20 augustus 2019

Electronen wijzen op drie ringen van Rhea

Grafiek van de electronenflux bij Rhea, wijzend op het bestaan van drie ringenDeze week kwam het bericht dat de maan Rhea van Saturnus vermoedelijk ook ringen heeft, daarmee de eerste maan in het zonnestelsel met ringen zijnde. Maar harde gegevens daarvoor ontbraken nog. Gisteren publiceerde Emily Lakdawalla van de The Planetary Society Weblog grafieken afkomstig van de Magnetospheric Imaging Instrument (MIMI) aan boord van Cassini met de aanwijzingen voor de ringen. Met het instrument wordt de stroom van electronen gemeten afkomstig van de magnetosfeer van Saturnus. In de grafiek van Rhea, gemaakt op 26 november 2005 ((Grote vraag: waarom duurt het

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.