30 mei 2023

Marsrover Spirit gered door creatief boekhouden

De Marsrover Spirit leek even het slachtoffer van bezuinigingen

Credit: NASA/JPL-Cattech.

Het leek er begin deze week op dat de NASA serieus van plan was de aktiviteiten van de Marsrover Spirit tijdelijk stil te leggen vanwege bezuinigingen. In het beschikbare budget voor de Marsrovers Spirit en Opportunity zit voor 2008 nog $ 20 miljoen en daarvan moest $ 4 miljoen bezuinigd worden. Spirit leek het slachtoffer van die bezuinigingsdrift. Maar vandaag liet de NASA weten dat het plan van de baan is en dat Spirit gewoon z’n werk mag blijven doen. De bezuinigingen zijn in feite nodig om de $ 200 miljoen op tafel te kunnen leggen die nodig is voor het Mars Science Laboratory. Da’s een soort van Marsrover, zoals de Spirit en Opportunity, maar dan in het kwadraat, die september 2009 wordt gelanceerd. Een jaar later zal hij landen op Mars. Waarschijnlijk gaan ze nu kijken hoe ze binnen die $ 200 miljoen wat dingen kunnen wegbezuinigen. De rekenmeestersch van de NASA maken vast overuren. 😉 Bron: Space.NewScientist.com.

Share

Comments

  1. Christophe zegt

    Het zou toch wel erg zijn dat men huidige missies (bovendien één van de succesvolste marsmissies in jaren) onderbreekt omwille van budgetaire redenen. Mocht men de NASA nu eens meer geld geven… 🙂

  2. Over dat geld gaat het Amerikaanse congres, dus die zullen eens wat minder geld in Irak moeten steken. Dat zou een hoop schelen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: