30 juli 2021

Proton-electron verhouding overal hetzelfde

Aarde, B0218+367 en tussenliggend stelsel vol met ammoniaEen proton is op Aarde ongeveer 1836,15 keer zo zwaar als een electron. De vraag is of dat ook elders geldt, op de maan of in een sterrenstelsel zes miljard lichtjaar verderop. Natuurkundigen hebben twijfels gehad over de vraag of de verhouding van de massa van proton en electron een echte constante mag worden genoemd. Er waren vermoedens dat de afgelopen 12 miljard jaar de constante iets was afgenomen, maar harde bewijzen ontbraken. Maar nu blijkt uit onderzoek van een groep sterrenkundigen onder leiding van Michael Murphy (Swinburne Universiteit in Australi

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.