16 juli 2024

Massa-extincties door ’t broeikaseffect?

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  He….eh… wijsneus…

  Sinds wanneer heb jij opeens verstand van het ( overigens helaas correct, grrrr!!) verbuigen van Russische bijvoegelijk naamwoorden???
  Bij jij toevallig onze “onzichtbare undercover KGB leerling” bij mijn russische les?
  Afijn, mijn oog viel hier toevallig op tijdens mijn zondagmiddag-surf-sessie in mijn eindelijk weer stille huiskamer…….ik heb drie dagen op de kerstmarkt gewoond..en ik heb het onsmakelijke genoegen (???) gehad om deze drie dagen een kinderdraaimolen voor mijn voordeur te hebben staan, die heel de tijd niets anders ten gehore wenste te brengen dan K3 begeleid met heftig pompende bas-dreun…….AAAAAARRRGGGGHHHHHH!!!!!!
  En nu we het toch over de ongenoegens van het weekend hebben……..de GEMINIDEN….ofwel de GEMINIETEN……want dat was me toch een tegenvaller…….1.5 uur zitten blauwbekken in de biesbos maarre spektakel ho maar.
  Slechts Zes lullige “streeppies”…….zucht….en om het leed nog erger te maken wordt de doorgaans zo fraaie Biesbos-hemel deze maand “gesierd” door het ranzige fotonen-afval van zo’n “zum kotschen” Sky-beamer van Circus Royale, welke hun tenten 10 kilometer verderop hebben nedergeplant…….Moge die laatste der Geminiden hierop nederploffen!!!
  En moge tevens mijn astronomisch frustro-weekend weer helemaal goed gemaakt worden met nog een supershot van de planeet Mars welke ik ondanks een knallende verkoudheid vanavond hoop te nemen!
  Overigens ben ik niet eens de enige die te kampen had met astronomische tegenspoed dit weekend, want ik kreeg gisteravond een telefoontje van collega Paul of ik ook toevallig in Drente was (niet dus) met medeneming van al mijn astrofotografie-spullen want hij had alles bij zich….MAAR niet zijn driepootstatief, want die lag nog thuis…250 kilometer verderop…..ach ja!!

  Verkouden en gefrustreerde groetjes

  Jan

 2. Gezellig toch zo’n kerstmarkt voor de deur? Jingle Bells aan het Grote Kerkplein, wat is er nou nostalgischer? 🙂 Hoewel, na twee nummers komt dat ook je neus uit, dus ik kan me je frustratie voorstellen. Eh.. wat die geminieten betreft ben ik eigenlijk wel blij dat ik niet gekeken heb. Ik was na die lampionnenoptocht met de meiden en dat kerstprogramma daarna afgedraaid, dus achteraf wijs om geen vallende sterren te gaan kijken. Ik wist niet dat die beamer van Circus Royale was. Ik had ‘m al dagen aan de hemel gezien. Ik dacht eerst dat ’t een oproep was van de commissaris van Gotham City. 😉 Eh..als die Marsfoto gelukt is even mailen hè?

 3. Schrale troost voor mij (treurnis vanwege het vergeten statief): ook in Drenthe was een sky-beamer actief. Elke zaterdag/zondag nacht is er een disco ergens ten noord-oosten van Valthe die het nodig vindt de daar nog zichtbare wintermelkweg te doorklieven. Grrrrr.
  Wel één Geminiet gezien tijdens de hond uitlaten.

 4. Moeten we daar niet eens een soort protest tegen gaan voeren? Die sky-beamers waren in WO II best wel handig om Duitse stuka’s uit de lucht te schieten, maar nu zijn ze nergens voor nodig. Pure verspilling van fotonen. 🙁

 5. Ik heb begin oktober nav een skybeamer in Papendrecht – bij het nieuwe winkelcentrum – een milieuklacht ingediend. De politie belde me na een paar dagen netjes op. Helaas met de mededeling dat ze er niets aan konden doen, want de gemeente Papendrecht had vergunning gegeven. De betreffende skybeamer is gelukkig na de officiele opening van het winkelcentrum weggehaald.

 6. Zie m’n blogje van vandaag over skybeamers.

Speak Your Mind

*