5 december 2023

211e bijeenkomst AAS begonnen

logo van de AAS

Credit: AAS

Vandaag is in Austin (Texas, VS) de 211e bijeenkomst gestart van de American Astronomical Society (AAS). ‘Ja, dus???’ hoor ik menig astrobloglezer al roepen. Ja, dus kunnen we komende week weer een stortvloed aan ontdekkingen verwachten. Meestal gaan dat soort bijeenkomsten namelijk gepaard met de nodige onthullingen. Een jaar geleden was er ook zo eentje [1]Nummer 209. Tussendoor hebben ze ook een zomereditie gehad, die als nr. 210 door het leven gaat. en dat leverde ook wat ontdekkingen op, zoals de eerste driedimensionale kaart van donkere materie in het heelal en drie quasars die vlak bij elkaar staan. Interessant is dat er ook een aantal collega-astrobloggers in Austin zijn, namelijk Phil Plait, Pamela Gay en Fraser Cain. Eh…hoor ik daar ook niet te zijn? 🙁 De bedoeling is dat dit drietal live verslag gaat doen van de AAS-bijeenkomst. Ik ga het uiteraard volgen en als er wat interessants te melden valt zal dat alhier te lezen zijn. De bijeenkomst is vrijdag a.s. weer afgelopen. Aha, dan heeft Christiaan Huygens haar nieuwjaarsreceptie! 🙂

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Nummer 209. Tussendoor hebben ze ook een zomereditie gehad, die als nr. 210 door het leven gaat.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d