16 juli 2024

De complete foto van Phoenix en parachute

De complete foto van de afdalende Phoenix

Credit: NASA/JPL-Caltech.

De foto die gisteren gepubliceerd werd van de Phoenix hangend onder z’n parachute is slechts een fragment van de complete foto, zoals de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) ‘m 26 mei tijdens de afdaling genomen had. Die volledige foto toont de Phoenix onder de parachute met op de achtergrond de Heimdall krater. En zeg nou zelf, is deze foto niet nóg schitterender dat die foto van gisteren, die al schitterend was? De foto werd 20 seconden genomen nadat de parachutes werden geopend. Die Heimdall krater is 10 km in diameter. Het lijkt alsof de Phoenix á¬n die krater landde, maar dat is schijn. Op deze kaart die gisteren ook is gebruikt is Heimdall die oranje cirkel rechts. Een stukje links daarvan landde de Phoenix. De MRO heeft inmiddels óók de Phoenix óp Mars gefotografeerd. De Phoenix wordt flink in de gaten gehouden. 😉 Bron: Planetary.Org/blog.

Share

Comments

  1. Christophe zegt

    Deze foto is inderdaad nog beter dan die van gisteren. Het contrast tussen die gigantische krater en die “kleine” lander kan niet groter zijn. Prachtig 🙂

  2. rosemarijn zegt

    (die is gisteren ook gebruikte) pa deze zin kl0opt niet!!!! deze heb je in dat ene stukje geschreven over 26 mei!!!! dus ff verandere.

    bye xx me

Speak Your Mind

*