3 juni 2023

Hubble-kerstkaarten

Hubble-kerstkaart van Cl 0024+17

Credit: ESA/NASA

Heb je nog geen kerstkaarten gestuurd en wil je dit jaar een keer astroverant-woorde kaarten naar je familie, vrienden en kennissen sturen? Ga dan naar de speciale Holiday-site van de Hubble ruimtetelescoop en download daar allerlei kaarten. Uitprinten en opsturen maar. Op de kerstkaart hierboven zien we het cluster van sterrenstelsels Cl 0024+17, omgeven door een ring van donkere materie. Leuk toch? Je kunt overigens ook kerstkaarten sturen naar de bemanning van de ISS, zijnde Peggy Whitson, Dan Tani en Yuri Malenchenko. Hoe? Gewoon hier klikken en dan op “Send Holiday Greetings to the Station Crew.”

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: