24 september 2018

Happy Face op Mars

De Happy Face-krater op MarsHet regent de laatste tijd vreemdvormige kraters. Zo hadden we onlangs de telefoonkrater en Spinkrater op Mercurius. En nu weer een krater op Mars die wel heel erg veel op een Happy Face lijkt. 🙂 De foto is op 28 januari 2008 genomen met de Context Camera (CTX) aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter. De resolutie van de foto is maar liefst 6 meter per pixel! De 3 km grootte krater ligt ergens in het Nereidum gebergte, ten noorden van de Argyrevlakte. Voor de Mars-Tom Tom’s: de exacte co

Reacties

  1. Christophe zegt:

    De vorige twee vond ik al leuk, maar deze is echt geweldig 🙂

  2. De huidige patenthouders van de smiley kunnen binnenkort een schadeloosstelling van de ‘Marsmannentjes’ tegemoet zien 😀

  3. Dat wordt vast en zeker aanleiding voor een nieuwe War of the Worlds. Oeps, ik zal maar geen smiley gebruiken.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.