30 september 2020

Microsoft’s World Wide Telescope komt eraan

Preview van de World Wide TelescopeMicrosoft heeft deze week op de Technology, Entertainment, Design (TED)-conferentie een voorproefje laten zien van hun nieuwste project: de World Wide Telescope! Volgens de berichten moet WWT ons een kijkje in het heelal bieden die mooier is dan datgene Google Sky, Starry Night of Stellarium te bieden hebben. Tech-blogger Robert Scoble schijnt bij het zien van WWT zelfs tranen in z’n ogen te hebben gekregen. Van bewondering of teleurstelling, dat weet ik even niet. 🙂 Data voor WWT wordt geleverd door tientallen bekende instrumenten, zoals de bijna onvermijdelijke Hubble ruimtetelescoop. De tienduizenden foto’s daarvan worden naadloos aan elkaar gekoppeld door de techniek die Microsoft eerder al toegepast heeft voor Photosynth.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.