19 mei 2024

Phoenix is geland!

De landing live op NASA-tv

Credit: NASA TV

De Phoenix is geland! Via NASA-TV heb ik het ’t de laatste uren allemaal gevolgd en als ik het goed begrepen heb dan is de landing perfect verlopen. 😀 Ik heb de tijd tussen m’n normale bedgang (˜24.00 uur) en de landing van de Phoenix (01.53 uur) overbrugd met af en toe een tukkie [1]Zaag zaag, snurk, snurk… doen en NASA-TV in de gaten houden. Voor twaalven waren er nog wat live-chatsessies met Emily Lakdawalla van de Planetary.org en Phil Plait, de Bad Astronomer [2]Ik heb geprobeerd daar ook wat vragen te stellen, maar tussen een paar honderd collega-chatters val je geheel niet op. 🙁 . Ik heb straks op m’n werk weer de nodige vergaderingen, dus ik maak het even kort en ga zo weer verder pitten. Ik heb het laatste kwartier zitten chatten, o.a. met Emily. Heel enerverend allemaal. De laatste minuten voor de landing begrijp ik dat Odyssey erg belangrijk is.

Voetnoten

Voetnoten
1 Zaag zaag, snurk, snurk…
2 Ik heb geprobeerd daar ook wat vragen te stellen, maar tussen een paar honderd collega-chatters val je geheel niet op. 🙁
Share

Speak Your Mind

*