24 september 2018

Hubble ziet dubbele Einsteinring

De door Hubble waargenomen dubbele EinsteinringEinsteinringen krijg je als twee sterrenstelsels of twee clusters van sterrenstelsels precies achter elkaar liggen, gezien vanaf de Aarde. Door de zwaartekracht zorgt het voorste stelsel er dan voor dat het licht van het achterste stelsel wordt verbogen en dan krijg je een ring van licht (zie deze afbeelding hoe e.e.a. precies gaat). Einsteinringen zijn door de heer Einstein in 1912 voorspeld en al een jaar of tien worden ze gefotografeerd. Maar de Hubble ruimtetelescoop neemt daar kennelijk geen genoegen mee, want onlangs is door Raphael Gavazzi en Tommaso Treu (Universiteit van Californi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.