23 juli 2024

De Maan in Eerste Kwartier

De maan gefotografeerd door Jorrit den HartogZoals gemeld was het afgelopen zaterdag-avond tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen aardig helder. Dit in tegenstelling tot zaterdagmiddag en vrijdagavond, toen wolken roet in het eten gooiden. Ik was er zaterdagavond zelf niet bij, maar Jorrit den Hartog, lid van Christiaan Huygens [1]O ja, en sinds een poosje het jongste bestuurslid van Huygens. wel. Hij heeft met z’n Casio diverse foto’s van de Maan in Eerste Kwartier [2]Ja, precies… de foto is in spiegelbeeld. gemaakt. Eentje laat ik hierbij zien. Aardig resultaat voor een (ex-jeugd-)lid. Ik doe ’t zelf niet beter hoor, voor de duidelijkheid. Even wat info van de foto voor de archieven: Camera Casio EX-Z70 brandpuntsafstand 38 mm, belichtingstijd 1/60 seconden. Gefotografeerd door de regenpijprefractor van Huygens, diameter 150mm F1.800 mm. Jorrit, ga zo door! 😀

Voetnoten

Voetnoten
1 O ja, en sinds een poosje het jongste bestuurslid van Huygens.
2 Ja, precies… de foto is in spiegelbeeld.
Share

Speak Your Mind

*