16 juli 2024

Astrofoto van het jaar 2007

Het jaar 2007 is bijna weer voorbij. Tijd dus voor allerlei terugblikken en jaaroverzichten. Collega Phil Plait van de Bad Astronomy Blogs heeft enige tijd geleden een top-10 gepubliceerd van mooiste sterrenfoto’s van 2007. Da’s uiteraard zijn persoonlijke keuze, maar ik vind ze zo prachtig dat ik ze hier laat zien. Ik heb er maar gelijk even een poll aan vastgeknoopt, onder de foto’s én hiernaast in de zijbalk te zien. Vraag aan de astrobloglezers is om te stemmen voor de mooiste astrofoto van 2007. De poll draait tot en met 31 december 2007. Op nieuwjaarsdag volgt de uitslag. Geniet nu van de prachtigste astrofoto’s van 2007: 

[TABLE=9]

In de poll kan je op één foto stemmen! Doe mee en laat zien wat de mooiste astrofoto van 2007 wordt.[poll=4]

Share

Comments

  1. Moeilijk zeg. Ik heb toch maar gekozen voor de staart van Mira, omdat ik niet alleen die foto erg mooi vind maar het verhaal erachter ook natuurlijk erg bijzonder en interessant is.

  2. Ja, dat klopt. Mira kennen we al zo’n 400 jaar (!), maar dit jaar pas heeft men die staart erachter ontdekt. Bijzonder hoor. Bedankt voor het stemmen.

Speak Your Mind

*