15 augustus 2020

Bedenk wat beters dan GLAST

Bedenk een betere naam voor GLAST
Als het allemaal goed verloopt zal 16 mei 2008 de Gamma-ray Large Area Space Telescope (GLAST)

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  He…..eh…mister wijsneus,

  Die naam “GLAS” is helemaal niet zo gek en saai als je op het eerste gezicht zo zou denken……want..eh…die hoegenaamd onbedoeld lollige russchische connectie die jij er aan vind te moeten geven is namelijk helemaal niet zo “outlandish” gezien het feit dat er in het russisch een woord bestaat met echt bijna dezelfde uitspraak (ik zal je de officiele dito heel fraaie russische schrijfwijze besparen!!)dat o.a. “OOG” betekent!!
  En…zeg nou zelf “OOG” is voor een telescoop een prima naampje, dunkt mij!!??
  En hoe kom ik aan die wijsheid?
  Tweede jaar russische les en een woordenboekje!!
  Omdat effe niet (meer) weet hoe ik het russisch alphabeth moet activeren kan ik hier helaas ook niet nederschrijven hoe je in het russisch een talibanstrijder moet tegenhouden…….voor het geval je dit uberhaupt zou willen doen tenzij je heel erg levensmoe bent!!

  Janski

 2. Die satelliet heet GLAST en niet GLAS. Eh.. oog, is dat niet глаз?? Ja ja, ik heb even m’n Russische woordenboek van stal gehaald. 🙂
  Maar goed, de Amerikanen zijn in ieder geval van mening dat ‘t anders moet en ik geef ze daar gelijk in. Leuke bino heb je trouwens, Janski. Voor de Pleiaden hadden we zowat een zonnebril nodig.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: