20 oktober 2018

Ga op jacht naar zwarte gaten

Simulatie van de botsing van zwarte gatenOoit zin gehad op jacht te gaan naar zwarte gaten? Dat kan je doen door mee te spelen met het online spel Black Hole Hunter, dat ontwikkeld is door onderzoekers van de Cardiff Universiteit in Engeland. Nou ja spel, het is meer een serie vragen die je voorgeschoteld krijgt en waarin je vooral naar geluiden moet luisteren. Het gaat om het detecteren van zwaartekrachtsgolven die afkomstig zijn van de botsing van zwarte gaten of neutronensterren. Het gaat erom in de ruis van geluiden te proberen de zwaartekrachtsgolven te ‘beluisteren’. Tijdens het spel kan je informatie krijgen over zwarte gaten en

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.