20 mei 2024

NASA stuurt Beatles-nummer naar Poolster

NASA gaat het nummer Accross the Universe naar de Poolster sturen

Credit: Public Domain

Met behulp van haar Deep Space Network gaat de NASA “Across the Universe“, een nummer van The Beatles uit 1967, naar de Poolster sturen! Op 5 februari a.s. om 1 uur ’s nachts (Nederlandse tijd, in de VS is het dan nog 4 februari) zal het nummer worden uitgezonden en als het goed is zal het nummer 431 jaar later bij de Poolster aankomen. Dat is namelijk de afstand van de ster tot de Aarde in lichtjaar. Paul McCartney, ex-Beatle, is erg blij met het voornemen van de NASA. “Send my love to the aliens” liet hij de NASA weten.  De actie is eigenlijk een gevolg van vier zaken die worden herdacht: het feit dat het 50 jaar geleden is dat de Amerikanen hun eerste satelliet lanceerden, de Explorer-I,  het feit dat de NASA zelf ook 50 jaar bestaat, het feit dat het Beatles-nummer 40 jaar geleden werd geschreven en tenslotte het feit dat het Deep Space Network 45 jaar bestaat. Beatlesfans hebben 4 februari al uitgeroepen tot ‘Across The Universe Day’. Ook Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, is vereerd. “I see that this is the beginning of the new age in which we will communicate with billions of planets across the universe” verklaarde ze. OK, over 431 jaar ontvangen de Polarianen het nummer. Jaartje uitzoeken, brainstormen, confereren, analyseren, blahblah. En dan een boodschap terugzenden richting afzender, een nummer van de Polaris-Beatles. Kortom, over 863 jaar mogen we antwoord terug verwachten! 🙂 Geduld is een schone zaak. Bron: NASA.

Share

Comments

  1. Wat wil men daar te weten komen? Wellicht is er over 430 jaar een techniek beschikbaar die dit ’tripje’ totaal overbodig maakt!

    Het wekt bij de indruk dat men bij de NASA nog wat kleingeld in een laatje vond en dacht, “kom laten wij dat maar aan een Poolster reisje besteden!”

  2. Het is geen trip met een ruimtevaartuig. Er gaan puur signalen de lucht in. Een electronisch signaal van nulletjes en eentjes.

  3. Eh.. Cloud Nine, even heel wat anders: op jouw website heb jij een link naar de site Willemzwijgtnietmeer en daar lees ik over Joran v.d. Sloot: “Joran biechtte Fabienne (Massaen) tijdens een SM-achtige vrijpartij op (alle sappige details onthield X me niet) dat Natalee tijdens het skinny-dipping verdronk. Het lichaam liet hij over aan de haaien. Joran loog daarover uit angst om de schuld van Natalee’s dood te krijgen. Om zijn geloofwaardigheid te behouden hield hij vast aan al die leugens“. Eh.. dat klinkt als behoorlijke inside-information! 😯 Weet Willem meer dan wij weten?

  4. Willem werkt in ieder geval voor de schrijvende media. Je moet soms goed lezen want zonder namen te noemen duidde hij ‘het geval Herfkens,’ al en toen was er nog niets in de media bekend.

    Hij geeft soms aan dat hij zich in journalistieke kringen beweegt. Wat hij precies doet weet ik niet.

  5. OK, helder. Ik ga de niet-zwijgende Willem vaker lezen.

Speak Your Mind

*