15 november 2018

GLAST wordt vandaag gelanceerd

De GLAST zal vandaag, 11 juni, gelanceerd wordenDe GLAST-satelliet1 zou zo in dienst kunnen treden bij de Nederlandse Spoorwegen, gezien het aantal keren dat ‘ie vertraagd is. 😉 Maar als ik de berichten goed begrepen heb zal de GLAST vandaag dan toch echt gelanceerd worden. Er is een lanceervenster gepland tussen 17.45 en 19.40 uur Nederlandse tijd, dus ergens binnen die periode zal de lancering plaatsvinden. Gedragen door een Delta II raket zal hij dan opstijgen vanaf lanceerplatform 17-B Kennedy Space Center in Florida. Als vanouds live te bewonderen op NASA-TV. GLAST gaat allerlei hemelverschijnselen bestuderen die straling met hoge energie

Noten
  1. Gamma-ray Large Area Space Telescope. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.