6 februari 2023

De Orionnevel door een regenpijp

De Orionnevel gefotografeerd door Paul BakkerVrijdagavond 1 februari 2008 om een uurtje of negen. Vier leden van sterrenkunde-vereniging Christiaan Huygens maken gebruik van de extra waarneemavond. Het is niet echt helder, veel overtrekkende wolkenvelden, dus de opkomst is mager. Toch weet Paul Bakker, Huygenist van het eerste uur, een mooie foto te maken van de Orionnevel (M42 of NGC 1976). Hij is genomen met z’n Hutech-gemodificeerde Canon 350D bevestigd achter een regenpijp-refractor. Zeven foto’s van tien seconden en dat allemaal gestackt met Registax (vermoed ik). Deze lenzenkijker, met een Ḡ150 mm lens en 1.800 mm brandpuntsafstand, is zoals de naam al zegt gemaakt van regenpijp-onderdelen. Het is het eindresultaat van een bouwproject van leden van Huygens een aantal jaren terug. Die regenpijp staat trouwens te koop, dus wie interesse heeft moet maar even kontakt opnemen.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: