3 december 2023

Scholierenwedstrijd Catch a Star 2008

catchastar20081.jpg

Credit: ESO/EAAE/Catch a Star 2008

De ESO (de Europese organisatie voor astronomisch onderzoek op het zuidelijke halfrond) en de EAAE (European Association for Astronomy Education) organiseren voor de zesde keer de internationale scholierenwedstrijd ‘Catch a Star’. Scholieren van alle leeftijden kunnen deelnemen in drie verschillende categorieën:

  • In de categorie ‘Onderzoekers’ schrijven scholieren in een groepje (met begeleidende docent) een artikel over een astronomisch onderwerp naar keuze, in het Engels.
  • Je kunt meedoen in de categorie ‘Avonturiers’ als je niet in het Engels wilt schrijven. Ook hier schrijf je een artikel over een zelfgekozen astronomisch onderwerp. In deze categorie kan ook een hele klas gezamenlijk iets insturen.
  • Voor de categorie ‘Artiesten’ maak je een tekening, schilderij of ander kunstwerk.

De hoofdprijs van Catch a Star 2008 is een reis naar ESO’s Very Large Telescope (VLT) die staat op de berg Paranal in de Chileense woestijn, maar er zijn ook nog vele andere prijzen te winnen. Inzendingen moeten uiterlijk op 29 februari 2008 binnen zijn. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en het wedstrijdreglement op de ESO-website. Wie een flyer van de wedstrijd wil downloaden, bijvoorbeeld om ‘m uit te printen en op school op te hangen kan hier terecht. Een filmpje over de reis van de winnaar van vorig jaar naar Chili staat op Youtube. Ik zou zeggen aan de scholieren in Nederland: meedoen! Vangen die ster! 🙂 Bron: Nova/Astronomie.nl.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: