Site pictogram Astroblogs

De oogst van een weekje A.A.S.

Credit: ESA/NASA

De stercluster Abell 901/902

Credit: ESA/NASA

Van 7 tot en met 11 januari waren sterrenkundigen van de American Astronomical Society (AAS) in het Convention Center in Austin (Texas) bijeen om haar winterbijeenkomst te houden, de 211e AAS-meeting. Behalve een flinke ruzie tussen NASA-baas Griffin en de gehele sterrenkundige wereld, leverde dat een behoorlijke oogst aan gepresenteerde ontdekkingen op. Even een kleine opsomming [1]Ik meen dat er in totaal 156 wetenschappelijke sessies waren, dus een totale opsomming van al het gepresenteerde zal denk ik een boek kunnen vullen. van die ontdekkingen, waarvan ik een deel al in astroblogs heb verteld:

Afijn, ik zal vast wat ontdekkingen vergeten zijn. Zitten er schokkende bij dan zal ik ze nog wel melden de komende tijd. O ja, voordat ik het vergeet: van 1 t/m 5 juni zal de 212e bijeenkomst van de AAS zijn, de zomer-editie welteverstaan. Dat zal in St. Louis zijn. Schrijf ’t in je agenda. 😉

Voetnoten

Voetnoten
1 Ik meen dat er in totaal 156 wetenschappelijke sessies waren, dus een totale opsomming van al het gepresenteerde zal denk ik een boek kunnen vullen.
FacebookTwitterMastodonTumblrShare
Mobiele versie afsluiten