14 juni 2024

Televue 8mm Ethos komt eraan!

De nieuwe Ethos 8mm van Televue

Credit: Televue

Vandaag heeft TeleVue bekend gemaakt dat het revolutionaire 13mm Ethos oculair er een broertje bij krijgt, de 8mm Ethos! Je zult nog wel even geduld moeten hebben, in Amerika wordt hij pas in juli verwacht. Ik ben benieuwd wanneer in Europa de eerste 8mm Ethos aangeboden wordt en tegen welke prijs. De Ethos oculairen lijn heeft een beeldveld van maar liefst 100 graden. Dit lijkt maar 18 graden meer dan de 82 graden van de TeleVue Nagler serie maar dit ogenschijnlijk kleine verschil geeft bijna vijftig procent meer beeldoppervlak! De nieuwe Ethos is kleiner en lichter als zijn 13mm voorganger en kan zelfs in een binoviewer worden gebruikt. Ik droom nu al van een DenkII of een Mark V binoviewer met daarin twee 8mm Ethos oculairen. Volgend weekend reis ik af naar de Auverne om deel te nemen aan de RAP. Als het weer mee zit heb ik het genoegen een Denk II uit te proberen in mijn truss Dobson, maar dan jammer genoeg zonder een Ethos. Auteur: André Heijkoop, Strijen: 51º 44′ 26″ N 04º 33′ 23″ E. Bron: Televue.

Share

Comments

  1. André, is er al een prijskaartje bekend? Gokje: een kwart vakantiegeld-uitkering. 🙂

  2. Er is nog geen prijs bekend, wel heb ik in de wandelgangen gehoord dat de prijs lager zal zijn dan de 13mm Ethos. De 13mm kost bij Ancortes $620, de 8mm zal dus wel iets minder dan $600 gaan kosten.
    Bij Telescoop Service kost de 13mm Ethos nu 545 Euro, hehe eindelijk hebben ze in Duitsland ook in de gaten dat de Dollar niets waard is 😉

Speak Your Mind

*