24 februari 2020

Mars deel I

Mars door Jan Brandt gefotografeerdAfgelopen zaterdag schreef ik dat Mars in volle aantocht is komende weken. Twee dagen daarvoor had Jan Brandt, welbekend deepsky-waarnemer en alomgewaardeerd eendoloog, Mars al digitaal vastgelegd. “Ik heb een paar dagen geleden (29 november) maar weer eens mijn webcam uit het vet gehaald en uiteindelijk na heel veel “digitaal gedoe” met o.a. Registax het volgende plaatje uit mijn 20 cm Newton plus 3x barlow plus webcam plus laptop combinatie weten te persen. De seeing was deze avond toevallig ook, voor binnenstadse begrippen, nog eens heel redelijk.” Aldus deze ex-medewerker van Bibelot, met wie ik komende vrijdag naar de re

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.