28 oktober 2020

Ruzie om een meteoriet

Karl Wimmer met de steen waar het om gaatOp 6 april 2002 verscheen een heldere vuurbol boven Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Na een uitgebreide zoektocht werd in juli 2002 een 1,7 kg wegend fragment teruggevonden van de meteoriet die de vuurbol veroorzaakte. Mei 2003 werd opnieuw een fragment teruggevonden. Beide fragmenten bevonden zich zo’n zes kilometer van het ‘sprookjesslot’ Neuschwanstein in Beieren. In juni 2003 tenslotte vond de Duitse natuurkundige Karl Wimmer een derde fragment, 2,8 kg zwaar,

Comments

  1. Interessant verhaal. Ik vraag me wel af hoe ze nu die stukken hebben kunnen terugvinden. Er is natuurlijk een bepaalde baan, die wellicht bekend is. Maar het lijkt mij enigzins zoeken naar een speld in de hooiberg

  2. Op basis van de simultane waarnemingen van de vuurbol kon men de plaats van inslag bepalen tot een ellips met een diameter van zo’n 700 tot 1000 meter, net op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Een kaartje met de vermoedelijke baan van de meteoriet is hier te zien.

  3. Hartelijk bedankt voor je antwoord. Ik wist niet dat dat zo nauwkeurig kon. Weer wat geleerd. Het is een ontzettend interessante hobby. Gelukkig volgend jaar (2008) meer tijd om me erin te gaan verdiepen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: