23 september 2018

Zie de ISS overvliegen

De ISS is komende dagen goed zichtbaar in NederlandDat internationale ruimtestation ISS groeit maar en groeit maar. De komende vlucht van space shuttle Discovery, gepland voor 31 mei a.s., gaat er weer zo’n enorm onderdeel van de Kibomodule die kant uit. Meer onderdelen betekent meer reflecterende delen en dat vergroot de zichtbaarheid ervan als ‘ie op een hoogte van zo’n 340 km overvliegt. Ik heb voor de komende dagen

Reacties

  1. Toevallig tegen dit staatje gelopen (22 mei 23.00 uur), gelijk even naar buiten gelopen en daar zag ik hem. Dit kun je inderdaad niet missen, veel helderder dan de sterren. Met mijn 10×50 verrekijker kon ik wel zien dat er vorm in zat, maar het licht was zo fel dat er geen details te zien waren.

  2. Ja, je kan de vormen van de ISS zien. Ze hebben ‘m bijvoorbeeld ooit prachtig gefotografeerd toen ‘ie een overgang langs de zonneschijf maakte.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.