2 maart 2024

23 november publiekslezing klimaatverandering!

23 november publiekslezing over klimaatverandering bij Huygens

Credit: NOAA

Op vrijdag 23 november zal Dr. Ir. P. Siegmund bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens de jaarlijkse publiekslezing verzorgen. Deze is getiteld Klimaatverandering, het klimaat in de afgelopen en komende 100 jaar. Een zeer actueel thema gelet op het debat tussen wetenschappers en politici over de vraag of de klimaatverandering door de mens of door de natuur zelf wordt veroorzaakt. Zie o.a. m’n astroblog van 14 juli over die klimaatdiscussie én de poll die daarover gevoerd is. Siegmund’s lezing even in een notedop: Door de stijgende concentratie van kooldioxide en andere broeikasgassen in de atmosfeer kan het klimaat op aarde veranderen. Zo’n klimaatverandering wordt voorspeld met modellen van de circulatie van de atmosfeer en de oceanen. Deze modellen voorspellen dat deze eeuw de temperatuur wereldwijd met 1 tot 4 gr. C zal stijgen. De afgelopen twintig jaar is de gemiddelde temperatuur op aarde geleidelijk aan hoger geworden. Het doel van de lezing is de toehoorder een genuanceerd beeld te geven over wat we weten en nog niet weten over de invloed van menselijk handelen op het klimaat. De zaal bij Huygens is om 20.00 uur open en de lezing begint om 20.30 uur. Niet-leden betalen € 5,- toegangsgeld hebben gratis toegang! Hoe je bij Huygens komt? Lees de routebeschrijving.

Share

Speak Your Mind

*