22 februari 2024

’t Is ook nooit goed

Pas op daar komen de aliens!Even twee meldingen in de categorie ’t Is ook nooit goed [1]Categorie heb ik nog niet, maar wie weet ga ik ‘m nog es aanmaken.. Ten eerste die uitzending door de NASA van het Beatlesnummer Accros the Universe, afgelopen maandagnacht. Het blijkt namelijk dat geleerden aanwezig op het zogenaamde Sound of Science Conference on the search for extraterrestrial life (SETI) op de Arizona State Universiteit vinden dat je op moet passen met dit soort dingen uit te zenden. Het risico is volgens hun namelijk aanwezig dat niet alleen buitengewoon vriendelijke buitenaardse wezens de signalen oppikken, maar dat ook vijandige wezens het horen en daarmee te weten komen waar we ons precies bevinden en hoever onze beschaving is.  Eén van die geleerden is Douglas Vakoch, onderzoeker bij SETI. Hij vindt dat er eerst een discussie moet komen over wat we allemaal aan informatie de ruimte in sturen en wat precies verantwoord is. Zucht! 🙁 Bron van deze ’t_Is_ook_nooit_goed is de Daily Galaxy. Ten tweede biobrandstoffen. Ooit bedacht en gebracht als milieuvriendelijk alternatief voor de gewone fossiele brandstoffen. Wat blijkt nu: biobrandstoffen versterken op dramatische wijze het broeikaseffect! 😯 De reden is dat de teelt van de benodigde gewassen zoals maïs, koolzaad, soja en suikerriet een ongekend zwaar beslag legt op de traditionele landbouwgrond. Aldus twee Amerikaanse onderzoeksgroepen die erover schrijven in Science Express, de onlineversie van het Amerikaanse vakblad Science. Zucht nr. II. Bron van deze ’t_Is_ook_nooit_goed is NRC-Handelsblad, 9 februari 2008.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Categorie heb ik nog niet, maar wie weet ga ik ‘m nog es aanmaken.

Speak Your Mind

*