9 december 2023

Mars deel III

Mars gefotografeerd door Jan brandtNa deel I en deel II (de pakjesavond-foto) vandaag deel drie in de Mars-serie. De Rode planeet staat overmorgen het dichtst bij de Aarde (88 miljoen km afstand) en Jan Brandt, onze snotverkouden astrofotograaf, dacht ondanks de drukte van de kerstmarkt bij zichzelf  ‘kom, laat ik Mars weer es fotograferen.’ Middels een home-verlengbuisje wist hij de webcam een stukje achter de (3x) barlowlens te plaatsen, welk buisje oorspronkelijk schijnt te zijn toebehoort tot een een aangepaste nokvolger van een 2CV4 blok (435cc/24 pk bij 6750 sappige toeren per minuut!! 😯 ). Jan zal waarschijnlijk de enige ter wereld zijn die auto-onderdelen gebruikt ter vervolmaking van de edele kunst der astrofotografie. 😉 Een techniek die hij ook toepaste was de webcam een uur van tevoren in de vrieskou te leggen, zodat de chip minder ruis geeft. Eh… werd die techniek vroeger ook niet toegepast op filmrolletjes? Goh, (k-)oude tijden herleven weer. Afijn, The poor man’s Damian Peach is er weer in geslaagd om een mooie Marsfoto te maken.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d