16 juli 2024

Mars deel I

Mars door Jan Brandt gefotografeerdAfgelopen zaterdag schreef ik dat Mars in volle aantocht is komende weken. Twee dagen daarvoor had Jan Brandt, welbekend deepsky-waarnemer en alomgewaardeerd eendoloog, Mars al digitaal vastgelegd. “Ik heb een paar dagen geleden (29 november) maar weer eens mijn webcam uit het vet gehaald en uiteindelijk na heel veel “digitaal gedoe” met o.a. Registax het volgende plaatje uit mijn 20 cm Newton plus 3x barlow plus webcam plus laptop combinatie weten te persen. De seeing was deze avond toevallig ook, voor binnenstadse begrippen, nog eens heel redelijk.” Aldus deze ex-medewerker van Bibelot, met wie ik komende vrijdag naar de reünie van deze Dordtsche sociëteit ga, in een e-mail. Oeps, kan ik vrijdag niet naar de sterrenclub. Nou ja, dan maar een keertje niet. 🙂 Jan, mooie foto hoor. Er volgen er vast nog meer in december, vandaar bovenstaande titel.

Share

Speak Your Mind

*