24 september 2023

Adrianus V gemaakt van sterrenstelsels

Adrianus V

Credit: SDSS/Galaxy Zoo

Sinds Hanny’s Voorwerp zit ik regelmatig te neuzen op het Galaxy Zoo Forum. Sommige forumdeelnemers hebben de prachtige gewoonte om hun berichtjes af te sluiten met een signature, een soort van handtekening dus. En niet zomaar eentje, nee, een handtekening gemaakt van de letters van sterrenstelsels. 😯 In de dierentuin van sterrenstelsels heb je per slot van rekening een enorme diversiteit aan vormen. En laten er nou verdraaid een heleboel sterrenstelsels zijn die lijken op letters of leestekens! Je begrijpt het al: van die letters maakt men dan een signature. Afijn, ik kon het niet nalaten om ook zo’n signature te maken en… voilá . Hierboven het kosmische resultaat. Denk niet dat het allemaal gephotoshopte sterrenstelsels zijn, want het zijn échte sterrenstelsels, van kosmisch vleesch en bloedt. Zo is die ‘D’ het sterrenstelsel dat met de onsterfelijke naam 587739849142567017 door het leven gaat. Details van dat stelsel zijn hier in de SDSS-catalogus te bewonderen. Adrianus V gemaakt van sterrenstelsels. 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: