15 april 2024

Het aftellen is begonnen

Komende nacht landt de Phoenix

Komende nacht landt de Phoenix. Credit: NASA

Op het moment dat ik dit schrijf duurt het nog 4 uren, 13 minuten en 10 seconden voordat de Phoenix op Mars landt, komende nacht om 01:53:52 uur. De laatste landingsinstructies zijn doorgegeven door het vluchtleidingscentrum. Meer dan afwachten en toekijken kan men op dit moment niet doen. Op de astrofoto van vandaag is een schitterende animatie te zien van de landing van de Phoenix. Die moet je echt eventjes bekijken. Als ik zie met welke snelheid de Phoenix gedurende zeven minuten [1]Inmiddels omgedoopt tot the seven minutes of terror! door de ijle atmosfeer van Mars suist hoop ik heel erg dat de remrakketten, die op het laatste moment de lander moeten afremmen, zullen werken. Want anders wordt dit het zoveelste debá¢cle in de reeks mislukte Marsmissies. Kijk straks op NASA-TV, die om 00.00 00.30 uur zal starten. Over 40 minuten start Emily’s chat-sessie. Veel kijk- en luisterplezier! 😀

Voetnoten

Voetnoten
1 Inmiddels omgedoopt tot the seven minutes of terror!
Share

Speak Your Mind

*