26 juni 2019

Maanzuidpool in detail waargenomen

Hoogtekaart van de zuidpool van de MaanMet behulp van de Goldstone Solar System Radar in de Mojave woestijn hebben wetenschappers van de NASA de zuidpool in detail waargenomen. De resolutie is maar liefst 20 meter per pixel en dat leverde de scherpste beelden tot nu toe op van de zuidpool. De beelden hebben ze alemaal achter elkaar geplakt tot twee animaties, eentje die een landing in het gebied voorstelt en eentje die een scheervlucht over de Shackleton Krater maakt. Uit de waarnemingen blijkt het terrein veel heuvelachtiger te zijn dan gedacht. De zuidpool was een kandidaat als lokatie voor een maanbasis, vooral vanwege de mogelijke aanwezigheid van water. Maar door het sterke reli

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.