25 augustus 2019

Lichthinder door skybeamers

Lichthinder van skybeamersDe discussie n.a.v. m’n blog over massa-extincties door het broeikaseffect ging op een gegeven moment over de nadelige gevolgen van skybeamers voor de duisternis. Die stralenbundels geven ernstige lichthinder en de laatste jaren zie je ze steeds vaker verschijnen, bij disco’s, circussen, etc. Paul schreef dat hij bij de gemeente Papendrecht had geprotesteerd tegen het gebruik van zo’n beamer, maar dat de gemeente het bezwaar afwees omdat een vergunning was afgewezen. Maar er zijn rechters die daar kennelijk anders over denken. Over de gemeente

Reacties

 1. Dat is inderdaad goed nieuws. Misschien dat ik ga proberen te achterhalen waar de beamer in Drenthe precies staat en gesteund door deze uitspraak daar actie ga ondernemen.

 2. Op die genoemde site van de Nacht v.d. Nacht staat een link naar de site van de Raad van State, met meer info over de uitspraak. Succes er mee!

 3. Hallo,

  Ik zal ook actie moeten ondernemen, hier in Beilen (Drenthe) is sinds gisteren een skybeamer op de discotheek actief. Mijn hobby is astrofotografie en dat kan ik nu in de weekeinden wel vergeten. Onze tot nu toe redelijk donkere nachthemel is nu verziekt.

 4. Paul Bakker is ook actief in Drenthe en hij zou kijken of hij met behulp van de uitspraak van de Raad van State actie kan ondernemen. Ik kan hem vragen hoe het er mee staat. Misschien kunnen jullie samen iets doen tegen die lichtvervuiling. Erg triest allemaal. 🙁

 5. Bedankt! Samen staan we sterker. Ik heb het ook gemeld bij Platform Lichthinder en ga ook de MFD (MilieuFederatie Drenthe) inlichten.
  Deze onzin moet stoppen! Ik ga ook uitzoeken of ze een milieuvergunning hebben aangevraagd.

 6. Ik heb Paul een mailtje gestuurd, zodat hij er van weet. Schitterende astrofoto’s maak je trouwens, echt klasse.

 7. Ik ben te druk geweest met andere zaken en heb nog geen concrete actie ondernomen. Komende zaterdag ga ik uitzoeken waar de skybeamer precies staat. Grote kans dat het dezelfde is waar Albert last van heeft.
  Ik ben in Valthe trouwens ook bezig met de bouw van een roll-of roof sterrenwachtje. Jammer dat ik die van Albert niet eerder zag, anders had ik dezelfde misschien wel genomen.
  Albert, ik neem deze week via de mail contact met je op ivm de skybeamer. Hopelijk lukt het ons om dat ding daar weg te krijgen!

 8. Als ik op de kaart kijk is het toch een andere beamer: ik vermoed dat ik last heb van discotheek The Next in Valthermond, in de gemeente Borger-Odoorn. Wordt vervolgd…

 9. Hallo Paul,

  Bij mij is het discotheek Skopje in Beilen, een kilometer of anderhalf ten zuiden van mijn sterrenwacht.
  We hebben gisteren met vier personen een actiegroep opgericht: “Platform Lichthinder afdeling Drenthe”. De oprichter zit in het bestuur van landelijk “Platform Lichthinder”. Wil je misschien ook meedoen? Mail me maar even prive (zie website).

 10. Kijk, actie! Heel goed hoor. Succes d’r verder mee. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: