15 september 2019

De Maan in Eerste Kwartier

De maan gefotografeerd door Jorrit den HartogZoals gemeld was het afgelopen zaterdag-avond tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen aardig helder. Dit in tegenstelling tot zaterdagmiddag en vrijdagavond, toen wolken roet in het eten gooiden. Ik was er zaterdagavond zelf niet bij, maar Jorrit den Hartog, lid van Christiaan Huygens1 wel. Hij heeft met z’n Casio diverse foto’s van de Maan in Eerste Kwartier2 gemaakt. Eentje laat ik hierbij zien. Aardig resultaat voor een (ex-jeugd-)lid. Ik doe ‘t zelf niet beter hoor, voor de duidelijkheid. Even wat info van de foto voor de archieven: Camera Casio EX-Z70 brandpuntsafstand 38 mm, belichtingstijd 1/60 seconden. Gefotografeerd door de regenpijprefractor van Huygens, Ø 150mm F1.800 mm. Jorrit, ga zo door! 😀

  1. O ja, en sinds een poosje het jongste bestuurslid van Huygens. []
  2. Ja, precies… de foto is in spiegelbeeld. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.