15 november 2018

Deel van vermissende massa gevonden

De twee clusters van sterrenstelsels Abell 222 en Abell 223 liggen achter elkaar. De rode band ertussen is een streng van het kosmische web

Filamenten van heel ijl gas tussen de clusters Abell 222 en Abell 223

Even een bericht uit de categorie ‘beter laat dan nooit’. Het oorspronkelijke persbericht van het SRON1 dateert van 25 april, maar door Koninginnedag, vakantie en nog wat dingetjes is ‘t zeker aan m’n aandacht ontschoten. Even het integrale persbericht, lekker makkelijk 🙂 : Astronomen van het Nederlands ruimteonderzoeksinstituut SRON hebben een deel van de verborgen materie in het heelal gevonden. Het bestaan van de materie, een heet ijl gas dat verspreid door het heelal hangt als strengen van een kosmisch web, is al 10 jaar een theorie. Met behulp van de voor r

Noten
  1. Het Nederlands expertise-instituut voor ruimteonderzoek. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.