25 september 2023

Pakjesavond-foto van Mars

Mars deel 2 van JanEr zijn mensen die op 5 december ’s avonds wat anders doen dan pakjes uitpakken. Ja ze bestaan! De weledelgestrenge heer Jan Brandt is er zo eentje. Gewapend met z’n 20 cm Newton plus 3x barlow plus webcam plus laptop heeft hij de met rasse schreden naderende Rode Planeet gefotografeerd en bijgaande foto is het resultaat. Mooi hoor, ik doe ’t niet na. Hoewel… 😉 Toevallig is Mars ook foto van de dag vandaag. Foto is iets mooier dan die van Jan (scheelt niet veel), maar hij is dan ook met een 1 meter-telescoop genomen! Tsja, zo kan ik het ook. Eh.. fff wat anders: de geplande lancering van de Atlantis vanavond is uitgesteld. Er is geloof ik iets met een brandstoftank. Morgenmiddag Zaterdagavond proberen ze ’t opnieuw.

Share

Comments

  1. Vanavond om 22h volgt een persconferentie met meer uitleg over de lancering. De eerstvolgende lanceringsmogelijkheid is 22h09 morgenavond. De reden is dat tijdens het tanken van Atlantis twee van de vier brandstofsensoren het lieten afweten.

  2. OK, thanx voor de info 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: