15 november 2018

Gaat LOFAR buitenaards leven zoeken?

Het logo van LOFARLOFAR1 is de radiotelescoop, die momenteel verrijst in Nederland en Duitsland en die zal komen te bestaan uit ongeveer 25.000 kleine antennes.

Noten
  1. De LOw Frequency ARray / Lage Frequentie Telescoop. []

Reacties

  1. Leendert Stodel zegt:

    Wat zou de concequentie zijn als er inderdaad een intellegentie zou antwoorden? We kunnen niet eens communiceren met vissen laat staan buitenaards leven. Misschien zien ze ons als lekker hapje? Of ze zien ons als een bacterie, die vernietigd moet worden. Hoe zien zij er uit. Als zij op een grote planeet leven dan zijn ze veel groter dan wij. Als het twee zonnen heeft en een ander soort koolmonoxide zien ze er weer anders uit. Hebben zij vleugels. Leven er parasieten op hun huid. Hebben zij veel water nodig. Leven zij van straling? Volgens Steven Hawkings is het zeer waarschijnlijk dat er E.T. leeft en kennis heeft van ruimtevaart. Het kan zijn dat ET allang deze periode al voorbij is en geen belangstelling meer heeft om ander leven te ontmoeten. Of zij moeten op het zelfde niveau zijn als wij. Ontdekking van vuur en stoomkracht en penecelinne is ook op toeval ontstaan. Het lijkt mij stug dat andere wezens dezelfde ontdekkingen hebben gedaan. Misschien hebben wij weer ontdekkingen gedaan die ET wel heeft gedaan. Kunnen zij dezelfde zuurstof inademen als wij? Zuurstof kan zeer giftig zijn voor ET. Wij kunnen weer zuivere Metaan opsnuiven.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.