16 juli 2024

Lancering Space Shuttle Discovery 31 mei

De NASA heeft bekendgemaakt dat op zaterdag 31 mei vanaf lanceerplatform 39A op Kennedy Space Center in Florida de lancering zal zijn van Space Shuttle Discovery. Het gaat om missie STS-124, onder leiding van commandant Mark Kelly een viertiendaagse reis richting ISS, die drie ruimtewandelingen zal inhouden. Tevens zullen weer onderdelen worden meegenomen voor het Japanse Kibolaboratorium. Kibo is zo groot dat er wel drie Shuttlevluchten nodig zijn om Kibo naar het ISS over te brengen. STS-124 is de tweede van de drie Kibovluchten. Met STS-127 gaan de laatste onderdelen mee. De preciese tijden van de lancering: 23.02 uur Nederlandse tijd. Tijdens Knevel en v.d. Brink dus, o nee die heb je niet op zaterdag. 🙂 Bron: NASA.

Share

Comments

  1. ellëinad zegt

    Hallo, Ik ben Danielle en ik heb een vraag … We zijn nu op school aan het leren over ISS en de ruimte, en ik wilde weten waar ik kan zien als hij over Nederland komt. Ik zou hem graag eens willen zien! alvast bedankt

    • Hoi Danielle, je moet op de site van Heavens Above kijken. Daar zie je exact òf en wanneer de ISS over Nederland vliegt. Inloggen, lokatie opgeven en dan kijken bij de '10 day prediction of ISS'. Simpel. En als je een Twitter-account hebt kan je ook Twisst volgen, die je op de hoogte houdt van passages. Succes!

Speak Your Mind

*