10 augustus 2020

Is Iran de volgende ruimtevaartnatie?

De Omid satelliet, die volgend jaar door Iran moet worden gelanceerdDe Islamitische republiek Iran heeft vandaag een raket getest, die in 2009 de eerste Iraanse satelliet in een baan om de Aarde moet brengen. Het was President Mahmoud Ahmadinejad persoonlijk die de laatste aftelling tot de lancering deed en vervolgens uitriep dat Allah de grootste is. De raket steeg vanaf het lanceerplatform in de woestijn op en kort daarna kwam de raket per parachute weer terug op aarde. Een video van de lancering is hier te zien. De bedoeling is dat maart 2009 de satelliet Omid (Hoop) wordt gelanceerd. Iran zal daarmee de 11e ruimtevaartnatie worden. De rakettest heeft met name in de Verenigde Staten en Israel tot verontwaardigde reacties geleid. Een natie die raketten de ruimte in kan schieten kan ook een vijandig land met raketten bestoken.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.