bioscoop te zien

Fragment uit The Menagerie

Credit: CBS-Paramount

Even een bericht voor de Trekkies onder de astrobloglezers [1]Geloof me of niet, maar ik behoor daar ná­et toe. Voor de oorspronkelijke serie met Captain Kirk en dr. Spock kan ik nog wel warm lopen, maar alles wat daarna aan next generation e.d. komt kan mij … Lees verder: een 40 jaar oude aflevering van Star Trek is op dinsdag 20 november in enkele Nederlandse bioscopen te zien, te weten het Cinemec Filmtheater in Ede en in Pathé Buitenhof in Den Haag. De Amerikaanse producent (CBS-Paramount) heeft de dubbele aflevering, getiteld The Menagerie [2]Zie hier voor de plot., omgezet naar digitale filmbeelden en er ook nieuwe decors aan toegevoegd (de techniek staat voor niets). De oorspronkelijke uitzending ervan was op 17 en 25 november 1966. De fans, ‘Trekkies’, zijn volgens The Flying Dutch van plan om massaal naar de voorstellingen te gaan, volgens traditie gekleed in Star Trek-kostuums. Kortom, iedereen die van plan is er heen te gaan moet opschieten met reserveren. Bron: AD/De Dordtenaar, 27 oktober 2007.

Voetnoten

Voetnoten
1 Geloof me of niet, maar ik behoor daar ná­et toe. Voor de oorspronkelijke serie met Captain Kirk en dr. Spock kan ik nog wel warm lopen, maar alles wat daarna aan next generation e.d. komt kan mij niet echt bekoren. Niet allemaal ingezonden brieven gaan sturen! 😉
2 Zie hier voor de plot.
Share

Comments

 1. Jacqueline zegt

  Aan mij ook niet besteed hoor! Maar toch jammer Adrianus, want ik hoopte hier binnenkort een pagina-vullende foto van jou in je StarTrek-outfit te zien!!!! Hahahahahahaha!!!

 2. Jan Brandt zegt

  Jakkes……onze zeer geachte Adrianus pagina-vullend in zo’n strak startrek-pakkie heeft echt niets meer met goeie science fiction te maken,maar eerder meer met “Hard core Horror”…..wat overigens dan wel weer een beetje toepasselijk is dezer dagen vanwege haloween!!!
  En “ja” die opmerking over het eventuele niet deugen van al dat Startrek moois wat NA Startrek TOS (de “trekkies benaming van The Original series) nog is verschenen zit zo diep in mijn verkeerde keelgat dat ik morgen op consult moet bij de plaatselijke KNO-(en das weer Medisch jargon voor Kan Nie Overgeven!!)slager.
  Is dit overigens wat je bedoelde met : “doe ook eens een bijdrage op mijn forum”??…Of ben ik al reeds naar deze eerste keer meteen geroyeerd……..? Heb ik vaker meegemaakt, raak er wel aan gewend…..ha….ha…!

  Live long and prosper

  VulcJan

 3. Jacqueline zegt

  Hahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Over forums gesproken…..ik zit al dagen met smart op je te wachten Jan!!! 😉 Vul het forum met je telescoop-koop-wijsheden!!!!!!!!!!!!
  Groetjes Jacky 🙂

 4. Jan, hoe kan ik jou nou royeren? Je kent mij toch? Hahaha… 🙂
  Ja, je ziet dat je bijdrage op het forum noode gemischt wordt.

 5. Jacqueline zegt

  Zeg dat wel!!!! 🙂

 6. Eigenlijk moesten ze dit meer doen. Star Trek leeft al meer dan 40 jaar, en dat wil toch iets zeggen. Maak het democratisch en iedereen verruilt z’n kleine kijkbuisje voor het grote scherm 🙂

Speak Your Mind

*