16 juli 2024

De Universe Sandbox

Logo van de Universe Sandbox

copyright Universesandbox.com


Het voordeel van zo’n videochat met Phil Plait, zoals gisteravond vanaf 23.00 uur (gaap) weer plaatsvond, is niet alleen dat je een uur loopt te chatten met tig mensen van over de hele wereld (inclusief Phil die op alles reageert), maar ook dat je soms leuke programma’s tegen het lijf loopt. Zoals de Universe Sandbox! Een educatief speeltje dat je kunt downloaden (ongeveer 30 Mb) [1]Gratis nog wel. Je kunt er wel voor betalen, maar de maker heeft zoiets van ‘kijk zelf maar wat je er voor over hebt’. 😀  en waarmee je vervolgens op prachtige wijze kunt spelen met de zwaartekracht. Een interactive space simulator, zoals Dan Dixon de maker het zelf noemt.

Screenshot uit de Universe Sandbox (copyright Universesandbox.com)

copyright Universesandbox.com

Simuleer met deze Heelal Zanddoos (hoe vertaal je dat anders?) hoe planeten om elkaar heen draaien, hoe ze tegen elkaar kunnen botsen, hoe planetoïden op elkaar en tegen planeten kunnen botsen, hoe sterren in de Melkweg bewegen, hoe sterrenstelsels om elkaar heen bewegen en tegen elkaar kunnen botsen, etcetera… Allemaal weergegeven in een schitterende vormgeving en met een souplesse die je alleen bij Chinese turnsters op de Olympische Spelen ziet. Op Youtube is ook een video te zien van de Universe Sandbox met alle mogelijkheden. Mijn advies: filmpje even bekijken en je bent verkocht. Downloaden die boel en ga lekker wat sterrenstelsels tegen elkaar smashen. 🙂 Bron: Universe Sandbox.

Voetnoten

Voetnoten
1 Gratis nog wel. Je kunt er wel voor betalen, maar de maker heeft zoiets van ‘kijk zelf maar wat je er voor over hebt’. 😀
Share

Speak Your Mind

*